חמות ללא גבולות...

orita29

New member
חמות ללא גבולות...

רק מעדכנת, אני פשוט אוכלת את עצמי כבר כמה ימים, לא מצליחה להירגע ממה שהיא עשתה הפעם:
למי שלא זוכרת, כתבתי כאן לפני שבוע וקצת על חמותי שהיא אובססיבית לגבי הטמפרטורה והבגדים של הילדים שלי והבת שנולדה לי לא מזמן.
אז במפגש המשפחתי היא דווקא לא העירה על זה כלום, להפתעתי, (כמובן שהיה לה על מה כן להעיר...) אבל כן אמרה לי שחברה שלה קנתה לנו מתנה, בגדים לתינוקת והיא כבר כיבסה אותם בשבילי עם אבקה של תינוקות...

בבית פתחנו את המתנה, סט של 3 בגדי גוף ומכנסיים ועוד אוברול מפליז. כבר מכובסים. נקנו בגולף. כמובן מכוערים ולא לטעם שלי, אבל זה פחות העניין...
איזו חוצפנית, לדעתי זה ממש לעבור כל גבול, מה את מתערבת לי ומורידה את הטיקט ומכבסת? מה, את לא סומכת עלי שאני אכבס? זה הרי ברור שזה לא זה והיא רק רצתה לוודא שיהיו לי בגדי גוף שלא עברו מיד שניה, איך היא קראה לזה? "לא מרופטים"...
למה קשה לך להבין שיש לי כבר מספיק בגדי גוף? ואולי אני מעדיפה להחליף מתנה כזאת (לדעתי היא בכלל אמרה לחברה מה לקנות אבל זה סתם השערה שלי...) לבגדים לגיל יותר גדול, שאין לי בכלל??
מה את פותחת בכלל מתנה בשבילנו ולא בשבילך??? זה ד"א באופן קבוע, גם דואר שעוד מגיע אליהם היא פותחת לבעלי... עד היום זה פחות הפריע לי משום מה...

קראתי פה בשרשור אחר שכולכם אמרתם שלעת זקנה הדברים האלה רק מחמירים??... שלא נדע...

mykal

New member
תרגיעי, אז תעשי חשבון

כאילו לא קיבלת.

אל תלבידי לתינוקת את הבגדים האלה כשאתם הולכים אליהם,
או כשהיא באה,--ואם תשאל, תגידי לה שזה לא ענינה.

השאלה אם את יכולה/רוצה לפתוח איתה שיחה--ולומר לה שההתערבות שלה,
מציקה לך, שלא תפקידה לתת לך סדררת חינוך.
ואם לא את-האם יש מצב שבעלך יאמר לה?
ואם שניהם לא--קחי קצת מרחק, גם אם את באה לשם, תעסיקי עצמך עם הילדים,
תצאי איתם קצת טיול בסביבה, תדברי עם גיסה,
אל תהיי 'צפופה' איתה. וכשהיא מעירה, תהפכי להומור, אבל עם אמירה לה?
כמו, מה, באמת? או--טוב שאת אומרת לי אחרת איך הייתי יודעת?
או לומר לגיסות מה אתן הייתן מגבות עם חמותיכן היתה אומרת לכן מה שאמה שלכן אמרה לי עכשיו?
ועוד משפטים שתכיני לך ארסנל, כאלה שלא תוכל 'להעלב' ול'התלונן' אבל גורמי אי נוחות כזו שאת חווה.

החכמה לא לספוג עד להתפרצות ופיצוץ אלא להוציא לפרק והכי חכמה להיות רגועה.

210רחלי

New member
הכול חוץ מלדבר על זה עם הגיסות

הן הבנות של האימא, בסופו של דבר. לא הייתי נכנסת לשם

mykal

New member
צודקת, לא הסברתי עצמי

לא התכונתי- שתנהל שיחה 'מתלוננת',
אלא ההערות של האם שנשמעות בנוכחותן, ולא נוח לה איתן,
שתתיחס בחיוך קצת סארקסטי, ותאמר--אולי הן תאמרנה לאמא להן,(שלא בנוכחותה.)
תשמעי היא צודקת--למה את מעירה לה?
זו אופציה שקיימת. אבל היא מכירה את הנפשות הפועלות, ואת האוירה. ושתחליט מה נראה לה.

