חמוסים או?

lady mika

New member
חמוסים או?

שלום לכולם וחג שמח... אני אקדים את דברי ואומר שאני קוראת בפורום ונחמד היה לגלות את עולם החמוסים(שנראים חמודים לאללה) , וגם האנשים פה בפורום עושים רושם נחמד. אני אוסיף שאני חובבת חיות ו... שהביקורת שאני מעלה פה לא מתייחסת אליכם באופן שונה מאשר ל... 'פורום כלבים גזעיים', אם היה כזה לדוגמא. אשמח מאוד לשמוע מדוע החלטתם לקנות במיטב כספכם (כפי שאני רואה כאן זו חיה מאאאאאאאאוד יקרה) דווקא חמוס כאשר ברחובות וב'צער בעלי חיים' ישנן עשרות אלפי או אולי מאות אלפי חיות ללא גג חם שהייתם מקבלים לגמרי בחינם. אני לא אומרת שחתולים או כלבים יותר טובים מחמוסים. אני רק אומרת שמבחינה מוסרית לי אישית יותר דחוף להציל חתולים מסכנים וחסרי ישע (לדוגמא הגורה האחרונה שהבאנו הביתה נלקחה ממרכזית לב המפרץ שם כמעט נדרסה על ידי אוטובוס, כל זה כשהיא קטנטנה ובת פחות מחודש) מאשר לקנות חיה, ולו החמודה ביותר. לי אישית בצער בעלי חיים היה מאוד קשה לבקר בלי לקחת אף חיה. החיות שם כאלו מסכנות, כאלו רעבות לתשומת לב... פשוט נקרע לי הלב ולמרות שידעתי שאין לנו מקום לעוד חתול, עדיין הרגשתי אשמה. אז - תגידו אתם, יצא לכם להיות בצער בעלי חיים? האם השיקול הכלכלי לא מהווה גורם כלשהו בהחללטה אם לקנות חיית מחמד?

WTR

New member
תשובתי אלייך

קודם כל, ברוכה הבאה. חבל שאת ממהרת לשפוט ולהטיל אשמה. יש אנשים שההורים שלהם לא מרשים להם כלב או חתול, וחמוס כן כי זו חיה קטנה ולא מזיקה (לא שורטת רהיטים, לא צריך לצאת איתה וכו'..). במקרה שלי, יש לי כלב אחד וחמוס. אמא שלי לא תתן לי בחיים להביא עוד כלב, ובטח שלא חתול. דיברתי איתה המון פעמים על זה, היא יודעת שאני אוהבת חיות מושבעת, אני מצילה חיות מהרחוב כל הזמן, וכל פעם שזה קורה אני מבקשת ממנה להשאיר את החיה שמצאתי ברחוב אצלנו, אבל התשובה היא תמיד לא. מעבר לזה, העניין הכלכלי בחמוס הוא כמו לגדל כלב/חתול, ולכן נחשב יקר. אנשים רואים חיה קטנה ומתוקה שמזכירה עכבר או אוגר, אז אנחנו פה להודיע להם שחמוס הרבה יותר יקר מאוגר קטן. רשמת שמקבלים בצב"ח כלב או חתול בחינם, חבל לי שככה את חושבת. קודם כל, את משלמת דמי רצינות (או סכום סימלי) שמגיע למאות שקלים. מעבר לזה, אף חיה היא לא "חינם", מדובר על כמה עשרות שנים של גידול החיה שזה יוצא המון כסף, אז נא לא להטעות אף אחד. ועכשיו אחרי ששפטת אותנו הרשי לי לשאול אותך שאלה האם את באמת אוהבת חיות? את כל החיות? או רק את החיות החמודות? מעניין אותי לדעת, לאחר שהצגת את עצמך כ"נציגת הכלבים והחתולים".

lady mika

New member
תשובה יפה

אני לא הטלתי אשמה. הייתי סקרנית ואני לא אמרתי אף מילה שלילית לגבי בעלי החמוסים.... הדמי רצינות בצער בעלי חיים הם מאוד סמליים והם תרומה, אני לא קוראת לזה תשלום. זו לא חנות בקניון.. אני שמחה לשמוע שיש לך כלב ושאת מסייעת להצלת בעלי חיים. ו... אני גם אוהבת מאוד אוגרים, גמלים, ג'מוסים ועוד כל מיני סוגים של חיות, מודה שאני לא אוהבת נחשים וחולדות... אני לא נציגת כלבים וחתולים, לא מתיימרת לכלום. סך הכל סקרנית לגבי העמדות שלכם

מפנה אותך לחותמת של WTR,

שתמיד יש בה חתול לאימוץ, וזה לא אותו חתול כל פעם... הנה לך הצעה להצלה..

