חמוסים

קאטי ד

New member
חמוסים

שלום, אני חדשה כאן.... לפני מס' ימים קניתי שני חמוסים, זכר ונקבה. לזכר יש ריח נורא לא נעים. האם זה טבעי? כדאי לי לעשות לו ניתוח להסרת בלוטות הריח שלו?

Sweet Fantasy

New member
בהחלט לא!

לחמוסים ריח גוף טבעי וייחודי להם, הריח נובע מבלוטות שומן שנמצאות בכל חלקי גופו של החמוס ואי אפשר להסירן, הבלוטות שאת מדברת עליהן הן הבלוטות האנליות שמשמשות את החמוס רק בעת בהלה פחד והתרעה. הסרת הבלוטות הנ"ל לא עוזרת להפחתת ריח החמוס, למעשה היא מאוד מיותרת מסוכנת ולא נעימה לחמוס. הדבר הכי יעיל להפחתת ריח הזכר הוא סירוס, ממליצה לקרוא את השאלה הבאה
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1381&QID=15289 ובכלל לקרוא עוד מאמרים בפורום. מאיפה קנית את החמוסים? בני כמה הם? והאם למדת על חמוסים לפני הקנייה?.. ברוכה הבאה לפורום, מיכל

mikonww

New member
תחדשי על החמוסים

מקווה שתהנו יחד. וגם אני מחיפה אולי אפשר לעשות יום חמוסיה
יש לי שלוש חמסמוסים חמודים ומתוקים.

WTR

New member
שלום קאטי

לפי השאלות שלך אני רוצה שלא ממש טרחת ללמוד על חמוסים לפני שקנית אותם, וחבל. האם הם אחים? בני כמה הם? אני מקווה שאינך מתכוונת לזווג ביניהם.. דעי שחובה לעקר את החמוסה בגיל 6 חודשים.

קאטי ד

New member
../images/Emo187.gif שלום wtr

* לשאלה שלך אם הם אחים אז התשובה היא לא!!! * היא גורה בת חודשיים והוא בן 4 חודשים... * ואני לא רואה שום בעיה לזווג אותם, אמרו לי שזה כדאי... תודה שהתעניינת.....

Sweet Fantasy

New member
כדאי?

את בכלל מבינה בחמוסים שאת חושבת שאת יכולה לזווג בינהם? את יודעת מה הסכיכונים בזיווג חמוסה? יודעת שהיא עלולה למות 50% מהמקרים? שהגורים עלולים למות? שהיא עלולה למות אחרי ההמלטה ובעצם תישארי לבד ען גורים בני כמה שעות וצטרכי לטפל בהם? להאכיל אותם ולנקות אחריהם? את מודעת לזה שהחמוסה עלולה לקבל דלקת רחם? ונגיד והחלטת בכל זאת לזווג את החמוסה והכל עבר בשלום, מה תעשי עם כל הגורים? אם את עכשיו מתלוננת על הריח חכי ש8-12 חמוסים יתרוצצו לך בכל הבית ויחרבנו בכל מקום, מה תעשי? תסגרי אותם בכלוב? האם יש לך כסף להאכיל את כל הגורים האלה באוכל איכותי? האם את באמת תחכי ותמכרי את הגורים לאנשים שבאמת מבינים בחמוסים או פשוט תמכרי אותם לכל ילד שיבקש? (את זה אני יכולה לנחש לבד) בקיצור אם בא לך לגדל חמוסים בריאים ולא מסריחים תעקרי ותסרסי, שלא נדבר שלטטוח הארוך זה יעלה לך הרבה כסף.. ד'א, מה הבטיח לך באמת שהחמוסים שלך לא אחים?

mikonww

New member
מיכל קצת אוויר ../images/Emo13.gif

אבל הצדק איתך ! בכל מקרה לזווג בין חמוסים זה לא מה בכך, יש צורך בהרבה ידע, צורך בהרבה כדורי הרגעה וכאלה, ולא לחמוסה ! זה אפשרי רק יש צורך לקרואה להבין ולא ישר לזווג. בהצלחה

Sweet Fantasy

New member
אני לא לוקחת קצר אוויר

שזה נוגע בחמוסים ובחיות, אם כל אחד יחליט שהוא יודע ושהוא מומחה המצב יגיע לחמוסים מתים ברחוב ולבתי מחסה לחמוסים.. מצטערת לא חסרים אנשים שמרביעים אחים וכאלה שמרביעים ומוכרים לכל הנותן כסף (קח לדוגמא את הסיפור של החמוסה זואי של נדב) אנשים היום קודם מרביעים ואז לא יודעים מה לעשות עם החמוסים ולא חסר סיפורים כאלה.. אולי זה נשמע קצת לא הגיוני אבל החיות יותר חשובות לי מהאנשים ואני מוכנה לפגוע בבנאדם כדי שבסופו של דבר החיה לא תיפגע.. לנו בני האדם יש את היכולת להגן על עצמינו להם אין, ולכן יש אנשים כמוני שחשוב להם לעזור.

mikonww

New member
כן ושוב צודקת אבל

תעות היא יכולה לעשות זה תלוי בא, אבל את כאן וכולנו לדעתי ליעץ ולא כדי להגיד מה לעשות. אם אנשים ולא משנה כמה הם יודעים או לא יודעים יקבלו את הרושם שכאן בפורום הם יותקפו במקום שנעזור להם, לא נידע מה עלה בגורל החמוסים שלהם, ובנוסף במקרה והם יצתרכו איזו עזרה, בטוח שלא הפנו לכאן מאותה סיבה ! אני יודע שאני לא ממש טוב בדיפלומה, אבל לפעמים מוטב לבלוע צפרדעים
ורק בשביל לעזור לחמוסים שלרוע מזלם נפלים על כאלה שלא מבין בהם כלום.

