חמותה והיא

Night Light

New member
חמותה והיא

היא וחמותה במערכת יחסים מצויינת. הולכות ביחד לטייל, לעשות שופינג, או לפחות window שופינג. היו ביחד בארוחת בוקר במסעדה. מדברות בטלפון. חמותה יודעת לתפור, אז הן הולכות ביחד לקנות בדים והחמות תופרת לכלתה בגדים יפים, שלקנות כמוהם בחנות היה עולה מאות שקלים. רק שזו גיסתי, וזו אמא שלי. ואני מתחננת בפני אמא שלי שתמצא זמן לתפור בשבילי 2-3 ג'קטים מכובדים שיהיו לי ללכת לעבודה (או עכשיו כבר לראיונות עבודה), כי אין לי כסף לקנות בגדים, וכרגע יש לי 2 חצאיות, 2 סוודרים וחולצה שאני פשוט עושה ביניהן רוטציה. (ואם החצאית שעל החבל לא מתייבשת, והחצאית השניה צריכה כביסה, אני בבעיה) אז בקיץ היא אמרה לי שהיא רק תסיים את הבגדים שגיסתי הזמינה ממנה. ואח"כ שהיא רק תסיים את הבגדים שהיא תופרת לעצמה. ואז היא התחילה ללמוד ולא היה לה זמן, אז הפסקתי לבקש, מבינה שהיא בעומס. עכשיו בטלפון היא מספרת לי שלא נעים לה מגיסתי, כי גיסתי ביקשה ממנה כבר הרבה פעמים, והיא הבטיחה לתפור לה בגדים לעבודה החדשה שלה, והיא לא תפרה, אז מזל שיש לה עכשיו חופשת סמסטר והיא תוכל לתפור לה... ואני אומרת בעדינות "אמא, את זוכרת שגם אני צריכה בגדים לעבודה?" והיא אומרת כן, וממשיכה לספר לי על מה שהיא הולכת להכין לגיסתי... ואני נעלבת עד עומקי נשמתי.

sovlanit

New member
NIGHT LIGHT

העלבון הזה,הצורב. תחושת הקיפוח המתלווה אליו וההרגשה שאת ממש לא נמצאת אצל אימך באיזו שהיא רשימה שלא להזכיר מקום של כבוד... יש בהם משום כאב רב. רק שאלה לי אלייך,מתוקה, מדוע את ממשיכה לקוות/לצפות/לייחל??? כשתפסיקי לבקש ולצפות ממנה -תפסיקי גם להתאכזב. איך עושים זאת? לומדים להאמין שאיש לא חייב לנו דבר-גם אם הוא ההורה שלנו וכל דבר שמגיע לידינו מתקבל בברכה. מה שלא-לא!!! וכל זאת מבלי לנסות לעמעם את דברייך ולהפחית מעוצמתם לגבייך... חג שמח למרות הכל!!!

אנילה1

New member
Night Light זה הכי כואב. חבל שאין

פורום אמי ואני. אולי מישהי תפתח פורום כזה? מאוד כואב שאמך מעדיפה את כלתה עליך. אני לא יודעת מה הייתי עושה אם אמי הייתה מתנהגת כך אלי. אני חושבת שהייתי עוזבת את הארץ לצמיתות.

דעה אחרת - אני עושה לכלותי המון כי

אני מאוד מודה להן שהן מטפלות יפה בבני היקרים, ולכן מרגישה שאני חייבת להן. גם לכלות מגיע כבוד מהחותנת וכך אני נוהגת וכך גם אמה של night light . מה לעשות יש אמהות שאוהבת את כלותיהן. יכול להיות גם שהצורה שבה פונה הכלה לחמות נעימה יותר מהדרישה של הבת? לא תמיד בנות נחמדות לאמותיהן. אולי יש ביניהן מערכת גומלין שונה מאשר בינכן. חוץ מזה אולי אמך חושבת שכדי לשמור על יחסים טובים עם הכלה היא צריכה למלא את משאלותיה ואתך היחסים ברורים מאליהם, ולדעתי מותר לך לשאול את אמך למה כשהכלה מבקשת היא עושה לך ואותך היא דוחה. אולי יהיו לה נימוקים משכנעים. כבר כתבי באיזה מקום שצריך לדבר לא לשמור דברים בבטן.

jessy19

New member
לדעתי ...

לדעתי עלייך לשוחח עם אימך על ההרגשה שלך אחרת תפתחי כלפיה וכלפי הגיסה כעסים וזה מניסיון אישי שלי - ההורים שלי מתייחסים לגיס שלי ולאחותי כאילו הם קדושים ואני ואח שלי זוכים לשמוע רק על המריבות של ההורים והכעסים.

שש שבע

New member
אצלי הבת הגדולה יודעת לתפור

(עוזרת לי בעסק לפעמים כשהיא לא לומדת9 והכלה? גם, אז הן תופרות לעצמן בהדרכתי, ואני? יש לי עוד כמה בנות קטנות. וחוץ מזה? היום יש ג'קטים במחירים ממש מצחיקים, לפעמים במחיר הבד בכלל, צריך רק לחפש, יש המון בדרום תל אביב ובמכירות שנשים עושות בבית. אולי אמא שלך מרגישה קצת "נסחטת" כי היא לא רוצה לריב עם כלתה?

Galit29

New member
קצת באיחור אבל מה שלי נראה

שאמא שלך חושבת שאת הבת שלה היא יכולה לדחות כי היא מצפה ממך להבין ועם הכלה יש בעיה , אולי היא מרגישה שהיא חייבת לה על משהו, לכי תדעי...אבל שווה שיחה עם אמא

TJSBZ

New member
שוב מגייסת את אבי

לאבא שלי יש יציאות ממש מעצבנות לפעמים, אבל הן מסבירות הרבה... למשל, כששאלתי אותו פעם למה רק ממני הוא דורש התנהגות בוגרת לעומת אחרים סביבו שהוא לא דורש מהם דבר, הוא ענה: "כי ממך אני יודע שאני יכול לדרוש, כי את מסוגלת להתנהגות כזו. מה יש לי לדרוש מ**** משהו שהיא לא מסוגלת לממש?" אמך יודעת שאת תהיי שם בשבילה תמיד, תספגי, תתאפקי, תחכי. מגיסתך היא מפחדת קצת, אולי, שהיא תכעס, שתסית את אחיך או סתם שהיחסים יתקררו. היא מרגישה צורך להוכיח עצמה לגיסתך, ויודעת שאת והיא קשורות לעד בקשר בל-ינתק. אני טרחתי להסביר לאבי שזו ממש לא מחמאה בשבילי, כי א. הוא לוקח אותי כמובן מאליו וב. הוא פוגע בי או מאפשר פגיעה בי מרוב שהוא יודע שאני אספוג. ממליצה בחום על שיחה גלויה מלב אל לב עם אמך. אולי היא צריכה הבהרות. ומשהו מאמא שלי ז"ל: לקחת מישהו כמובן מאליו זו המחמאה והעלבון הכי גדולים שאפשר לתת.

למעלה