חמוס בעייתי

All17

New member
חמוס בעייתי

קודם כל פורום נהדר,למדתי הרבה מכם ואכשיו אני צריכה עזרה- לפי מה שהבנתי מכם חמוס זו חיה נקייה ומגיל צעיר אפשר ללמד אותו ללכת לשירות איך שצריך ובדרך כלל אין בעיות עם הנושא הזה, אז החמוס שלי בן שלושה חודשים,מהיום הראשון הוא התחיל ללכת לשירותים איפה שצריך ! כ''כ שמחתי !!! ופתאום אחרי שבוע הוא התחיל ללכת לא במקום! שתבינו,הוא רוב הזמן בכלוב ואנחנו מוציאים אותו רק אחרי שעשה את צרכיו,טוב,פעם אחת קרה,ניקינו מהכל גם מהריח וזה שוב חזר,שמנו סמרטוט שהוא ישן אליו ולא עזר, שמנו במקום ה"תאונות" את השירותים שלו וגם זה לא עזר! הוא התחיל ללכת איפה שהיו השרותים מקודם! אחר כך שמתי את הצעצועים האהובים אליו בכל הכלוב ויחסית נקי...רק פעם אחת בתאות בלילה הוא שוב עשה לא במקום,אבל בכל זאת,זה הדיין לא עבר האם זה יעבור בסוף?! מה אפשר לעשות עוד כדי להרגיל אותו מהר יותר לעשות צרכים איפה שצריך? הוא אצלנו כבר שבועיים...ואולי זה קשור לעובדה שקניתי אותו בחנות לחיות מחמד!? תאמת לא רציתי לקנות אף אחד בכלל במיוחד במקום הזה אבל אם הייתים רואים באיזה תנאים החזיקו אותם שם!!! עשרה קטנטנים בכלוב אחד!!! הייתי קונה את כולם אם הייתי יכולה :( טוב,אבל לפחות אחד נמצא בידיים טובות...

Sweet Fantasy

New member
אין קשר למקום הקנייה

ומה שכתבת קצת מבולבל לי, הוא עושה צרכים איפה שבעבר היה ארגז חול? אם כן, ואם הוא מעדיף שם, מה הבעיה לשים עוד ארגז? נשמע שזה מה שיעזור. צריך להיות לחמוס ארגז חול גם בכלוב וגם בחוץ אחד למשך הלילה והזמן שהוא סגור וצריך ואחד כשהוא משוחרר ורוצה לעשות את צרכיו לא תמיד הם מספיקים להגיע. תתחדשו ונשמח לתמונות

All17

New member
הסבר-

לא,ארגז יש רק אחד והוא בתוך הכלוב,את החמוס מוציאים כמה פעמים ביום אחרי שהוא עושה את הצרכים שלו הבעיה היא שהוא עשה בתוך הכלוב במקום בו הוא ישן/משחק/אוכל ופעם עשה גם בקערת האוכל כשהיא היתה לא תלוייה! אכשיו מילאתי את רצפת הכלוב שלו בצעצועים והוא הולך בארגז,אבל לפעמים הוא הדיין מפספס.. זה זמני? הוא יתרגל בסוף ללכת לאן שצריך?

All17

New member
ועוד

חוץ מזה,זה נורמאלי שהוא בעורך ארבעים ומשו סנטימטרים כולל הזנב,שוקל שניים ומשו קילו ורק בן שלושה חודשים?! עד איזה גודל הם גודלים?!?! הויטרינר אמר שאצלנו הוא יותר מידי גדול לגילו אבל הוא בטוח בקשר לגיל הצעיר כי הדיין פשוט אין מה לסרס/לעקר אצלו

Sweet Fantasy

New member
יש חמוסים גדולים מהרגיל

אם כי מה שאת אומרת נשמע גדול מאוד, יכול להיות שהוטרינר כן טועה בקשר לגיל שלו, זה שהוא מחנות מגדיל את הסיכויים שהגיל שלו לא מדוייק, האשכים יכולים לא לרדת גם בגיל 5 חוד' שזה יותר מתקרב לסיום צמיחה. אפשר לקחת לוטרינר מומחה לחוות דעת נוספת, בקשר לכלוב ולצרכים, הייתי ממליצה להוציא את כל הדברים מהכלוב לשטוף אותו היטב עם חומר ולייבש טוב, ואז באיזור השינה לשים מגבת או בגד כלשהו ועליו צעצועים, אפשר גם לפזר קצת אוכל, אשמח לקבל תמונה של הכלוב והאיזור שיש לו לצרכים שינה ואוכל.

nikita5s1

New member
אהלן

ראשית בכל מקום בו הוא מסתובב צריך להיות ארגז חול. חמוסים לא טובים בלהתאפק. מבחינת הכלוב, באמת צריך לכבס ולנקות הכל ומה שאני הייתי מציעה זה לפרוס על רצפת הכלוב בד נעים, כמו שמיכת פליז ישנה, שיכסה את כל הרצפה ויוחזק היטב במקום, כשהשירותים מונחים מעליו. מהניסיון שלי חמוסים אף פעם לא עושים צרכים על בד שנעים להם לישון עליו. הם אוהבים רצפה חשופה, פלסטיק של תחתית הכלוב וכו'. גם אצלי היו להם כמה מקומות שאהבו לעשות בבית שלא היו בשירותים ופתרתי את זה על ידי זה ששמתי בד מהכלוב שלהם, או בגד ישן ממש על השטח הזה (כמובן אחרי שניקיתי ביסודיות מהריח). יש בחנויות חיות מוצרים טבעיים ובטוחים ומאפשרים ניקוי יסודי שמשמיד את הריח של הצרכים. חומרי ניקוי רגילים לא תמיד עושים זאת כי נישארים שאריות של ריח ואמוניה שאנחנו לא יכולים לגלות אבל הם כן. החומרים שקונים מפרקים את האמוניה ובכך מונעים את הריח. בהצלחה :)

All17

New member
אל תדאגו!

הכלוב אצלו אחרי כל "תאונה" מתנקה טוב מאוד וביסודיות,עם פריסת הבד יש רק בעיה,הוא מנסה להתחפר תחתיו ואין לי בדיוק אפשרות למתוח אותו על הרצפה ובהתחלה הוא בכלל לא רצה לישון על הבד!שלא לדבר על מיטה סגורה שהכנתי לו :( רק על הרצפה של הכלוב! אכשיו אחרי שהייתי כל הזמן מעבירה אותו ישן על בד הוא יתרגל פחות או יותר ולפזר אוכל לא עוזר,במיוחד אחרי שהוא עשה את הצרכים שלו בקערה מלאת אוכל!

למעלה