חמוס וכלוב?

Hippolyte22

New member
חמוס וכלוב?

היי,
רציתי לברר משהו בעניין חמוסים מהמקום הזבח"ניקי וההומני כלפיי חיות.
האם חמוס יכול לחיות ללא כלוב? לחא כליאה?
קראתי שזה בלתי אפשרי, שהוא יברח ויעלם- האם זה נכון? ואם כן הייתן משחררות את החמוס שלכן לחופשי בבית?

תודה

WTR

New member
היי, ברוך הבא לפורום

אני 11 שנים מגדלת חמוסים ומעולם לא סגרתי אותם בכלוב
תמיד מצאתי לכלוב חדר מסויים שבו החמוסים יכלו להיות משוחררים חופשי, או שהיה להם גישה לכל הבית (תלוי איפה גרתי...)
הסכנה הכי גדולה עם חמוסים זה חלונות- הם מצליחים למצוא דרכים לתפס ולהגיע אליהם ואז ליפול מהם
כנ"ל גם מרפסות
השאר כבר פחות בעייתי- לחסום גישה מתחת למקרר ודברים כאלה
זה גם תלוי בגיל החמוס כי בגיל ממש צעיר יש להם לפעמים נטייה לנשוך כבלים של חשמל וזה מסוכן ודורש יצירתיות איך למנוע מהם גישה לכבלים
אבל מנסיוני זה עובר אחרי כמה חודשים כשהם מתבגרים
כי סה"כ חמוס זה לא מכרסם אז כשהשיניים מסיימות צמיחה הם כבר פחות מתעניינים בזה
אז כן, זה אפשרי
בשבועות הראשונים כדאי לשחרר את החמוס בהשגחה בלבד ולעקוב אחרי בבית ולראות לאיזה מקומות עם פוטנציאל לסיכון הוא מנסה להגיע, ולחסום לשם גישה
אחר כך שהחמוס כבר מכיר את הבית ואתה בטוח בלב שלם שאין משהו שיסכן אותו אין בעיה גם לשחרר ללא השגחה

בהצלחה!

Hippolyte22

New member
תגובה

דבר ראשון אני אישה

דבר שני נראה לי שלי אין זמן לזה כי אני עובדת עד אחר הצהריים.
אבל גם אחרי מה שכתבת החמוס מטבעו לא ינסה לברוח?
אני מנסה להבין משה ו
אם אני סוגרת טוב מאוד את החלונות ומרפסות בברזלים צפןפוים כאלה שחמוס לא יכול לעבור בהם וגם את הפתחים לחשמל וכו זה יכול להיות מספיק? כי זמן לצערי אין לי.

WTR

New member
סליחה על הבלבול |נבוך|

אני חושבת שרובנו או כולנו עובדים עד אחר הצהריים

לא הבנתי למה בדיוק אין לך זמן
ואם אין לך זמן למה את מחפשת לאמץ חיה?
חמוסים לא ממש מנסים לברוח כמו שהם פשוט הולכים אחרי האף והסקרנות ומאבדים כיוון.. ולכן חשוב לשמור עליהם

Hippolyte22

New member
תמיד שאומרים לי על זמן

איכשהו אני תמיד חושבת שמדובר בעבודה לא תובענית שאנשים בבית כבר ב1

ואני לא מחפשת לאמץ כרגע..

Misha180

New member
כלוב

אצלי הקטן כן סגור בכלוב כשאנחנו לא בבית (בעיקר מחשש שיפגע בעצמו כי כל דלת שאנחנו סוגרים הוא משתגע עליה עד שהיא נפתחת- הדלתות קצת ישנות) אבל הוא משוחרר כשאנחנו בבית ועושה כאוות נפשו עם השגחה של חצי עין מצידנו. כל עוד אין משהו שעלול לסכן אותו בהישג יד לדעתי אין בעיה..

zivit1123

New member
חמוס בכלוב

אצלי קוץ ופייבל נמצאים רוב הזמן בכלוב גדול שיש להם בגינה שלי. אבל כשאני בבית אני משחררת אותם לפחות ל-4 שעות בתוך הבית. כשזה קורה אני מוודאת שהחלונות סגורים ודלתות היציאה לגינה סגורות טוב כדי שהם לא יצאו החוצה או יגיעו למקומות שמהם הם עלולים לצאת החוצה ולברוח. ובתוך הבית יש להם גם את החתולים וגם את הכלבה לשחק איתה כך שלא משעמם להם - הם מעולם לא נכנסו לי מאחורי המקרר.... מכונת הכסיבה שני נמצאת במסתור כביסה ולשם אין להם גישה כך שאין מצב שהם יוצאים מתחומי הבית. הם יכולים להיכנס לכל החדרים בבית בצורה חופשית אבל הם אוהבים להיות בעיקר בחדר השינה שלי - מתחת לשמיכה..

למעלה