חמותי = אמי?

jesenia

New member
חמותי = אמי?

כמה מכן קוראות לחמות "אמא"? לי זה נראה לא טבעי, ואחרי שבארוחה משפחתית (לפני החתונה) סנטו בי ע"כ שקראתי לחמותי בשמה הפרטי, אני פשוט לא קוראת לה, אלא פונה אליה ישירות. בטלפון זה משהו כמו "הי, מה שלומך? זו אני", ובבית זה "תגידי, רוצה קפה?" מה איתכן?

geni1

New member
גם לי זה נראה לא טבעי../images/Emo4.gif

אפילו לדודה שלי אני לא קוראת דודה ____ אלא משתמשת בשם הפרטי. הם יתרגלו...

smagi

New member
בשביל זה קיים השם הפרטי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

וחוץ מזה אמא יש רק אחת! אז כמו שג'ני אמרה הם יתרגלו. מגי

jesenia

New member
להם זה נראה חוסר כבוד

אמנם הכל ב"רוח טובה", אבל הובהר לי שזה לא מקובל. לא מנסה להרגיל אותם, פשוט לא קוראת להם (וחמי מצידו משאיר לי הודעות בנייד: היי X, זה אבא).

זו ממש כפייה , אבל שיבושם להם ../images/Emo3.gif

אם הם נהנים מיזה זה בסדר אבל לכפות עלייך? זה מוגזם!!!! "הובהר לי שזה לא מקובל"? אימאל'הההההההההההההההה תגידי תודה שמזרון סטנדרטי יכול להכיל רק שני אנשים, כי בקצב הזה עוד ישלטו לך על עקומת הילודה, חשבונות הבנק וכו'.

jesenia

New member
:) עכשיו הבנתי את הפצצה בחתימתך

"הובהר לי שזה לא מקובל" - התבדחויות בזמנו, שעכשיו יש לי שתי אמהות, חה חה חה, כשמעצבת שמלות הכלה שואלת "מי האמא" אמי והיא מסתכלות אחת על השניה, מי אמורה לענות, מין קטע כזה מופרך...ואז יש את כל הסיפורים על זאת ועל זאת שמתרפקות על ה"אמא" החדשה שלהן...

מואה? פצצה? לא לא ,צחה כשלג../images/Emo8.gif

ונראית מה זה תמימה סוף הדרך!!!!!!!!!!!!! אבל מי שיפול לי בידיים הלכה עליו ועל כן הפצצה!!!!!!!

שש שבע

New member
כששכן שמע את כלתי קוראת לי בשמי

הוא אמר "מה זה? תקראי לה אמא" "יש לה אמא שתחיה עד מאה ועשרים" עניתי לו, ו"אמא יש רק אחת" וכשאני ארצה שעוד מישהו יקרא לי אמא, אני אאמץ איזה ילד. אז הוא אמר "זה לא כבוד" אמרתי לו "מה כן כבוד? שבגלל שטויות של קוראים כך או כך, אנשיםפ נעלבים ורבים? חוץ מזה אצלנו לא קראו אמא לחותנת, או לחמות, אז למה שאני אתחיל מנהג חדש, בפרט שהוא לא לרוחי? מוותרת על הכבוד הזה." אז הוא שתק. אני אישית לחמותי לא קוראת אמא, אף אחד לא, אבל פונה אליה ישירות ליד הילדים כסבתא, ולבד, פשוט כמו שפונה לכל אחת.

זה הכל עניין של יחס

מה שמרגישים כלפי החמות זה מה שאומרים. אני בהתחלה לא סבלתי את חמותי וסבלתי מימנה אימים (צרות לפעם אחרת) אבל במשך הזמן למדתי והיא גם להעריך ולכבד והיום אינני יכולה לקרוא בשמה וזה מתוך כבוד. אז פעם אני קוראת לה "ממי" או "מותק" או שם מקוצר ולפעמים בשקט "אמא". נכון שזה לא טבעי לקרוא לחמות אמא אבל גיסתי למשל כמה שהיא רחוקה מאימי היא קוראת לה "אמא" וגיסתי הכלבה שקרובה לאימי קוראת לה בשמה הפרטי.

jesenia

New member
זהו, ואפילו לאמא שלי

שאני מתה עליה - אני לא קוראת אמא, אלא בשמה הפרטי. זה סיפור אחר על איך ולמה (וכן, כלולה בו חמות) אבל זה המצב, לא שינינו אותו ואני לא הולכת להוסיף חטא על פשע. חמותי בד"כ חביבה, ולפעמים קוראת לי "בתי" - אבל זה נראה לי נורא מלאכותי...ו""אצלנו"" מקובל לקרוא לחמות "אמא". בח"לי, כמובן, אינו קורא להורי "אמא" ו"אבא", ואבי אסר עליו במפורש (אלא אם בח"לי ממש ירצה...).