210רחלי

New member
כנראה גם את צודקת

אבל אני לא אגיד לגיסות שלי משהו על חמותי, זה לא ייגמר טוב.

hanybany8

New member
איך להפטר מבגדים נוראיים

המלצה שלי כשאני מקבלת בגדים מקרובים מחו"ל
ראשית , מחייכים ואומרים תודה
ואז עומרים לפעולה
1. תמיד אפשר לצבוע את הבגד עם רק הצבע דוחה ( כמו צבע כתום זוהר).
2. בגדים תמיד נהרסים עם כתמים שלא יורדים במקום הכי בולט מדיו, טושים יין שוקולד ואוכל לסוגיו
או על ידי פעילות חייתית עם יש לכם חיות כלבים חתולים חמוסים ועוד הם פתרון טוב (המלטות, צרכים, גניבות, קריעות, לעיסות ועוד)
ואחר כך מודיעים בעצב גדול ובקול רם ש"כמה חבל כי כל כך אהבנו את הבגד היפה/ חמוד/ נהדר" ועוד.

לא חבל להיות ברברים ולהרוס בגדים סתם?

לא עדיף להעביר הלאה למישהו שאין לו?

hanybany8

New member
בגדים

יש לי שקיות עם בגדים יד שנייה שאני מקבלת מקרובי משפחה מחו"ל מה שאופנתי בארץ לא כך בחו"ל וכן יש לקחת בחשבון שמזג האויר לא דומה . לא מתאים לארץ . ואפילו בויצו כבר לא רוצים לקחת את הדברים האלו

מגיע לי3

New member
קודם כל תרגעי

קבלי חיבוק גדול

אל תכנסי עם חמותך למלחמות.
אם את לא צריכה עוד בגדים אז זה לא משנה אם הם מכוערים [מזכיר לי בדיחה של בזוקה]
את לא חייבת להלביש מה שלא מוצא חן בעינייך
אם את רוצה קצת להתחנף, תשמרי את הבגדים לביקור של סבתא.
תגידי לחמותך שאין לך בגדים לגיל גדול יותר. זה ישלח אותה שמחה וטובת לב לחנות בגדי תינוקות הקרובה לביתה.
אלא אם כן לא בא לך שתבחר לקטנה בגדים שאח"כ אי אפשר להחליף

אפשר לומר לה
"זה נראה לי קצת קטן/בקרוב זה כבר יהיה קטן מדי חבל שאין אפשרות להחליף למידה גדולה יותר" בתקווה שתבין את הרמז.

אין מנוס משיחה של בעלך עם אמא שלו

לו זה לא מפריע שהיא פותחת לו את הדואר?
בגלל שאני עוברת דירות לא מעט, גם אני מוסרת תמיד את הכתובת של אמא שלי למשלוח דואר. היא מקבלת פירוטים מהבנק, חברת האשראי, קופת חולים, ביטוחים של הרכב.... שלי ושל האחים שלי שגם להם אין דיור קבוע.
מעולם לא עלה בדעתה לחטט למישהו מאתנו בדואר. זו נראית לי חוצפה מדרגה ראשונה!

גם מה שכתבת לגבי החברה נשמע לי קצת תמוהה, החברה לדעתך שאלה אותה מה לקנות לכת לרגל הולדת הילדה, או שסתם בוקר בהיר אחד החליטה להעניק להם מתנה ואז גם חשבה לבד על בגדי הגוף?

אני בהחלט היתי אומרת לה שחבל שהיא פתחה כי היתי מחליפה את המתנה.בכלל בלי היסוס. נראת לי בקשה לגטימית.
בגדי גוף בגולף עולים לא מעט. היתי מעדיפה לקנות בגדי גוף זולים יותר ולנצל מתנה מגולף לפריט יפה ומיוחד שיש להם.גם אם בתוספת כסף (יש להם מעילים מעלפים לתינוקות)
את גם יכולה לומר לה שבגד גוף "מרופט" נוח יותר לתינוק כי אין לו את הנוקשות של בגד חדש. זו אחת מהסיבות שמכבסים את הבגדים לתינוק לפני לבישה ראשונה.

זה נכון שעם הגיל המצב מחמיר, ולכן זו בדיוק השעה לתפוס איתה שיחונת ולהבהיר לה מה ההבדל בין אהבה לבין חטטנות יתר.

אני בעד הגישה הכנה

הייתי אומרת לה שממד חבל שהיא כיבסה כי אני לא כל כך אוהבת את הבגדים והייתי מעיפה להחליף.

