חמותי ומתנות החג

דנה אז

New member
חמותי ומתנות החג

אולי נראה לכם קצת מוקדם, ומודה עוד לא התחלתי לחשוב מה אני קונה.
אבל חמותי כבר קנתה לנו את מתנות החג.
ואתמול נתנה לבתי את הבגדים והנעליים שקנתה לה.
ובאמת הבגדים יפים וגם הנעלים.
אבל מי קונה לילדה (עוד לא בת שמונה) נעליים עם עקבים??!!
כמובן שהבת שמאוד רוצה מזמן התלהבה ומאושרת עד הגג.
לי אין את הלב לקחת לה אותם.
אבל מאוד מאוד כועסת על חמותי בנושא.
בחג הקודם דברנו על זה שאנחנו לא רוצים שיהיו לה נעלי עקב, למרות שלאחיינית יש.
מה עושים עם איתה?

אם אני הייתי מקבלת מתנה כזו הייתי

מרשה לבת שלי לנעול אותם רק באירועים מיוחדים, כמו ערב חג/ יומולדת/ אירועים. לא מעבר לזה...

דנה אז

New member
ברור

אם זה היה תלוי בי גם את זה לא, לכן לא קניתי. אבל כבר הבהרנו לילדה שזה רק לחגים וליום ההולדת.
אני לא מבינה את הרעיון להלביש ילדים בבגדים של גדולים.
כמו גרביוני רשת, חצאיות דמוי עור מיני....

dify

New member
הזכרת לי

גם חצאית מיני (שזה צמוד עד הדרך בהגדרות הילדות שלי), לא הרשו לי ללכת, כמו שהגדרת, זה נחשב ביגוד של גדולים. כשהייתי בת 14 קניתי, בפעם היחידה בחיי, בלי אישורה של אימי, חצאית ג'ינס צמודה עד הברך.. הו איזה מורדת הייתי, חבל"ז
כמה אהבתי את החצאית הזו.. כמה עמוק היא היתה בארון

אני חושבת שהמסר של אמא שלי בקטע הזה שנטמע אצלי לא היה עצם הפריט אלא זה שיש דברים והתנהגויות שלא ראויות ושאני אדע את מקומי כילדה-מתבגרת, שכן, גם יש לה גבולות, וגם יש דברים שפשוט לא ראויים. בעיני המסר הזה חזק ועוצמתי, אמא שלי היתה מאד מאפשרת כמעט בכל דבר, אבל במה שהיא שמה גבול ידעתי לקחת את זה ברצינות ולהבין שיש כוונה מאחורי זה. הגבולות הללו חילחלו לתחומים אחרים בתפיסת העולם שלי. אני לגמרי בעד הגבולות הללו שהורים שמים.

דנה אז

New member
בגיל 14 אולי אולי אולי ארשה לה חצאית מיני

נעלי עקב עדיין לא.
בעניין חצאיות מיני חייבת לספר שבראש השנה האחיינית שלי (הנכדה השניה של חמותי), שקטנה מהבת שלי בחצי שנה הייתה לבושה כהגדרת אביה כמו ז....
היא לבשה מיני דמוי עור, עם גרביוני רשת, נעלי עקב, וחולצה שרואים את כל הגוזיה מתחת.
מתנת החמות שאמרה שזה מה שהילדה ביקשה, ואני תוהה איפה ההורים בעניין.

אני ממש לא יכולה לסבול ילדים בלבוש של

מבוגרים. כמו תינוקות עם ג'ינס.
אני הייתי מעלימה לה את הנעליים ולא נותנת לה לנעול אותן בשום אירוע.

דנה אז

New member
נראה לי אכזרי מדי

כבר כמעט שנה היא מבקשת. ואין סיכוי שאקנה לה.
אבל היא הייתה כזאת מקסימה ומבינה את הגבולות. שאאפשר לה באירועים מיוחדים (כמו שהיא הגדירה).

גם אני לא אוהבת את זה

אני גם לא מרשה לבת שלי איפור ולק בציפורניים, למרות שבגן שלה רוב הבנות באות עם לק ולדעתי זה ממש לא מתאים!!
רק בפורים הרשתי וזהו!

dify

New member
לא אמא בעצמי..

ולשמחתי אני לא צריכה להתמודד עם חמותי על דברים שכאלו.. אחרת בטח היתה פורצת מלחמת העולם השלישית במקרה שלנו...

אבל,
לגבי הילדה, כשאני גדלתי המסר של אמא שלי היה שיש דברים שאסור לי בגלל הגיל. נקודה. למשל עקבים (וגרביון שקוף וקפה וקולה
פחחח). היום אני חושבת שהאיסור הזה היה מאד במקום, מאד אהבתי בגדים והייתי לובשת לאמא שלי את השמלות כל הזמן, אבל- בבית! זה היה ונשאר בגדר משחק שיש לו גבולות. בעיני זה חלק מעולם ערכי ויש לזה משמעות.

לכן זה מה שהייתי אומרת לילדה. סבתא נתנה למרות שהיא יודעת שזה נגד הכללים שלנו. אז את יכולה להחזיק בהם, את יכולה להינות מהם בבית, אבל הם לא יהיו לשימוש בחוץ, אולי בבת מצווה שלך נרשה לך עקב נמוך (ואולי תפרגני לה ללכת עם זה איזה פעם לאירוע משמעותי כמו חתונה של אחתוך, אבל אל תגידי לה את זה מראש).

