חמות היא רק בת אדם

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

MAMALY

New member
לא מתרגשת מזה בכלל

מכירה את זה

אמא שלי מדברת ככה והיא מתה עלי ואני עליה.
היא כזו קצת טרללה....

כן היא לא סבתא שתחליף טיטול או תאכיל נגיד או תעשה ביביסיטר גם לא ציפיתי
היא בכלל אישה שבחיים לא ישבה בבית מסוג אלו שדואגים לילדי העולם הרעבים ובבית יש רק לחם עם שוקולד
טיפוס
מלא אהבה אבל קצת אחר...

כשהילדים גדלו הם מאוד אוהביםאותה היא לוקחת אותם לכל מיני הצגות וקוראת להם סיפורים כמו בתיאטרון אבל מעולם לא הזמינה לצהריים או שמרה עליהם או באו לישון אצלה היא צצה לביקור אחת לשבועייםב קירוב עושה הרבה רעש מביאה להם ספרים וזהו בעיקר.

ככה היא
קיבלתי את זה
לא אוהבת את האמירה שלה של "הילדים שלך יחזירו לך"
לא מרשה לה להעביר ביקורת עלי או על הדרך שאני אמא היא ממש מגזימה והאמת היא כבר מפחדת לדבר
כמו ילדה קטנה לפעמים

אני מאוד אוהבת אותה
קיבלתי אותה כמו שהיא אין ציפיות

יש סבתות כאלו ויש סבתות שמכינות עוגיות ועושות ביביסיטר
זה לא אומר שהם לא אוהבות את הנכדים שלהם
זה קצת שונה

ובנינו 90 אחוז זה ברברת.... הן מתות על הנכדים ועושות רוח מי ישמעעעעעעעעעעעע תכלס הן יתגנבו באיזה שלב לצחקק עם התינוק החדש וגם אם לא - הםסד רק שלהן.

dify

New member
לא מצפה

מאף סבתא להיות מטפלת חלופית, ובהחלט מכירה סבתות פחות מעורבות או שמעדיפות לחיות את החיים שלהן, ותכלס, אני חושבת שבצדק, שיהנו.

יש הבדל בין זה, לבין להעביר ביקורת על ובפני הבת שלך, ביקורת מרושעת (וממש לא רק בקטע של מאחלת שיהיה לך קשה עם הילדים). אני חושבת שזה אבסורד שאנחנו לרוב נשמור על גבולות ולא נעיז להיכנס למישהו אחר לחיים ולקטול אותו בלי חשבון, אבל דווקא האנשים שהכי קרובים אלינו, כמו ההורים, מרגישים שיש להם את הזכות והמקום לעשות את זה. אז כן, היא מדברת על הבת שלה, כמו שבחיים היא לא היתה מעיזה לדבר על ואל אף אחד אחר. למה זה לגיטימי? בעיני זה ממש לא לגיטימי, וללא ספק מאד פוגע בבת שלה, כי באותה נשימה, מערכת היחסים עם המשפחה היא לרוב הרגישה ביותר לבן האדם.

בעיני

מה שסבתא בוחרת לעשות הוא דבר אחד, העובדה שהיא בוחרת להצהיר על זה בגאווה בפני כל תוך כדי שהיא *מנסה* להשפיל את הבת שלה עם כל מני סיבות לסיבת ההתנהגות הזו שלה (שהיא מבינה שאינה בסדר, ועל כן מתרצת בהתנהגות נגדית של הבת) היא הבעייתית בעיני. כי אותן תירוצים למה לבת מגיע את ההתנהגות הזו, אלו סיבות מכיתה ב' של הילדה.
כך שמישהי שפויה (ויתכן שזה לא המקרה פה) אם היתה בוחרת להתנהג כמו תינוק ולהעניש את ביתה על דברים שנעשו בגיל 7 לפני 20 שנה, לפחות שתצניע את זה בפני אחרים.
בדר"כ כשאת באה להגן על התנהגות גרועה שלך את מנסה ליפות את המציאות ולהסביר איך את בסדר והצד השני לא. כאן היא בהחלט אומרת אני בסדר והיא לא, כי... לפני 20 שנה בגיל 7 היא כעסה עלי.

למעלה