חמותי ואני...

חמותי ואני...

אז יש לי חמות באמת מקסימה, היא אישה יחסית צעירה, טובה, נמרצת, מקסימה שתמיד מחפשת איפה אפשר לעזור. אני כבר כמעט חודש ימים חולה ובעלי יצא למילואים ל3 שבועות... אנחנו גרים במקום קטן שכל משפחת בעלי גרה כדקת הליכה מאיתנו... (חמותי וחמי, גיסה עם 3 ילדים, גיסה רווקה וגיס רווק). היא עוזרת לי המון בזמן הזה, לוקחת את הילד לגן ומהגן, מטיילת איתו אחרי הצהריים ודואגת שאני ינוח הרבה... א ב ל..... היא נורא נודניקית!!! היא פשוט לא יודעת איפה להפסיק... זה מתחיל ב... הלכת לרופא? מתי את הולכת לרופא? מה אמר הרופא? לקחת את התרופה? למה לא? מתי כן? חזרו הבדיקות? התקשרת לאחות? וכו.. כל זה בשיחה אחת... היא מתקשרת בערך כל 3 שעות והשאלות חוזרות על עצמן... זה לא רק בנושא הזה... זה על המלחמה ("ברור לך שאתם באים לישון אצלנו, איפה המסכות שלכם וכו) על העבודה שלי, שכרגע אני מובטלת(ראיתי מודעה פה, ולמה לא התקשרת, ונו תתקשרי) ויאללה מה זה עניינך!??! אני משתגעת מזה וכשאחרי הצהריים אני והילד מחליטים לשבת בבית ולהסתלבט מול הטלויזיה או המחשב (הוא נורא אוהב לשחק במחשב) היא אומרת לי כמה הילד מסכן שאני לא מוציאה אותו החוצה!!!!! די זה לא נגמר אני יכולה לתת לכם עוד ועוד דוגמאות, זה משהו שאני עוברת יום יום, אז עם כל העזרה שלה שאני מאוד מעריכה בא נדנוד והתעלקות שאני לא יכולה לסבול, לפעמים אני מרגישה שהיא משתלטת לי על החיים ואני רוצה לקחת את הילד ולהסתלק מפה. עצות?????

העצה שלי

אולי לא כל כך ניתנת לישום אבל אני לא הייתי גרה ליד חמתי - רחוק מהעין... אני הייתי משתגעת אם חמתי היתה יושבת לי על הורידים.

amitmom

New member
נתחיל מזה שזה לא הכי טוב לגור ליד

החממות. לצערי ברגע שהרשת לה "לעזור" לך היא רואה בזה פתח "לעזור" לך ,עבר למה שאת רוצה או מצפה ממנה. אם היא אישה שאפשר לשבת ולדבר איתה. תקחי אותה לבית קפה וככה בנחת ועם המון חיוכים ומילים טובות תסבירי לה שאת מאוד אוהבת אותה ומאוד מעריכה את כל העזרה אבל היא מעמידה אותך במצבים לא נעימים לך כשהיא נכנסת לתחומים בהם את לא רוצה התערבות או חוות דעת. אם היא אישה שאי אפשר לדבר איתה (כמו חמותי שתחיה) "תסבירי" לה במעשים. לא לספר לה כלום. לא להיות בבית כשהיא רוצה להגיע. להתחמק מכל שיחה טלפונית איתה בתרוצים שונים וכו'. מה בעלך אומר על הענין?

עצתי היא

שתעריכי את המצב הטוב שנקלעת אליו ותדעי לנצל בחוכמה את העובדה שיש אישה שדואגת לך ועוזרת לך ומוכנה לעשות הרבה דברים בשבילך שאנשים אחרים לא היו עושים לעולם אלא תמורת כסף. אין טוב בלי רע. אז זה קצת מליץ. מה יש? עדיף שהיתה לך חמה שהיתה יורדת לחייך ומקללת אותך ורובה איתך כל הזמן ולא עוזרת לך אף פעם? משפחה עוזרת ותומכת זה נכס שאין לו מחיר בכלל. אולי אם תלמדי להעריך את זה גם תלמדי לחיות עם זה ואפילו לאהוב את זה שיש מי שאוהב אותך ודואג לך.

למעלה