חמוצים מעורבים

DUKASIT

New member
חמוצים מעורבים

: כרוב, כרובית, גזר, סלרי. כוס מים פושרים – כפית מלח. פלפל חריף. פרוסת לחם למעלה.

DUKASIT

New member
אילנית הכנתי את עוגת השוקולד

חבל על הזמן. העוגה נהדרת. 19:24 | 11/08/06 עוגה כושית נהדרת.ו אילנית12 ו עוגה כושית נהדרת. מקור:נירה שויאר. מקור התמונה: אילנית. הערות אילנית: העוגה טעימה אוורירית. כמה דקות לפני שהוצאתי מהתנור,שמתי 2 קוביות שוקולד על כול מנג'ט. החומרים: 1 כוס סוכר 6 חלמונים 1 כף תמצית ווניל קורט מלח. חצי כוס שמן 1 3/4 קמח 1 שקית אבקת אפיה חצי כוס אבקת קקאו 2 כפיות אבקת קפה נמס. 1 כוס יין מתוק,או חלב או מיץ. 6 חלבונים+חצי כוס סוכר. אופן ההכנה: לבחוש היטב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים והחצי כוס סוכר.. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה,ולהוסיף בתנועת עטיפה לקערת החומרים.. לאפות בחום בינוני,כ 50 דקות,או עד שקיסם יוצא יבש. מתאים לתבנית 26. או 10 מנג'טים שהשתמשתי.

limim

New member
למה צריך פרוסת לחם למעלה?../images/Emo12.gif

היא לא מתמוססת במים ונעשית איכסית כזו?

לימי לא לימדו אותך שלא אומרים איכס

על אוכל? הפרוסה מתסיסה ומזרזת , בדיוק כמו השמרים שבלחם, את פעולת ההחמצה. מזמן גם אני הייתי מכינה כך.

limim

New member
אוי, לא התכוונתי. סתם צורת ביטוי..

לא שמעתי על שיטה כזו. מעניין.. השאלה היא אם הפרוסה לא נרטבת ומלכלכת את מי החמוצים..

DUKASIT

New member
למה לא להגיד איכס על אוכל ? יש כאלה

שאוכלים ג'וקים. אז מה ? ! אני לילדים שלי מרשה להגיד איכס על אוכל.

פעם מיהרתי אז הייתי שמה את הנשיקה

של הלחם. היום יש לי זמן ולא ממהרת עם החמוצים. אפשר כך ואפשר כך.

דנייאלה

New member
תודה שוש.... כנסי....

אנאסה את זה בפעם הבאה שאכין עם לשיקה של לחם- מה ישלי להפסיד? וכמובן אדווח על ההבדל בעיניי. עוד שעה אני נוסעת לשבוע חופש בטופקאפי אנטליה וכשאחזור אחד הדברים הראשונים יהיו חמוצים
יש לי כבר את הטעם שלהם על הלשון....

DUKASIT

New member
היא אכן נהיית איכסית ולכן פיתחתי

שיטה (אחרי שנים של מחקר ..) אני לוקחת שפיץ של לחם או בונגלך כזה של חלה. כדי שללבן של הלחם יהיה מחובר הקשה, שהוא פחות או יותר נהפך לפחות איכסה כזה. ואז אני מוציאה מהקשה של הלחם. כששמתי פרוסה רגילה כן הפרוסה התפזרה לה בתוך המים...איכס.

דנייאלה

New member
דוכסית אהבתי גם את החמוצים וגם את

העוגה ולגבי החמוצים- שיטה מעניינת עם הלחם, לא הכרתי אותה. בפעם הבאה שאכין אסה. באמת עם הלחם החמוצים נעשים מוכנים מהר יותר??

pirge

New member
דוכסית, גם אני לא שמעתי

עדיין על פרוסת לחם בחמוצים. ממש ממש פעם ראשונה. טוב לדעת. בכל אופן?? נראה טעים והעוגה מעולה, כמו יתר מתכוניה של אילנית. ערב טוב לכולם.

DUKASIT

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

כן שמתי חבילת שוקולד מריר בגמר האפייה והשארתי בתנור, לאחר מכן מרחתי את השוקולד. העוגה ממש טעימה. אגב היא חוסלה. לגבי הלחם בחמוצים אין לי מושג אם זה עוזר או מזרז פשוט ככה חמתי היקרה לימדה אותי וככה אני עושה
ותודה לכולם

למעלה