חמוס ותוכי ?

חמוס ותוכי ?

שלום !
יש לי זוג חמוסים בני שנה - שנה וחצי בערך ואני מביאה תוכי הביתה
!
|( אני מביאה תוכי מסוג ארה מי שמכיר התוכי הוא יחסית די גדול )

השאלות שלי הם : העם התוכי יכול להיות מסוכן לחמוסים ? העם החמוסים יכולו להתחבר אליו ? העם אולי החמוס מסוכן
לתוכי ? העם הם עלולים לפצוע אחד את השני ?

תודה רבה לכל העונים !

chatulika

New member
חמוס ותוכי

חמוס הוא טורף,תוכי הוא עוף כלומר אוכל לטורפים.
תמיד יש מצב למקרה שבו כולם מסתדרים עם כולם,אך לצערי רוב הסיכויים הם שהחמוסים ינסו לנעוץ שיניים בתוכי בשנייה שהם יוכלו.
שילוב מאוד לא מומלץ של חיות מחמד מאחר וזה יכול להגמר במוות.

zivit1234

New member
מנסיון שלי

לי יש בבית עורב, והיה לי ניסיון מר מאוד איתו ועם החמוס שלי קוץ שכמעט והסתיים במוות של העורב.
חמוס הוא טורף ולא משנה כמה הוא מבויית הוא עדיין טורף עם אינסטינקטים של טורף! העורב שלי היה פשוט בר מזל שהייתי קרובה אבל השיקום שלו אחר כך היה ממושך מאוד.
ההמלצה שלי ממש לא לערבב שמחה בשמחה ובטח שלא חמוס עם ציפור....

Misha180

New member
רגע רגע

עורב? זה כל כך מגניב! מאיפה הבאת? מהטבע?
תמיד חלמתי על עורב אבל לא ידעתי שזו חיה שיכולה לחיות בבית

zivit1234

New member
זה עורב מסוג קאק

וקיבלתי אותו מהוטרינר שהחיות שלי מטופלות אצלו, לפני כ-6 שנים. יש לו כנף שבורה שניסינו לתקן ובגלל שהוא חיה שנחשבת למזיקה לחקלאות לא כל כך אוהבים אותה. אז כשהוא נפגע הוטרינר שלי שיודע שאני מאוד אוהבת ציפורים וחיות שאל אם אני מעוניינת לטפל בו - כמובן שאמרתי כן, וקיווינו שהוא לא ימות והוא אכן חי כבר 6 שנים טובות אצלי בבית. אבל הוא לא יכול לעוף בכלל כך שאי אפשר לשחרר אותו. בבית הוא לא חי בכלוב אלא חופשי בבית ובגינה שלי. החתולים מפחדים ממנו והארנבות מסתדרות איתו מאוד טוב, היונים שלי (יש לי 5) מסתדרות איתו גם טוב מאוד כך שהכל בסדר.

Misha180

New member
ואיך הוא עם בני אדם?

מעניין, הייתי רוצה חיה מיוחדת שכזאת בבית.

zivit1234

New member
הוא מקסים

הוא מאוד חכם - עורב.... והוא מאוד אוהב שמלטפים אותו. אני מאוד אוהבת אותו. אפילו החתולים שלי אוהבים אותו. יש לי חתולה אחת שקוראים לה פנדה שנוהגת ללקק אותו מידי פעם.הוא מקסים באמת מקסים.

zivit1234

New member
תוספת למה שכתבתי

אחרי שקראתי שוב את מה שכתבת אז כן יכולה להיות גם סכנה לחמוסים כי ביס של ארה יכול להוריד אצבע של אדם אז על אחת כמה וכמה יכול לעשות נזק חמור לחמוסים.

WTR

New member
מסכימה עם מה שכבר כתבו לפניי... לא כדאי לנסות

למעלה