חמוסים

חמוסים../images/Emo9.gif

היי לכם;] אני כבר מלא זמן נורא נורא רוצה חמוס או זוג חמוסים וניסיתי לשכנע את אמא שלי ועכשיו שהיא סוףסוף הסכימה ואפילו מצאתי מישהו שיש לו 2 חמוסות בנות חודשיים למסור גיליתי שלא בריא לגדל רק חמוסה כי היא כל הזמן מיוחמת והיא יכולה להפוך לאנמית ולמות;/... אז אמא אמרה לי שאני אחפש מישהו שמוסר/מוכר חמוס בשביל שאני אוכל לקחת חמוס או זוג בכל זאת... אז יש למישהו להציע? או להפנות אותי לאנשהו? אני מטורפת על החיות המתוקות האלו וכ"כ רוצה לגדל אותן
ואני גם יודעת שיהיה לי הרבה צומי לתת להם, למרות שהם ישנים רוב היום...אז זאת לא ממש תהיה בעיה... אז בבקשה מישהו מוכן להפנות אותי לאנשהו...? תודה מראש
רונה.

Sweet Fantasy

New member
ברוכה הבאה , תשובות

דבר ראשון והכי הכי חשוב, תקראי
לפי מה שכתבת אני רואה שאין לך הרבה ידע בנושא יש בפורום מאמרים אני ממליצה לך בחום לקרוא בקשר לחמוסות בילבלת הכל.. חמוסה שמתייחמת ולא מזדווגת תמות החמוסה לא מצוייה בייחום תמידי.. מומלץ מאוד לעקר את החמוסות גם אם יש זכר הרבעה היא לא עניין פשוט ומתסיימת הרבה במוות זאת השקעה כספית גדולה וגידול הגורים הוא לא קל הפתרון הכי טוב הוא לעקר את החמוסה בגיל 5-6 חודשים וכך את מקבלת חמוסה בריאה ומאריכת חיים כמו כן זכר יותר מסריח וסירוס מוריד את הריח (לא לגמרי) ואת התקופנות (במידה והוא תוקפני) אז בקיצור אני לא ממליצה לך להביא זכר ונקבה לרבייה עיצה שלי היא תתחילי עם זכר או נקבה ותעקרי\תסרסי שיגיע הזמן ואם בעתיד יתאפר תביאי לו\לה עוד חבר\ה חוץ מעניין הרבייה יש את העניין הכספי.. יש לכם מספיק כסף לגידול החמוס? הקנייה הראשונה היא ההוצאה הכי גדולה קרוב ל2000 ₪ חיסונים,כלוב,אוכל,חול,צעצועים,עיקור\סירוס אחרי ההוצאה הזאת זה מסתכם ב100-120 ₪ בחודשיים (בהנחה שמדובר בחמוס אחד) לאוכל ופעם בשנה 170 ₪ בערך לחיסונים אשמח לענות על עוד שאלות, מיכל

N a d a v 1 6

New member
אכן כן חמוס וזהי חיה יקרה מאוד

ןיש אנשים שחושבים שזאת השקעה של..כמו אוגר אוו משהו עם כל הכבוד ובאמת שיש לאוגרים אבל הוצאה של 200-300 ש"ח לכל הסיפור אפילו פחות לא משתווה אפילו לחמוס אחד שעולה 2000 ש"ח ועוד במידה ולקחת 2? הכל כפול כלוב גדול יותר חיסונים ואוכל משובח וזמן יקר וחול קיצררר....אין..זאת חיה יקרה ואני יודע שזה מאכזב המון אנשים אבל חייבים לעקר ולסרס ולחסן אין כזה דבר לא זה כמו לא לחסן חתול אוו כלב אווקי?!. כנ"ל העיקור אם בא לכם שהם יחיו חיים מאורכים וארחי שנקשרים אלייהם לא אכפת מכלום העיקר לעקר לסרס ושהם יישארו איתכם;). מומלץ לאחסן אותם בחדר משלהם +כלוב אם יש להם חדר לא חייב להיות ענקי שיהיה שם מקום לישון אפילו אם זה 2..ואוכל ומים לקנות ארגז חול סגור ושהוא יהיה בחדר עצמו....ככה אני עשיתי.....אבל את הכלוב קנו לי מתנה ככה ש...חצי מההוצאות חצי ניכר לא אני הוצאתי ואיי ושאני חושב על זה כמה עלה לי הכל.....2 החמוסים והחיסונים והעיקור(שעוד היה בהנחה). ועוד החיסונים של החמוסניק' הקטן סוניק=)) אואווא הוצאה מכובדת אבל שווה:) ממש בהצלחה כל עזרה תפני במסרים אתן לך פלא ואעזור לך. נדב.

WTR

New member
חשוב לי להדגיש - תתחילי בחמוס אחד!

כבר שמעתי על אנשים שזרקו חמוס אחד, אחרי שלקחו שניים, כי אין מקום בשביל שניים וההוצאות הכספיות גדולות מדי. אנא, תתחילי בחמוס אחד. אם זה מסתדר לך מבחינה כספית, נפשית וארגונית - קני עוד אחד.

למעלה