חמוס משועמם, מה עושים ?

laalaalalala

New member
חמוס משועמם, מה עושים ?

ג'וני שלי בן שנה ותשע חודשים אף פעם לא אהב משחקים במיוחד, הוא מעדיף לטייל לו בבית ולרחרח.
הבעיה היא שעכשיו יש שיפוצים בבית והוא מוגבל לשני חדרים (שבאחד מהם הוא משוחרר קבוע), יש לו צינורות וארגזים ומלא צעצועים אבל זה לא מעניין אותו ! המקסימום שהוא משחק זה 10 דק'. לטייל בחוץ הוא לא אוהב במיוחד, ממים הוא מפחד (ניסיתי לעורר את הצייד שבו ושמתי לו צעצועים בגיגית נמוכה, הוא הסתקרן אך מהר מאוד עזב) לשחק איתנו הוא אוהב לרוץ אחרינו ולנשוך רגליים (שזה בלתי אפשרי כי אין איפה לרוץ)

עכשיו הוא בעיקר לוקח מלא נעליים מתחת למיטה וכשהוא מסיים את המלאכה הוא מחכה ליד הדלת למקרה והיא תפתח, ואחרי כמה זמן חוזר לישון ..
איך אפשר לעורר אותו, משחקים/ רעיונות יתקבלו בברכה

Misha180

New member
משחקים

החמוס שלי ממש אוהב חכה עם משהו מרשרש בקצה, או פשוט שמיכה שפורסים עליו ומנענעים

stellakk

New member
גם שלי

כן גם שלי קשרתי לו צעצוע על חוט ואני מריצה אותה בכל הבית והיא במיוחד אוהבת להחליק על הריצפה ולשחק על מיטה

WTR

New member
יש משחקים אינטרקטיבים

למשל של עכבר שמחובר לכדור והכדור מתגלגל יחד עם העכבר בבית (עובד על בטריות)
או כל מיני צעצועים זזים בשיטות שונות
אפשר לנסות משהו כזה....
רצוי לשים לו צעצוע-שניים ומדי יומיים להחליף לו בין הצעצועים השונים כדי שלא ישתעמם מהר וכל פעם יהיה לו משהו "חדש"

חוצמזה שאם הוא משוחרר תמיד סביר להניח שהוא משחק בלילה כשאתם ישנים

ponzik

New member
משחקים בלילה

יש לנו 2 חמוסים שהכלוב שלהם תמיד פתוח במרפסת ומפוזרים שם המון צעצועים וכל מיני שטויות בשבילם ולפעמים נראה שבמהלך היום הם פשוט לא עשוים כלום ואם לא "מפעילים" אותם הם פשוט ישנים בכלוב. אבל בלילה הם פשוט משתוללים במרפסת ואנחנו שומעים אותם כל הזמן רצים בצינורות שיש להם

laalaalalala

New member
אני לא משאירה אותו משוחרר כשאני ישנה -

השובב הזה למד לעלות למיטה, ובגלל שהוא מאוד מאוד אוהב לנשנש את האצבעות ברגליים סביר להניח שאני אקום יום אחרי חסרת אצבעות ..

stellakk

New member
אקסטרים

אם אתה רוצה משהו אקסטרימלי בשבילו תקנה עכבר חי ותביא לו לרוץ אחריו

WTR

New member
זה התעללות כשיש אפשרות לתת מזון יבש

מבלי להתעלל ביצור חי

WTR

New member
אני אחדד: זו התעללות, נקודה.

אבל, כשיש אפשרות לתת מזון יבש מבלי להתעלל ביצור חי, זו התעללות סתם לשם ה"כיף".

למעלה