חמות / סבתא לעתיד מעשנת

melosina3004

New member
חמות / סבתא לעתיד מעשנת

שלום לכולן! אני חדשה פה (קצת קוראת סמויה האמת
) ורציתי לשתף אתכן בסוגיה:
חמותי מעשנת כבדה כבר שנים. חמי הפסיק מזמן לעשן, בעלי ואחיו אינם מעשנים. העישון שלה מפריע להם (וגם לי), בעיקר לבעלי שאינו מסתיר ממנה שההרגל הזה דוחה אותו.
אין לנו עוד ילדים, אבל אנחנו עובדים על העניין (
). בעלי הבהיר לה מספר פעמים שהוא לא ייתן לה להתקרב לילדינו אם תעשן בקרבתם ו/או תסריח מסיגריות - לזכותה ייאמר שזה הניע אותה להירשם לקבוצת גמילה של קופ"ח, אך מהר מאוד היא הרימה ידיים וחזרה לעשן.
מדובר במקרה קלאסי של מכורה שאינה רוצה להיגמל, וטוב לה עם ההרגל (מיתרי הקול שלה כבר הרוסים, לחץ דם גבוה, עישנה גם במהלך ההריונות עם בעלי ואחיו). כשאנחנו אצלה היא מתחשבת ומעשנת במרפסת (ונשלחת אחר כבוד לשטוף ידיים ע"י הבנים שלה), וסה"כ ההרגל הזה נסבל - כרגע.
סה"כ היחסים איתה טובים, היא חמות מאוד נוחה ומפרגנת ומשתוקקת להיות כבר סבתא, אבל עניין הסיגריות יהפוך להיות big issue (בעיקר מצד בעלי) ברגע שיהיו ילדים בתמונה...
רציתי לשמוע האם נתקלתן בסיטואציה דומה? האם בואם של ילדים הצליח לגמול בני משפחה שלכן?

mykal

New member
אין כל בעיה לך,

אל תתערבי, אל תבררי.
בעלך החליט על הענין, הוא כבר ילד גדול,
תני לו להתמודד.
בעיני זכותה להתנהל איך שבא לה.
שלא תעשן ע"י הילד, הכל בסדר.
בכל מקרה--צאי מהתמונה הזו את.

רוני810

New member
מאוד מאוד קשה להיגמל. מראיונות עם נגמלים, חלק

מספרים שגם עשרות שנים אחרי הגמילה הסיגריות עדיין חסרות להם וקשה להם.
אני לא מעשנת אבל התרשמתי שזה קשה בטירוף להיגמל.
אל תקלי ראש ותגידי "מכורה שאינה רוצה להיגמל וטוב לה עם ההרגל".
אני בטוחה שאם היה קל להיגמל היא היתה עושה זאת.
זה דומה בעיני לזה שאומרים על אדם שמן שהוא אינו רוצה לרזות. ובעצם זה כל כך קשה לו לרזות.

בכל מקרה אם היא נחמדה בסך הכל, ובעלך הבהיר לה שלא תעשן ליד הילדים, אז מה עוד יש לבקש? נשמע מצוין.

בשביל הבריאות שלה היה עדיף שתיגמל, בלי שום קשר לילדים שיהיו לכם. אבל קל יותר להגיד מאשר לעשות.

ayaht

New member
בתור מעשנת כבדה לשעבר, הרגזת אותי.

צר לי, זה לא עניינך.
והאמת, גם לא עניין של בעלך.
מבינה את הדאגה שלו, אבל זה לא נותן לו הצדקה להתערב.
לפי התיאור שלך אני מניחה שהוא טורח להזכיר לה לא הרף את דעתו.

ציינת שהיא מתחשבת בכם כשאתם אצלה.

למה שלא תראו לה את אותו יחס של סובלנות והתחשבות?

נ.ב.
תמיד "חיבבתי" במיוחד את אלה שמטריחים את עצמם עד לפינת העישון הנידחת, רק כדי לספר לך, למקרה שלא שמעת, שהעישון לא בריא ופויה.

רוני810

New member
סליחה שאני רוצה להגיד עוד משהו.

כתבת: "בעלי הבהיר לה מספר פעמים שהוא לא ייתן לה להתקרב לילדינו אם תעשן בקרבתם ו/או תסריח מסיגריות."
לא שמעתי על נזק בריאותי בגלל הימצאות ליד אדם שמסריח מסיגריות.
אם אני טועה, תקנו אותי.

לדרוש ממנה לא לעשן ליד הילדים זה הגיוני לחלוטין.
לדרוש שלא תסריח מסיגריות - כלומר בעצם שתיגמל לפי הבנתי - זה מוגזם לטעמי.
זה בעצם להשתמש בילדים כתירוץ להכריח אותה להיגמל, תוך ניצול אהבתה לנכדים שלה. אני יודעת שאני משתמשת במילים קשות, אבל התחושה שעולה אצלי היא קשה.

אני רוצה להבהיר שאני מאוד נגד עישון. ראיתי אנשים קרובים ואהובים שסבלו נוראות במשך הרבה שנים ולבסוף נפטרו, בגלל העישון.

מצד שני עולות בי עכשיו מחשבות, אולי פה המטרה כן מקדשת את האמצעים? אולי בעלך "יכריח" את אמא שלו להיגמל נגד רצונה בגלל הנכדים ואולי זה לטובה? זה בהחלט מסובך. זכות האדם על גופו, מול הרצון שאמא שלו תחיה. שאלה קשה.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עם הילדים בעתיד!!!

הרעלנים של הסגריות נמצאים בחללים

שבהם עשנו. בגלל זה מי שאכפת לו מהילדים שלו לא מעשן ברכב או בבית ויוצא למרפסת. לא רק הריח של הסיגריות נספג אלא כל המסרטנים שמתלווים לזה.
מן הסתם אם היא תגיע אליהם הביתה ותעשן לפני כן ברכב ותשטוף ידיים זה בסדר. אבל להכניס את הילד לרכב שבו מעשנים באופן קבוע במקרה הטוב עם חריץ קטן זה לא דבר שאני כאמא היתה מאשרת. ולמרות שכן היתי מאפשרת לילדים שלי ללכת לסבא/סבתא שמעשנים בביתם, זה היה מפריע לי שכל הספות, הוילונות וכו מסריחים מסגריות.

kagome10

New member
כי זה מסריח!

עובד איתי מישהו מעשן. אחרי שהוא מעשן אני דואגדת התרחק ממנו לחצי מטר לפחות, כי הוא מסריח, וזה מפריע לי.

לדרוש שלא תסריח מסיגריות יכול להיות לשטוף ידיים, או ללעוס מסטיק, או להשתמש באיזה בושם. או פשוט לחכות עוד חמש דקות שהריח יתפוגג.

כך שלפי הבנתי, לדרוש שלא תסריח, לא שקול לתביעה להפסיק לעשן.

riki23

New member
לזה קוראים עישון פאסביבי

שמסוכן לא פחות מעישון רגיל.

זו דמגוגיה זולה

עישון פסיבי מסוכן הרבה הרבה פחות מעישון רגיל,
אלא אם את נוהגת להיצמד לאנשים מעשנים באופן קבוע רציף ועקבי.

אני לא מעשנת אבל הפטרוניות שבה נוהגים כלפי המעשנים דוחה בעיני.

riki23

New member
וזה לא נכון

למדת רפואה? קראת מחקרים? עישון פאסיבי הרבה יותר מסוכן ומזיק מעישון אקטיבי. אני , למשל, וזו רק אני נגעלת לשבת ליד אנשים שיש מהם ריח של עישון, אותי זה ממש דוחה, אני כבר לא מדברת על נזק בריאותי.

הרבה יותר מסוכן? נו באמת.

לא רק שהיית רחוקה מהאמת כשטענת שזה אותו הדבר עכשיו את טוענת שעישון פאסיבי יותר מסוכן?
וכן קראתי מחקרים, מה שללא ספק מוכיח שקביעותייך (האחרונה ללא ספק)
לא מעוגנות במציאות.
להיגעל ולקבל נזק בריאותי זה ממש לא אותו הדבר.

riki23

New member
ואכן

עישון פאסיבי גורם נזק רפואי, כל רופא יגיד לך זאת.

זה ברור!

אבל לטעון שהנזק הרפואי הוא זהה לעישון אקטיבי זה פשוט לא נכון.
בטח ובטח לא גדול ממנו.

גם אני מכירה את המידע שזה נזק זהה

מצאתי כמה מחקרים בנושא באנגלית אבל אני לא אוהבת לפרסם בפורום בישראל אנגלית אז בחיפוש קצרצר מצאתי משהו בעברית
http://www.starmed.co.il/news/3138613

אני בטוחה שאם תחפשי עוד קצת תראי עוד כמה שתומכים בקביעה הזו.

קודם כל -

שימי לב להגדרה של עישון פאסיבי: "אדם שאינו מעשן שואף לריאותיו עשן מסיגריות ...."
התינוק לא יהיה מעשן פאסיבי כי לא יעשנו עליו.
צאו מזה, רוצה למצוא תירוץ להרחיק מהחמה? מזל שהיא מעשנת.

אבל היא לא רוצה להרחיק מהחמה-תקראי כמו שצריך

הבן הוא שרוצה שמאיים להרחיק את הילדים מאמא שלו. היא כתבה במפורש שלה זה לא משנה.
זה בכלל לא תרוץ. זה רעיון טוב להרחיק ממעשנים שמעשנים על הילד. הדיון שפיתחתן הוא על עישון פסיבי ולא על ילדים שמריחים סרחון סגריות. יחד עם זאת, כאמור, רעלנים מהסגריות נספגים בבדים. על כן בבית של מעשנים גם אם לא עשנו כשאני היתי שם, שאפתי את הרעלנים המסרטנים מהספות או הוילונות.
לדעתי הבן סבל מהריח הזה כל חיו ומחפש עכשיו דרכים לאלץ אותה להפסיק. היא גם כתבה שבמשך השנים הוא ואחיו איימו עליה בכל מני אמצעים בגלל המצב הבריאותי שלה. עכשיו יש שוט חדש - התינוק.

מסכימה לחלוטין עם המשפט האחרון

מבחינתי העניין הוא לא מי מהם רוצה להרחיק אלא סיבת ההרחקה

לדעתי

סיבת ההרחקה במקרה הזה מוצדקת. ובנוסף אני כן חושבת שיש ענין מי רוצה להרחיק כי כבר הוכח (במיוחד פה בפורום) שבעלים ונשותיהן לא רואים את הדברים תמיד עין בעין וכל אחד פועל לפי מה שמתחשק לו. אז הבעל יכל לעשות לה חיים קשים ולהעביר אותה דרך גלאי רחרוח בכל פעם שהיא תרצה להתקרב לילדים, והאשה יכולה להיות יותר מתרנית ולארח אותה בחופשת לידה או אחהצ כשהוא בכלל בעבודה.

בלי קשר אני יכולה לומר לך שילדים מקבלים החלטות משל עצמם באיזור גיל 3. ומי שהם לא רוצים להתקרב אליו (וזה קורה גם בגלל ריח של סגריות לרגישים לזה) הם יעשו סצנה ולא יחבקו וינשקו ברצון וזה חבל.

melosina3004

New member
כ"כ נכון!!

אני רק חושבת על היום הזה, כשהילד המחונך לתפארת שלי יעקם את הפרצוף ויגיד לה "איכס, סבתא את מסריחה!!"

מצד אחד יהיה כ"כ מפדח עבורי, ומצד שני אני רואה איך בעלי מחליק לו "היי פייב!"

לפעמים חשוב לשמוע את האמת בפנים... אולי כשזה יגיע מילד תמים זה יזיז משהו.

ayaht

New member
גם כשאת נוהגת ברכב, את גורמת לזיהום.

כן, לזיהום סביבתי.
שלא לדבר על כל דבר שאת צורכת.
בין אם זה חשמל, ובין אם זה משהו שמיוצר מפלסטיק.

אז כן, עוד רגע כולם יקפצו ויגידו שנסיעה ברכב זה לא אותו דבר.
זה חיוני. אנחנו צריכים להגיע לעבודה.

נכון, זה חיוני *לכם* להגיע לעבודה.
גם האייפון מאוד חיוני *לכם*. למרות שהקרינה שהוא פולט מזיקה לכל מי שמסביבכם.
בדיוק כמו שסיגריה חיונית לאדם שהדליק אותה.

היום זה אופנתי לעשות עליהום על המעשנים.
להאשים אותם בכל הצרות שבעולם.
בארה"ב תופעת העישון כבר פחות נפוצה. הצליח להם הקמפיין.
עכשיו בעלי המשקל העודף על הכוונת.
ולכו תדעו מי יהיה הבא בתור.
מי יהיה הבא שיפריע לטייקונים לעשות עוד כסף.
מי האוכלוסיה שלא תהיה בריאה ופרודוקטיבית מספיק.

למעלה