מנורה

New member
אמא יש רק אחת

כשקוראים לי כלותי בשמי כבוד לי כי הן מכבדות אותי ואני מכבדת אותן הדבר הכי לא טיבעי בעיני זה לקרוא לחמות "אמא" זה מנהג ומסורת אז מה שווה שהכלה נאלצת לקרוא לך אמא כשהיא לא מרגישה כך?? זאת לא צביעות?? ד"א הבנים שלי מעולם לא קראו לי בשמי רק "אמא" ולחמותם בשמן והיחסים יפים ונעימים.

mariana

New member
ת'אמת ג'סניה גם אני בבעיה הזאת

אני לא מרגישה אל חמתי כ"אמא" אני לא ארגיש אליה כך גם לעולם. בעלי לעתיד נורא מאוכזב ממני שאני לא רוצה לקרוא לאמא שלו אמא. אמרתי לו שאני מרגישה צבועה. אז בשביל לרצות את כל הצדדים אני מאמצת לי שיטה. כשאני אקרא לאמא שלי אני אומרת אמא מכל הלב עם המון אהבה לאמא ובקשר לחמותי אני אשתדל להימנע מלקרוא לה אמא אבל ם לא יהיה דרך אחרת אז אני אקרא לה אמא אבל עם משמעות אחרת. אני אקרא לה אמא ובלב "של X(בעלי)"

jesenia

New member
למה לך???

לא שאני סמל העמידה על עקרונותי, אבל למה לך? כדי לרצות את כל הצדדים?? ולטפח עוד מרמור? לא ממליצה לך. אם ממש יעשו לך בעיות אולי תקראי לה "אמא של X" בקול רם כדי שהמסר יובן, אם את בקטע של לירות חיצים.

תות בר

New member
ומה עם שמות משפחה?

אני מאוד מכבדת ומעריכה אותה אבל עדיין היא לא אמא שלי וגם מהצד השני היא גאה להגיד שאני כלתה ולא חושבת לומר שאני בתה. אם כבר היא תגיד שאני כמו הבת שלה. אין לה בנות אז היא מבסוטית שיש לה עם מי לדבר... גם קשה לי לשנות את השם משפחה (אני נשואה כבר שנה). שיניתי בת.ז. והכל אבל אני עדיין אני. קשה להוסיף עוד שם ופתאום נהיה ארוך כי זה שני שמות עכשיו. אז אם אני לא חייבת אני לא אומרת את השם הארוך. לא מזמן קיבלנו הזמנה שחמותי רשמה לחתונת הגיס והיא כתבה את שמם בלבד (יענו גם שמי עכשיו). מה אני אתחיל להתווכח כמו ילדה קטנה. לא. דווקא נראה חמוד בעיני. יש דברים שגם אני אצטרך להתרגל אליהם. אולי כשנהיה 20-30 שנה ביחד ואני אהיה יותר זמן עם בן זוגי מאשר עם אמי, אני גם ארגיש שאני זה הוא (בשמות משפחה הכוונה)... מה אתן אומרות על זה?

geni1

New member
אני ובעלי...

שינינו את שם המשפחה שלנו לשם שלי + השם שלו. ממש משפחה חדשה! גם אלינו מתייחסים בתור המשפחה שלו רק - אז מה! יש דברים שלא שווה להתאמץ לשנות!

jesenia

New member
שלו+שלי

כשנרשמנו ברבנות, הרשם החצוף שואל אותי מה יהיה שמי לאחר החתונה. עניתי לו, והוא קורץ לבח"לי ואומר "נו, ואתה מסכים לזה?" אמרתי שככה אני החלטתי, הוא אמר בסדר ומתברר שהוא רשם רק את שמו של בח"לי, וזה מה שרשום בת.ז. בכ"ז אני חותמם עם שני שמות המשפחה, ולא מה שרשום בת.ז הוא שהופך אותנו למשפחה שלמה. מיותר לציין שבני משפחתו חושבים שזה חוסר כבוד מוחלט כלפי הבעל...שיחשבו.

jif

New member
לי יש דפיקות../images/Emo3.gif

רצינית. אני לא מסוגלת אפילו לקרוא לה בשמה הפרטי, אז לקרוא לה אמא???

jif

New member
אני לא קוראת לה

אני פונה אליה ישירות או מבעלה אני מבקשת את אשתו מהבן שלה את אמא שלו וכו'. היא מודעת לעניין אבל אין מה לעשות. אם אני עם בתי אני קוראת לה סבתא XXX בפניה.

חחחחחחחחחחחח

בקושי בשמה הפרטי אני קוראת אז אמא????????????????????? אני לא הייתי רוצה שהילדות שלי יקראו למישהי אמא!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אכן אמא יש רק אחת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה