חמוס חדש בבית

Misha180

New member
חמוס חדש בבית

הבאתי חמוסה חדשה היום לארח חברה לטוזיק שלי. הוא בן 3.5 מסורס והיא בת 2.5 מעוקרת. ההיכרות ביניהם הייתה בואו נגיד לא חלקה.. ננשכנו כולנו ואפילו שהם בשני כלובים נפרדים אחד ליד השני עדיין יש המון מתח בבית ושניהם מאוד מבולבלים ומפוחדים.
יש פה מישהו שהיה לו נסיון עם המצב הזה? אשמח לעצות שיעזרו לי להקל על העניין ושהמפגש הבא יהיה יותר נחמד.

Misha180

New member
זה מפחיד אותי מאוד לתת להם לריב

השאלה היא מתי הגבול? איך את רואה שהם לא פוצעים אחד את השני?
ולך יצא להפריד ביניהם?

chatulika

New member
זמן זמן וזמן

תן לזמן לעשות את שלו,נכון זה לא נעים וגם מסריח.
הם צריכים להתרגל אחד לשני,ראשית דרך הריח ולאחר כמה ימים(או שעות -תלוי בתגובה) דרך מגע ומלחמה.
הלחץ והמתח יפוגו מהר בתקווה,כאשר הם יתחילו לבסס מערכת יחסים - בדרך כלל אחד יהיה יותר דומיננטי,ולרוב זה יהיה החמוס הותיק יותר בבית.
נקבות נוטות להיות דומיננטיות יותר מניסיוני.
תדע שהצלחת כשהם יתכרבלו לישון ביחד:)
בהצלחה

chatulika

New member
הכרות

כן.בימים הראשונים חשיפה לריח דרך כלובים קרובים.
אחר כך להפריד בכוח רק אם יש פציעה(ממש רואים דם או מוגבלות בתזוזה)
יתכן שיהיו הרבה צרחות(!) כן הם צורחים,שריקות והתבצרות בפינות.שחרורי בלוטת ריח תכופים וגם עשיית צרכים ברגע המפגש.
הסתמרויות פרווה,זנב סמור וכל התגובות הקיצוניות האחרות.
זה קשה לראות ,לשמוע ולהריח - ועדיין לא להתערב,אבל יש להם את הדרך שלהם...
אחרי האיומים אחד יתנפל על האחר וינשוך בעורף(בדרך כלל),להתערב רק במקרה שממש רואים דם,זה פחות כואב להם משזה נראה -העור שלהם עבה מאוד ולא נפצע בקלות כמו שלנו.
יתכן שאחד ינסה לגרור את השני באמצעות נשיכה ותפיסה של העורף- החמוס הנגרר אמור לא לזוז תוך כדי הגרירה וכך להראות כניעה.
אחרי מפגשים עצבניים שכאלו-להחזיר לכלובים הצמודים למנוחה.לשינה משותפת יש המון השפעה פסיכולוגית עליהם,גם אם לא ישנו צמודים,זה עדיין שינה משותפת.
והכי חשוב - סבלנות. זה לא קורה ביום,אבל הם לומדים להסתדר ביחד.
במקרים קיצוניים בלבד(בדרך כלל לא מסורסים) הם פשוט שונאים זה את זה ,ואין ברירה אלא להפריד.
מניסיוני-זה יכול לקרות בשלושה ימים או חצי שנה,בסוף כולם ישנים ביחד.

WTR

New member
שאלה טובה

תראי, כל אחד באמת לניסיון / תחושת הבטן שלו
אני אישית נוטה לא להפריד (אלא אם כן אני לא בהשגחה מלאה!) ולתת להם להתמודד להיות יחד מהרגע הראשון
אני אסתייג ואומר שאם מדובר בזכרים שאינם מסורסים אז זה יותר בעייתי ולכן לא יודעת מה הייתי עושה במצב כזה (לא יצא לי להתנסות)
אבל לדעתי ועל פי נסיוני, הפרדה מעכבת את זמן ההתרגלות שלהם אחד לשני

סה"כ אין כאן נכון ולא נכון כי הכל על סמך ניסיון אישי וזה לא מדע מדוייק

WTR

New member
המשפט הראשון אמור להיות

כל אחד באמת פועל לפי נסיון / תחושת הבטן שלו....

