חמוס חדש בבית

WTR

New member
רעיון מעולה

אגב זה לא חייב להיות פראטון או פראויט, זה יכול להיות סתם שהם יאכלו ביחד מלפפון או צימוק או כל צ'ופר אחר שיש לך עבורם

zivit1234

New member
חמוס חדש בבית

עקבתי אחרי ההתכתבות שלכם לגבי החמוסים - מגי וטוזיק, אני בדילמה גדולה מאוד...
ראיתי שני חמוסות מקסימות - את שושנה ועוד חמוסה בשם פייבל. החמוס שלי הגיב בשונה לכל אחת מהן וכל אחת יש לה אנרגיה שונה מאוד מהשניה ושתיהן מדהימות.
אני מפחדת שהחמוס שלי קוץ יהרוג את שושנה שהיא ממש קטנה וצעירה (4 חודשים) ולדעתי לא תוכל להחזיר לו ומצד שני גם פייבל עדינה מאוד.אבל היא יותר מבוגרת בת שנה ומעוקרת. החמוס שלי רגיל לבעלי חיים אחרים בסביבתו אבל לא לחמוסים. ובגלל שיש אצלי הרבה בעלי חיים הריחות אצלי יכולים להיות מהממים עבור חמוס חדש. חשבתי שהכי טוב זה לעשות את ההכרות בהדרגה אבל אחרי שקראתי את ההתכתבות שלכם אני לא יודעת מה כדאי לעשות......
איך יודעים מי מתאימה יותר ומי פחות? איזה סימנים אני צריכה לחפש? אני ממש בדילמה
יש רעיונות???

WTR

New member
אני חושבת שאת צריכה ללכת עם הלב

עם החמוסה שיותר התחברת אליה
תקשיבי, חמוסים יודעים איך להסתדר אחד עם השני. זה די נדיר מקרים שצריך להפריד ביניהם.
הם מבינים אחד את השני הכי טוב, יודעים בדיוק איך להתנהג ומה לעשות, ובסופו של דבר אחד מהם מוותר ואז הם מתחילים להסתדר יחד, לשחק ולישון יחד. וזה השלב היפה.
אבל עד שהוא מגיע - כן, יש הרבה ביסים והרבה ריבים. וזה משהו שאת צריכה להיות מוכנה אליו נפשית.
מה שמאוד עוזר זה לטייל איתם בחוץ, לשחק עם שניהם יחד בבית
ולדאוג שכולם מסורסים/מעוקרות

מנסיוני האישי, ככל שמושכים יותר את ההכרות ביניהם ככה ייקח להם יותר זמן להתרגל אחד לשני.

Misha180

New member
מגי שלי קטנה פי 2 מטוזיק

אם לא יותר בגודל, ובערך בשנה בגיל, ולמרות זאת אני רק מפחדת על הגבר המגודל הזה כי היא פשוט מכסחת לו את הצורה, אז גודל ועדינות זה לא באמת פקטור:) לגבי גיל לא יודעת, אולי באמת כדאי לך להתייעץ עם מישהו שמבין יותר ממני :)

chatulika

New member
דומיננטיות בחמוסים

מניסיוני גודל החמוס ומשקלו הם לא הגורמים המכריעים במריבה. כבר יצא לי לראות את ג'יזל של ענת (500 גרם) מטילה את אימתה על ג'וס,זכר בוגר במשקל שניים וחצי קילו.
חמוסים שגדלו בחברת בעלי חיים נוספים יהיו "פתוחים" יותר לקבל חמוס חדש למשפחה,וככל שהחמוס החדש צעיר יותר,התהליך יהיה קל יותר.
נסי להפגיש אותו עם שתיהן ותני לו לבחור:) זה יהיה הכי טוב :)
באופן כללי זה יכול גם לעבור חלק בלי הרבה פציעות.

למעלה