חמות דבר לא פשוט

liat1953

New member
חמות דבר לא פשוט

בשנים שהייתי רק כלה מאד לא אהבתי את התנהלות חמותי ונשבעתי שכל מה שלי לא היה אתן בבוא היום לכלותי וכך הוא.

מעולם לא הסכימה לשמור על הילדים שלי(נכדיה)אלא אם היה כרוך בעיניני עבודה,חלילה לא לבילויים והיום אני עם נכדי וכמה שיותר ורואה עד כמה היא הפסידה....כמעט כל סוף שבוע לוקחת נכד אחד תורן ללילה או שניים ויחד מבלים בנעימים ולדעתי בכך מקלה גם על ההורים.

לא אחת בני שואל אם אני זוכרת את מי משניהם ילדתי היות ומשתדלת מאד לעשות לכלתי ואולי אף מעבר מאשר לבני...כמובן שבני מאד מרוצה מכך שאני עושה למענה.

אחת לפרק זמן נשארת עם שלושת נכדי בביתם כדי שילכו ויטפחו את זוגיותם שאסור לשכוח אותה צריך להשקיע בה לכל אורך הדרך.....

לא ציינתי שאין לי "מתחרים"בצד השני כלתי היקרה היא יתומה משני הוריה.

כואב לי לראות כאן בפורום עד כמה מתיסרים מיחסי חמות כלה היות ואם אני אוהבת את בני כמעט מובן הוא שבת זוגו היא חלק בלתי נפרד עבורי ואני בשבילה מוכנה לעשות לא מעט....היא בשבילי הבת שלא נולדה לי

תקותי שתהינה עוד חמות שתראנה את שכתבתי ותשננה את התנהלותן,הרווח יהיה כולו שלהן בסופו של דבר

שבת נפלאה לכולם

ליאת

זיוסי

New member

הדסהש1

New member
אני לא חמות אני חותנת ויחסי עם חתני

נהדרים יד לוחצת יד עוזרת רק נתי שאפשר בחפץ לב.
למרות שקשה לנו בגילינו.אבל אני יודעת מה זה שאין עזרה.
ותאמינו לי שאני מקבלת יחס שווה מחתני.

restart2

New member
מדהים

ליאת

ברוכה הבאה לפורום.
את כותבת נפלא וכיף לקרוא את ההחלטות, מעשייך והשינוי שיצרת.
קל להכנס לאוטומט- ולנהוג כפי ש"נהגו" עימי.

ההחלטה שלך לראות בכלה בת היא מושכלת
ויוצרת לך ולסובבים רווח ים מדהימים.
מאחלת לכם המשך נסיקה.
אירית

feralcat

New member
יפה מאוד

את לא רוצה לבקש ממנה להוסיף פה בשירשור כמה שורות?
זה יכול להיות מעניין מאוד.

mykal

New member
המשפט--שהזדהיתי אתו ביותר,

ולאורו אני הולכת--הוא, אני מצטטת אותך:
"בשנים שהייתי רק כלה מאד לא אהבתי את התנהלות חמותי ונשבעתי שכל מה שלי לא היה אתן בבוא היום לכלותי וכך הוא."

אני בהחלט נוהגת כך,
ואני יודעת שלא רק שאני עוזרת לזוגיות של ילדי,
ולא רק לכלותי, אלא אני באופן אישי מטפחת את המשפחה שלי.
ומרויחה את נכדי--כי חויות עם סבתא--זה כל זמן שהם יחיו.

צריך שניים לטנגו

לפעמים הבעיה היא לאבהתנהלות של החמה - אלא בכלה ואיך שהיא מפרשת אותה.
את חמה ובתא אוהבת ומשקיעה ומדברייך ניכרשאת זוכה להערכה על כך מבך וכלתך. זכית.

אבל אי זוכרת כל מיני ספורים מקטרים בפורום מפי כלות שמקטרות על כך שהחמות באה אליהם "בלי הזמנה", שהיא לוקחת אליהאת הילדים ו"משלטת עליהם" וכו'.

לפעמים יש באמת ספורים "מסמרי שיער" - אבל רוב המתיחות וצרת בין כלה וחמות היא בעיקר אי-הבנה.

אי הבנה בתפקיד החמה (ביחס לבנה וכלתה), בתפקיד הסבתא (ו,חובותיה וזכויותיה" בקשר לנכדיה), בתפקיד הכלב (ביצירת האוירה), בתפקיד הבן ועוד.
ברגע שכלה רואה בחמותה יריבה (על לבו של הבן, על לבם של הנכדים ואפילו כמאיימת על הסבתא מהצד השני) או חמה רואה בכלתה יריבה (גם על לבו של הבן, על הנכדים + רואה בה ילדה שצריכים ללמד אותה מה ואיך לעשות) : אז יש פיצוץ.

לכלתך אין אמא לכן קל לך יותר אתה

הבעיות מתחילות כאשר הכלות משוות הנהגות החמות עם התנהגות האמא שלהן. אז לפתע החמות הופכת למכשפה הבלתי נסבלת והאמא למלאך המושיע.
כלות בוחנות את מעשי החמות בזכוכית מגדלת. ומה שהן רואות בהגדלה הן מפרשות כמובן לרעת החמות. לאמא תמיד סולחים לחמות לא שוכחים.

הדסה אין להשוות יחסי חותנת חתן ליחסי כלה חמות. הגברים לא מחטטים ולא מנתחים כל מילה, תנועה , מעשה של החמות, הכלות בוחנות את החמות בזכוכית מגדלת, כל פעולה שלה הן מפרשות כמעשה נגדן.

mykal

New member
אהממ, לא כל תיאוריה

בודאי לא כזו שלא נחקרה באמת--היא היא היחידה.

אם היה מישהו שהרגיע אותי--בעניני התנהגות חמותי--
זו היתה אמא שלי. ובכלל לא בהשואה.
אני בחנתי את הדברים ביחס אלי. והשתדלתי ונהגתי כבת.

השבר קרה כשמא שלי נפטרה.
ומאז לא אוחה הקשר..

וביחס לחתנים, אכן מקובל לחשוב שזה כך,
אני מכירה גם דברים אחרת. שהחתנים לא מסתדרים עם משפחת האם.

גם לי אין אמא כבר 20 שנים.

ובכל זאת, היחסים עם חמותי לא בדיוק גן עדן.
בין השאר, משום שהיא חוזרת על הטעויות של חמותה.
לדוגמה:
כשהאישלי היה תינוק הוא היה... איך להגיד? בעשירונים העליונים

חמותה, סבתו, היתה שולפת לו את הבקבוק מהפה, כי היא חשבה שהוא שמן

עברו שנים רבות, סבתו של אישי כבר מזמן מזמן איננה...
לגיסי נולדה בת. הוא ואשתו החליטו להגביל ממתקים. חמותי נתנה לה ממתקים מאחורי הגב שלהם בלי גבולות.
בדיוק אותה התנהגות, רק בכיוון השני!
זו התערבה בחינוך התזונתי, וזו מתערבת בחינוך התזונתי.
כמובן, שהיא לא רואה את זה...
זו, כמובן, דוגמה אחת בלבד.
אז זה שאין לי אמא, ואין לי למי להשוות לא משנה את הביקורת שיש לי על איך שהיא כסבתא.

למעלה