Misha180

New member
טוב הפגשתי אותם קצת

היום ואתמול, והיום הפרדתי בשלב ששמעתי צרחות מטורפות של טוזיק (הזכר) וראיתי אותו הולך לאט כפוף ובוכה, הוא בכה גם כשהרמתי אותו.. ראיתי שיש לו פצע בעורף וליד העין.. לא משהו ממש מדמם אבל שריטות נפוחות.. להתעלם מזה? לא יודעת הבייבי המסכן שלי אוף :(

WTR

New member
זה לא נורא

את הפצע בעורף רוב הסיכויים שהוא לא מרגיש בכלל
אזור העין קצת בעייתי אבל העיקר שאין פציעה בעין עצמה
תשימי לב אם את רואה מוגלה בימים הקרובים אז צריך לטפל בזה
אבל הריבים האלו זה לגמרי נורמלי. ואם הוא כנוע כמו שאת מתארת אותו אז לא ייקח להם יותר מדי זמן להסתדר
אני מציעה לך להפגיש אותם גם בחוץ, זה יעזור המון

Misha180

New member
לגבי העין

אני שמה לו קצת פולידין בהמלצת הרופא, מקווה שזה לא יזדהם.
לגבי להוציא אותם, מגי מעולם לא הייתה בחוץ ואני מפחדת שתברח לי

DorV97

New member
ממליץ

פשוט לשים אותם בחדר ביחד ולתת להם. לפני שבוע הבאתי גם חמוסה חדשה, שמתי אותם יום אחד כלוב ליד כלוב, יום אחרי זה שמתי אותם בחדר משחקים שלהם ביחד(אותה ואת הנקבה השניה שלי) והיו צעקות, ונשיכות חזקות, אבל פשוט נתתי להן. זה כואב לשמוע אבל אין מה לעשות... הנקבה הוותיקה יותר שלי היא דומיננטית מאודדדד אבל הן הצליחו להסדיר היררכיה חדשה תוך פחות מיום...

DorV97

New member
וגם מנסיון, הנקבות תמיד יותר דומיננטיות

אז מה שהולך אצלך הוא רגיל לגמרי, עוד קצת והם יתחילו להתכרבל ביחד :)

Misha180

New member
אני כל פעם מוציאה אותם ונותנת להם

להסתדר בעצמם, כשהם מסיימים הם פשוט אדישים זה לזה והזכר מפחד מהנקבה מאוד- גם כשהיא באה סתם להריח אותו הוא נבהל ובורח ומשחרר (תענוג לאף ממש)
אחרי הריב הזה הכנסת אותם ישר לכלוב אחד?

WTR

New member
אם זה מגיע למצב שהם אדישים זה לזה

אז הם במצב טוב וזו התחלה בכיוון הנכון...

Misha180

New member
לא,

יש לי רק אחת כרגע, של טוזיק. לפי הבעלים הקודמים שלה הם קנו חה רתמה וניסו את העניין אבל היא השתחררה ממנה אז הם החליטו לא להסתכן ולהוציא אותה..

DorV97

New member
קודם כל

כל חמוס בהתחלה מנסה להשתחרר, ויצליח גם. השיטה היא לעבוד על זה בבית, לתת לו להסתובב איתה וכשיתרגל להוליך אותו קצת בבית אחרי זה לצאת איתו החוצה ולהשגיח ב4 עיניים.
בקשר למפגשים נראה שהמצב אצלך קצת יותר לחוץ לך אז תני להם כמה מפגשים של כמה שעות במקום קטן יחסית עם מקום שינה אחד והם יתמודדו. אחרי כמה כאלה שיש פחות אקשן לשים בכלוב ביחד ולראות מה הולך.

Misha180

New member
הם בכלוב ביחד כרגע אבל ישנים בנפרד

ואדישים יחסית אחד לשני, אבל אם מישהו מנסה להתקרב למיטה שבה ישן השני הוא מקבל נשיכות ולחשושים תוקפניים. אני אישית כבר רגועה יותר עם העניין, ונותנת להם יותר לריב. השאלה היא מתי אני מפסיקה להוציא אותם לכלובים נפרדים כשאין השגחה?

chatulika

New member
את תרגישי את המתח מתפוגג...

פעלי לפי התחושות שלך -את מכירה אותם הכי טוב.
וזה זמן מצויין לשוחד,אם יש לך פראטון או פראויט,נסי לשים להם מנה משותפת, הרבה פעמים זה שובר את הקרח...

למעלה