זה הכל,כל עוד היא לא עיצבה אאת הבגדי בעצמה היא לא אמרוה להעלב
ואם כן בעיה שלה

נומלה

New member
תחייכי תגידי תודה ושימי בארון

אם החמות תשאל תגידי: רק אתמול הלבשתי עכשיו בכביסה. ותשכחי מזה. חבל על האנרגיה שלך.

הדסהש1

New member
ילדים גדלים מהר =תשאירי בארון

ובהזדמנות שיהיה קטן על ילדך תמסרי הלאה.או ליד שניה

orita29

New member
תודה לכולכן על התגובות...

כל מי שאמרה להירגע ולא לבזבז על זה אנרגיה - צודקת!!!!
זו היא שקטנונית וחטטנית וחצופה ואני פשוט צריכה לקחת אותה בערבון מוגבל, אין מה להתרגש.

בקשר לעצות- אענה בכלליות: אין מה לעשות, כולם מפחדים לדבר איתה, בעלי מסכים איתי אבל אין מצב שיגיד לה משהו ואני לא מתכוונת להתעקש איתו על זה, זה ממש לא הזמן למריבות על נושא חם ומתלקח....
אז נשאר לי לקטר פה ו...זהו בערך...
דואר היא פותחת כדי שלא "נפספס משהו חשוב חו"ח..." זה תקף לדוחות ומכתבים רשמיים, למרות שגם מכתבים אחרים היא פותחת משום מה...
את הבגדים אשאיר בארון ואלביש בבגדי גוף, סה"כ את הנעשה אין להשיב ואין טעם להתבאס על זה.
אין לנו כלב ובתי עוד לא צובעת...

אולי מתישהוא גם אצליח לענות לה....

EcoT

New member
תהפכי את הדברים

תהני מהם, תהפכי את זה לבדיחה. ככה אנחנו עושים. חמתי די דומה לשלך גם לה יש יצאות שהדברים מרופטים או לא יפים.
אני יכולה לספר לך שבפעם הראשונה שנפגשתי איתם, באנו אליהם להחליף בגדים לחתונה ולפני שיצאנו היא שאלה אותי אם יש לי תיק, אמרתי לה שכן והראתי לה אותו אז היא שאלה "את רוצה אחד יותר יפה?!" כמובן שבן זוגי ואבא שלו היו בשוק אבל אני רק צחקתי וזה די סימן את מערכת היחסים שלנו. היא מעירה הערות ואני לוקחת את זה בבדיחות. בחתונה שלנו אפילו עשינו רשימה של כל היציאות שלה בהכנות לחתונה כדי שיהיו לנו דברים לצחוק עליהם.
אפילו עכשיו הם היו אצלנו לביקור (אנחנו גרים בחו"ל) והם לא הפסיקו לנקות את הבית ולעשות כביסה ולבשל, נתתי להם, אין לי בעיה אם מישהו רוצה לנקות לי את הבית זה חוסך לי עבודה.
אבל עכשיו אחרי שהם עזבו דיברנו בסקייפ והם ראו את הסל עם הכביסה שהורדתי מתליה והיא אמרה "מה עשית כביסה?!" בהשתהות שאני בכלל יכולה לעשות כביסה, אבל אין לי מה לעלב מזה אז עניתי לה "שכן אני יודעת לעשות כביסה גם לבד, אבל אני מוכנה לחכות לה שהיא תבוא אם היא רוצה לעשות לי כביסה בעצמה".

אז כמו שאמרו תשחררי ואני אומרת את לא חייבת לענות לה אלא לצחוק קצת, אם תראי את הצד המצחיק והמגוחך שהיא מורידה את הטיקט ועושה כביסה למתנות בשביל הנכדים שלה אז לא תתרגשי בכלל ואני בטוחה שיהיו עוד מקרים בעתיד

s123123

New member
הי, אני דוקא בעד

סליחה זה ממש לא אישי אבל אני לא אוהבת לראות ילדים עם גופיות ורגליות לא נעימות..מבינה להעביר מילד לילד בגדים, אבל אם זה המצב שהילד לובש גופיות מרופטות - אז היא סבתא טובה מאוד

orita29

New member
אז זהו, שהם לא

בגדים מרופטים. רק היא התייחסה אליהם ככה.
גם אני לא אלביש לילדיי שום בגד עם כתמים/קרעים או שהוא מתפורר או ישן.
והיא סבתא טובה מאוד, לרגע לא אמרתי אחרת. ברור שזה מדאגה ולא מרוע.
אבל הם לא מרופטים, פשוט הפריע לה שהם מאחותי.

למעלה