לסבתא.. בעיקר אם כבר אמרת לה במפורש... הייתי תופסת שיחה, ואומרת לה שאת מעריכה את הכוונה, ואת בטוחה שזה היה מרצון טוב, אבל חבל שהיא גורמת לילדה עוגמת נפש, פשוט תעבירי את זה למקום הזה. תגידי לסבתא שכמו שאמרת לה מראש, אצלכם בבית לא לובשים עקבים עד גיל X ואין מה לדבר על שינוי החוקים בגלל מתנה זו או אחרת, ולכן זה בעיקר גורם לילדה אכזבה וחבל.
בעיני המסר לסבתא חייב להיות מאד ברור. לא כועס, לא עוקצני, אלא מאד ענייני אבל מובהק- זה שעשית משהו בניגוד לרצון שלי והעמדת עובדות בשטח לא אומר שאת יכולה לעבור על חוקי הבית שלי. אז אמנם יש נעלים אבל הם לא יהיו בשימוש, וחבל, כי היה אפשר לקנות לנכדה משהו שישמח אותה יותר במקום שיעשה לה כאב לב. היא חייבת לדעת שאת לא מתקפלת אחרת הניסיון הזה משמעותו שאין לך מילה, לא מבחינת הילדה ולא מבחינת הסבתא (אלא אם כן זה ממש מקרה יוצא דופן ואת סומכת על היחסים בין שלושתיכן שזה היה חד פעמי ואז לא צריך תגובה כל כך נחרצת).
וגם בשביל הסבתא, אל תאשרי לילדה לנעול את נעלי העקב כי הסבתא תבין שאת לא עומדת בדבריך ותמשיך לחתור למה שהיא חושבת שנכון.

אם המצב לא כזה קיצוני, אז בכל זאת הייתי מדברת עם שתיהן, אבל הייתי עושה את זה בחיוב ואומרת שלמרות שאת נגד עקבים בגיל הזה, בגלל שהסבתא האהובה היא זו שהביאה את המתנה המיוחדת הזו, הפעם, חד פעמית, את מפרגנת בשמחה לשתיהן את הפינוק הזה :)

בכל תלוי בשאר הנסיבות ומה תהיה הסימליות בעינהן בתגובה שלך.

דנה אז

New member
הבת המקסימה שלי אמרה בעצמה

לסבתא שלה כאשר ראתה את העקבים שאצלנו לא לובשים עקבים, לכן תלבש אותם רק באירועים מיוחדים (הסבתא סיפרה לי). אז תגידי איך אחרי שהיא כזאת מקסימה ויודעת גבולות אגזול את זה ממני. מבחינתי יותר קל ונכון לא לתת את הנעליים מראש. גם נראה לי לא הוגן.

ולגבי חמותי נראה לי שהתשובה של הבת הספיקה לה, חוץ מזה שבן הזוג כבר דיבר איתה.

nurii

New member
מה עושים עם הסבתא או הילדה

יש פה 2 בעיות לא סוף העולם אבל לא נעים.לילדה כמו שכתבו רק בחגים ובבית,ולסבתא שיחת מוטיבציה חדשה.את חושבת שהיא זוכרת מה דיברת איתה לפני חצי שנה או אולי אפילו אתמול?יש עוד בנות בכיתה שיש להן עקבים?אני לא מאמינה....תתני לה להנות מזה כמו שאת חושבת-בית, חגים,,,,,,,,,,,,,,,,

דנה אז

New member
בכיתה יש בנות שהולכות עם עקבים בעיקר במסיבות

יש בת אחת שכבר בכיתה א' הגיעה בימי שישי עם נעלים עם עקב. לא גבוה אבל עדיין...
מאז הבת מאוד רוצה, כל פעם שאנחנו בחנות רצה להסתכל עליהן ויודעת שאסור.
וכמו שאמרתי לדיפי הבת שלי בעצמה אמרה לסבתא שלה שהיא תלבש רק בחגים ואירועים מיוחדים.

אמרת לא? אז לא.

אין לך לב, אוקי, אבל את צריכה לעמוד מאחורי מה שאמרת.

קרה לנו גם עם עקבים (חמותי קנתה 2 זוגות במכה)
וגם עם פלאפון - שאמרתי שאני לא מרשה לבתי, אז אמא שלי הלכה וקנתה בעצמה, עם בגדים לא צנועים ובענייני תזונה - כאלה ההורים שלי ושלו, לא סופרים אותנו.
או שיש חוקים בבית שלך, או שאין, אל תתעסקי בכן או לא לצאת הרעה.

בעלך צריך לשוחח עם אמא שלו בנושא, בלי קשר.
גם אם את מרשה בחגים או באירועים, בתך תבין מהר מאוד למה את לא רצית לקנות לה בעצמך. אנחנו גם התגמשנו פה, אבל לדעתי יש פה מסר מאוד מבלבל. אסור לך X, אלא אם כבר קנו לך אז לא נעים אז מותר לפעמים.

למעלה