Sweet Fantasy

New member
זאת לא ממש תרומה

זה כסף שמושקע בעיקור\סירוס וחיסונים.. בקשר לחמוסים בכללי פה בפורום יש המון שעסוקים בטיפול ועזרה לבע"ח בין אם זה להציל מהרחוב או לשמש כבית אומן ובין אם זה להתנדב או לגדל בבית עוד כלבים וחתולים וחיות..

Seret Shel Sex

New member
../images/Emo71.gif../images/Emo160.gif איילת צודקת. וגם,

לי יש כלב שאימצתי מצב"ח ת"א לפני 3 חודשים [ויום
] לפי מה שאת אומרת, לקחת חמוס או לקחת כלב זה אותו דבר. נתחיל מזה, שלי מרשים חמוס וכלב וממש לא מרשים לי חתול.. מבחינת הוצאה כספית - לי עלה 500 שקל לקחת את הכלב מצב"ח, וכל הדברים שהוא עולה לי, זה הרבה [הרבה] יותר ממה שאני מוציאה על החמוס. ובכללי - ברור שהייתי רוצה להציל את כל הכלבים. אבל אני לא יכולה, יש לי 2 כלבים וזה בין הדברים הקשים שיש לי בחיים. כואב לי מאוד על כל החיות בצב"ח, אבל זה לא סותר את זה שאני יכולה לקחת חמוס. אני מגדירה את עצמי כאוהבת בעלי חיים, אם אני יכולה לגדל חמוס, אז למה לא? אני עדיין יכולה לקחת כלב. אני לא חושבת שזה שלקחתי חמוס זה אומר שלא לקחתי/אקח כלב. חמוס זה חיה קטנה, שלא עושה נזקים, לא צריך להוציא לטיולים, ובגלל זה יש הורים שמרשים חמוס ולא כלב. התשובה שלי יצאה מסובכת, אני יודעת
אני לא יודעת לנסח [זה בעייה שיש לי
יעידו על זה כל השיעורים שקיבלתי בהבעה
] אבל בעצם אני אומרת משו כמו איילת
אל

Lovable Stray

New member
אני אישית

לא חושבת שיש דבר פסול בלגדל חיה שאני אוהבת. אני מגדלת בעלי חיים כי אני אוהבת אותם, לא כדי להגיד לעצמי שעשיתי מעשה טוב. אצל אמא שלי יש חתולים (5) שכולם מהרחוב ויש גם כלב גולדן שהוא גזעי ואני לא מתביישת בכך שקניתי אותו בלא מעט כסף, ידעתי מה אני רוצה וקניתי אותו. בדירה של בן זוגי אין מקום לכלב ובכלליות אני אוהבת חמוסים ולכן אני לא רואה סיבה למה לא לקחת אחד. כלב זה כלב וחמוס זה חמוס, כל אחד מגדל מה שיותר מתאים לו בצורה הטובה ביותר.

starlav

New member
כמו שכבר אמרו,

זו חיה שנראית "פחות רצינית" מכלב או חתול, ולכן יש הורים שמסכימים להחזיק אותה בבית, אבל כלב או חתול לא. בנוסף לכך, יתרון נוסף של החמוס הוא שאמנם מומלץ לו להיות משוחרר לפחות כמה שעות טובות ביום, אבל כשהוא עושה בעיות או כשצריכים כמה רגעי שקט אפשר להחזיר אותו לכלוב. מעבר לכך, חמוס זו לא חיה שהייתי משווה לכלב או חתול. זו חיה שונה עם התנהגות אחרת, ולכן חוויית הגידול שלה היא שונה. אני התנדבתי באגודה למען בעלי חיים כמה שנים, ואני מאוד מאוד אוהבת חיות, כמעט את כולן. לו הייתי יכולה הייתי מגדלת גם כלב- אך בנוסף לחמוס. ואגב, בארה"ב למשל ישנם מקלטים לחיות עזובות שמחזיקים גם חמוסים ואפילו חולדות לאימוץ.

למעלה