Sweet Fantasy

New member
לא אמרתי לאף אחד מה לעשות

ואני לא רואה שום אקדח צמוד לרכה, הרי היא תעשה מה שהיא רוצה ממילא.. לא תקפתי אף אחד ואני מעדיפה להגיד את דבריי בצורה הכי מכוערת שיש תאמין לי שככה זה נכנס הכי טוב. ודיי כבר לענות לי על כל דבר ולשוט כל מה שאני אומרת.. יש לך משהו שונה להגיד? בבקשה, דיי כבר לבחון כל הודעה שניה שלי.

mikonww

New member
רגע רגע שוב אוויר

לא אומר שאת תוקפת, אומר שאנשים יכולים לראות את זה כך. אני מסכים איתך ב100%. וכמו שאמרתי לנשום לנשום

קאטי ד

New member
יש לך בעיה.........

באמת כדאי לך לנשום קצת, ובכלל הפורום הזה על הפנים בגלל הצורה שאת מדברת..... תרגעי............... בסך הכל בקשתי עצה, כנראה שלא במקום הנכון..... אני מתחרטת שבכלל הצטרפתי לפורום!!!!!!

Sweet Fantasy

New member
ביקשת עיצה וקיבלת תשובה

לדברים שכנראה לא טרחת לחשוב עליהם לפני שקנית בכלל חמוסים, הפורום הזה על הפנים? אני חושבת שיש הרבה שחושבים אחרת. צורת הדבירו שלי היא אמיתית וכנה , אני לא משחקת משחקים וחבל שאת חושבת שאני אמורה, זאת דעתי take it or leave it! ותלמדי לשרשר.

mikonww

New member
אוקי דברים קצת יצאו מפורפורציה

הפורום הוא אחלה פורום ותמיד את יכול לשאול מה שבא לך, אבל תזכרי שחמוס להרבה אנשים זו חייה מאוד יקרה ללב, אז יהיו מגוון תשובות. אף אחת לא אישית אבל מלאה ברגש. את מוזמנת תמיד לשאול להציעה ולתרום מה שאת לומדת. בכל מקרה אנשים חג עכשיו,
ראשון של חנוכה, אז יאלה
חום ו

לימור26

New member
קאטי..תראי שהיה לך נוח

ורצית לשאול, הפורום היה טוב ומקצועי.עובדה! הוא עדיין כזה..אחרת ,אנשים טובים ממך מבחינה מקצועית/הנהלת תפוז/ היו מייד דואגים לומר את דברם בנושא..הבעיה היא שלך, שהמנהלת(המשקיעה) סותרת את דרך החשיבה או הדיעה של מישהו בפורום יש כאלה שמתפוצצים מעצבים (כמוך) ויש כאלה שמבינים עניין (הבוגרים מביניהם-רגשית) ונשארים בפורום בכייף!קחי לתשומת ליבך! ברור לי שאת עדיין תשוטטי פה..אחרי הסערה.. בכל אופן חמודה,מיכל לא תוקפת,היא דווקא נושמת מצויין(אני מכירה אותך אישית) ודבר נוסף,חג שמח!! הכל נאמר לטובת בריאותם ושלומם של החמוסים. קבלי זאת בהבנה,

קטי היקרה תכנסי בבקשה

דבר ראשון.. אני מכירה את מיכל עוד מתקופת הקומונה שזה אומר הרבה מאוד זמן,, ומיכל בחורה מקסימה,לבבית,ואוהבת בעלי חיים. הפורום הזה לא היה קיים לולא מיכל ואיילת,והרבה מאוד אנשים {כמוני למשל} למדו המון,והשכילו בזכותם הענקית שלהן. זה שמיכל אמרה לך וצדקה שזה לא טוב להרבות,היא צודקת.. והיא אמרה לך את זה רק מסיבה אחת וזה הסיכון של החמוסה כמו שנכתב לך למעלה. בזמן האחרון ..אני רואה שאנשים באים לפה תוקפים את מיכל,בוחנים אותה וכ'ו... אז תבינו דבר אחד: כל מה שמיכל אומרת לכן זה לטובת החמוסים! היא לא באה לתקוף אתכם... היא נותנת לכם עיצות,ומכונת אתכם... ואתם במקום לומר תודה שמיכל כל כך עוזרת ופתחה את הפורום המקסים הזה,תוקפים אותה... בכל מקרה תחשבו על מה שכתבתי.. ושיהיה לכולנו חג שמח!

אתה מקסימה חחחחחחח../images/Emo6.gif

עיברית שפה קשה חחחחחחחח מיכלוש תביני משהו.. כל מה שכתבתי כתבתי מהלב! אני באמת חושבת ככה.. ואת יודעת את זה! אני כבר שנה מכירה אותך וכאב לי לראות מה הולך פה בזמן האחרון... אז מאמי שלי שיהיה לך חג שמח... אני אוהבת אותך! דרך אגב אני אצל דודי... חבל שלא הבאתי את ג'וני הייתי קופצת אלייך.. פעם הבאה..

למעלה