חמודה, מתוקה, כפרה

חמודה, מתוקה, כפרה

כוס עמק. אתן לא מתחרפנות כשקוראים לכן בכל מני שמות חיבה ששמורות לפרח'ה התורנית, לבת שלכן או סתם לאיזה כוסית ברחוב? אני לא מבינה את הלקוחות האלה, שחושבים שאני חברה שלהם וקואים לי חמודה מתוקה ונשמה. יש לי שם, כוס עמק. ומה שעוד הורג אותי, זה גם אחי שאני מאייתת להם אותו, הם איך שהוא מצליחים לבלב בין ל ל-נ. מה, אתה חרש? או שסתם הוריך היו אחים?

אנשים כאלו ממש מעצבנים אותי

בדרך כלל אני אומרת להם מייד שלא יקראו אף פעם בשמות האלו למישהי שהם לא מכירים. פעם אחת לפחות התגובה הייתה: "אבל את נראית לי בחורה נחמדה". עוד לא אמרתי את זה ללקוח, אבל בתור לקוחה כשקראו לי נשמה התגובה שלי הייתה: "אני לא חברה שלך". הגישה הזאת כל כך מעצבנת אותי, הייתם רוצים שלבת שלכם זרים מוחלטים יקראו נשמה וכפרה?

אם יש משהו שאני הכי שונאת,

זה כל שמות ה"חיבה" האלה שהלקוחות זורקים לפעמים
אוקיי, אז אני לא מצפה מהבן אדם להתחנף וללקק, אבל אני בהחלט מצפה ממנו שלא ידבר אליי איך שבא לו, ושיכבד אותי בדיוק באותה מידה שאני מכבדת אותו. היה אפילו לקוח שקרא לי פעם "קושקוש" שזה בכלל נראה לי שיא הזלזול, וכשאמרתי לו שאין צורך לדבר בצורה כזאת מזלזלת הוא היתמם ואמר "מה, קושקוש זה שם חיבה!" -כן, אולי לחברים הערסים שלך מהשכונה, אבל לא לי ממל'ה, אני לא חברה שלך. במקרים כאלה הייתי תמיד מבקשת מהלקוח לא לדבר בצורה כזאת ולא מהססת להעמיד אותו על מקומו, ואם הוא היה ממשיך להתחצף- הייתי מנתקת את השיחה. יש כאלה שזה אולי לא כזה מפריע להם והם ממשיכים את השיחה כרגיל, אבל אני אישית לא מוכנה שלקוח ידבר אליי איך שהוא רוצה, ואם הוא לא מסוגל לכבד אותי- הוא לא יקבל ממני שירות. וזה שהלקוחות לא מסוגלים לקלוט את השם לא משנה עד כמה ברור אומרים אותו כבר מזמן הפסיק להפריע לי, ובאיזשהו שלב הפסקתי לתקן אותם כשהם היו טועים בשם, אבל מה שכן מפריע זה בקטע שהם מתעקשים לדעת מה השם שלי כשהם בכלל צריכים לדבר עם מישהו אחר, כמו למשל כשלקוח מתקשר ושואל אותי איזה 4 פעמים מה השם כי הוא לא שמע/לא הבין אותו ואני חוזרת 4 פעמים שהשם הוא X, כשאח"כ הוא אומר לי "X, אני צריך לדבר עם Y בבקשה"... אחחח, הסתימות של אנשים....

חחחחחח

זה ידוע שלקוחות נוטים להיות חרשים ולא קולטים שמות. האלה עם ה"מותק" וכו', להרוג אותם פשוט. כשמישהו מתחיל עם שמות חיבה אני הופכת לממש קרה ותוקפנית.ואז לרוב הם קולטים את הרמז.

blond ambition

New member
אני גם סולדת מזה,

למרות שבחיי הפרטיים אני כל הזמן קוראת לאנשים בשמות חיבה כאלה. אבל מן הסתם רק כשזה מופנה לחברים / קולגות / משפחה שלי, ולא לאנשים זרים או מוכרים בחנויות. זה לא פוגע בי באופן אישי או מעליב אותי אם קוראים לי ככה, אבל זה תלוי בטון ובכוונה של מי שאומר... אם זה נאמר באופן מזלזל זה יכול לעצבן אותי ליומיים, ואם זה סתם ערס מצוי שהחליט לקרוא למוכרת בחנות מאמי, זה קצת יגעיל אותי, אבל שיהיה לו בכיף. מה שכן, כל פעם מחדש זה יפתיע אותי לשמוע מלקוח "מאמי" ואני מקווה שכבר הצלחתי לעדן את הפרצופים שלי, כי אחרת אני בטח נראית מאוד מצחיק...

לא סובלת לקוחות כאלה

פעם לקוח שהיה עצבני מאוד, עניתי לשיחה והוא ישר התחיל לצרוח "מותק, תביאי לי לדבר עם המנהל שלך". ניסיתי איכשהו לשאול מה קרה ואם אפשר לעזור, והוא המשיך בכל מיני כינויים: מותק, חמודה, מותקל'ה ומידלעע. הודעתי לו חגיגית שאם הוא לא מפסיק עם הכינויים האלה, אני מנתקת... הוא נרגע. אבל השיחה הזאת הרגיזה אותי לכל היום.

מותר לי

New member
לי אין בעיה עם זה ../images/Emo3.gif

תביאו לי פלסטיני שיקרא לי כפרה!
מה כן קוראים לי? חביבתי, עיוני, ובטח עוד כמה כינויי חיבה שעדיין לא עמדתי על טיבם

Liyah

New member
זה היה ניחוש ל

"כינויי חיבה שעדיין לא עמדתי על טיבם"

tenen

New member
לי לא מפריע איך גברים קוראים לי

אפילו שזה נועד להעליב פשוט מפני שאני לא הטיפוס שלוקח ללב בקלות אז לא איכפת לי. בנוגע לנשים אני מעדיף שלא, לא מפני שאיכפת לי אלא מפני שכשאני מקבל כינוי כזה מאישה זה מתסכל שאי אפשר להחזיר :).

iritki

New member
שונאת את זה

גם בנאדם ממש נחמד מייד מפתח אצלי אנטי כשהוא קורא לי ככה

leiny85

New member
../images/Emo18.gif - פדעת בעצב חשוף!

אין לך מושג כמה אני שונאת את זה!!! אני ממש לא משתמשת בכינויים האלה גם בחיי הפרטיים, וכשלקוחות קוראים לי ככה (ובד"כ אלה נשים בגיל העמידה...) - אני די בטוחה שיש לי וריד קטן שמתחיל לפעום במצח בקצב רצחני... נראה לי אני מדפיסה על חולצה את הטקסט הבא, והולכת לעבוד איתה שבוע הבא: "בלי נשמה בלי מיידלע בלי קושקוש בלי מותק/מותק בלי כפרה/כפרות בלי מאמי/ממ'לה בלי חמודה/חמודה'לה ובטח בלי נשמאמי (נשמה+מאמי)" האחרון, אגב טרי מהיום... כמעט הכנסתי לה כאפה.

Liyah

New member
האמת היא שזה לא כ"כ מפריע לי...

יותר מפריעים לי לקוחות שחושבים שהם קנו אותי ואת עולמי בחמשת השקלים שהם תרמו לקופת שמירת החפצים (!!!) אין לי בעיה עם שמות חיבה, מאחר ואני נוקטת בגישה מאוד חמה ולבבית כשאני עובדת, ולכן זה מתבקש (אע"פ שעד היום לא הצלחתי להבין את הכינוי "שוש!!!!!" שהוצמד לי ע"י לקוחה).

למעלה