חמה דאגנית

טליה 80

New member
חמה דאגנית

יש לי חמה דאגנית מאוד והיא כל הזמן מתקשרת אליי ושואלת ובאמת אכפתית. היא אוהבת להתערב וגם לחזור על כל דבר הרבה פעמים (בלשון המעטה..)באותה שיחת טלפון,ואפילו להתקשר שוב כדי לחזור עוד כמה פעמים על דבריה. עד עכשיו לא הייתה לי בעיה עם שיחות הטלפון האלה,לאחרונה אין לי סבלנות לשיחות האלה כי אני בתקופה ממש גרועה,הכי גרועה בחיי!!! ביקשתי מבעלי שיגיד לה להרגיע.. הוא,כהרגלו,יודע לדבר איתה רק בצעקות (איך שאני מכירה אותה היא בטח אמרה לו שהיא לא מתקשרת הרבה ואז הוא צעק עליה שלא תתקשר בכלל!) בקיצור,היא לא מתקשרת אליי כלל,ולא נעים לי. הייתי במיון פעמיים ואני יודעת שהיא רצתה לשמוע מה קורה (היא מאוד דואגת!),והיא לא התקשרה. היא נתנה לבת שלה להתקשר אליי,ועמדה לידה ושאלה שאלות. לא נעים לי!!! אבל מה אני אעשה? אם אתקשר אליה ואגיד לה שהייתה אי הבנה היא תחזור לשגע אותי. תבינו שהיא באמת משגעת,ואין לי כוח לזה כרגע! מה עושים כדי ליישר את ההדורים?

M00PS

New member
מבקשים מ"לא נעים לי" לעבור לגור אצל מישהו אחר

את צריכה כרגע שקט? קיבלת. אז מה הפואנטה להמשיך להתענות גם אחרי שקיבלת מה שרצית? להיפך, זה נחמד שהיא עדיין דואגת לך אבל מכבדת את זה שבן זוגך ביקש ממנה לקחת אוויר.

tzuri6

New member
הי

אז ככה קודם כל אני מצטערת שאת עוברת תקופה גרועה מותר לשאול מה קרה שהיית צריכה להגיע למיון ? ודבר שני זאת שכתבה מעלי צודקת ביקשת שייתנו לך קצת שקט תגידי תודה ואם את רוצה לעדכן אותה במצבך תתקשרי בעצמך אני יודעת להגיד לך שלי הייתה הפלה לפני שנתיים וחמותי לא התקשרה כלל רק אחרי שבוע בטענה שהיה לה ממש קשה נפשית פחחחחח כם כאילו שהיא עברה את ההפלה לא משנה וכשילדתי פתאום היא לא הפסיקה להתקשר כל יום אפילו פעמים והשתגעתי מזה אמרתי לבעלי בבקש תגיד לה שזה מציק לי אני שמחה שהיא מתקשרת אבל שתוריד הילוך קצת הוא בזמנו אמר תראי זה התחלה היא מתלהבת על תעני לה כל פעם ותתקשרי כתרצי וזה מה שהיה התקשרתי כשרציתי וזה הפסיק ...אז נכון אני לא בן אדם שמסנן אבל קיבלתי את מה שרציתי .... בהצלחה !

טליה 80

New member
אני בהריון בסיכון

אחרי שנולדו לי תאומות והיו בפגיה כמה חודשים ונפטרו הייתי במיון כי הייתה לי האטה בדופק,אבל למזלי הסתדר

טליה

בלי קשר לכלום, בתור מי שעברה לידה שקטה, ובתור אמא לתאומות שהיו בפגיה - ותודה לאל, היום כבר לא פגות, ובתור מי שהיתה בהיריון בסיכון גבוה, אני מאחלת לך שתצאי הפעם בידיים מלאות מאד, בשמחה גדולה מאד, לבריאות ולשלווה!

טליה 80

New member
אמן אמן!!!!! תודה רבה

tzuri6

New member
המממ הבנתי

קודם כל מאחלת לך הריון קל ולידה קלה!!! עכשיו חמתי שתחיי אוהבת גם להתקשר ולשאול מה נשמע כמו שאמרתי לך תתקשרי את ותעדכני אותה ואז לא תהיי סיבה בשבילה להתקשר זה מה שאני עושה ותאמיני לי זה הוריד את שיחות הטלפון באולי פעם בשבוע אם בכלל ... ודבר שני אני חייבת להגיד לך זה לא נגמר באמת זה לא נגמר אם הלידה זה רק מתחיל אתמול בערב התקשרתי לחמותי להגיד לה שאנחנו לא נוסעים לחתונה הערב ושאנחנו לא צריכים בייביסיטר אז סיפרתי לה שאני כבר נותנת לתינוקת שלי חתיכות אוכל ביד והיא אוכלת יפה אז בתגובה אמרה אוי תזהרי זה לא טוב אל תתני לה חתיכות אוכל היא תחנק אז אמרתי לה אני חותכת את זה קטן מספיק ואני רואה שהיא אוהבת את זה יותר מתחון לגמרי בקיצור נגמרה השיחה והיא התקשרה לבעלי להגיד לו שידבר איתי שהיא קטנה מידי לחתיכות אוכל בעלי אמר לה היא יודעת מה היא עושה ... אבל מה שאני מנסה להסביר לך זה שאין סוף להתערבויות ול"דאגות" ....

mykal

New member
אני ממש לא מבינה את הבעיה,

למה כשאמרה לך 'תזהרי' לא יכולת לומר תודה אני באמת אזהר. מה רע בלהזהיר. התקשרה לבעלך--הוא בנה 'חפשה תירוץ לקשר' ו'הזהירה' ענה ונגמר. באמת לא מגיעה לך חמות 'אכפתית'. כמה רע היה לך--לו חמותך, לא היתה שואלת ולא מתענינת ולא באה, ולא רוצה לשמור על הילדה, ובכלל זה שספרת לה לא היתה מקשיבה ולא מגיבה, והיית מבינה, ששיחת הטלפון היתה מיותרת--כי היא לא היתה סופרת אותך ואת ילדתך ממטר. כזו היא חמותי--אני לא מענינת אותה וילדי מיותרים--זה טוב יותר? אז היית מבינה באיזו חמות זכית. כן חמיות הן אמהות לשעבר, והיו להן הילדים האהובים שלכן. והיא אמרה--איזה יופי--נסגר הטלפון, ובמקום להנות מהאכפתיות--זה מפריע--למה?

s123123

New member
גם אני עברתי הפלה, אל תתעסקי בשטויות

מתקשרת הרבה או קצת, אל תדאגי בכלל! בעזרת השם הכול יהיה בסדר עכשיו מובן גם מדוע חמותך מטלפנת הרבה היא אוהבת ודואגת הלוואי שאלו יהיו הצרות שלך מאחלת ידיים מלאות ואושר ומזל

מאד פשוט

תסגרו איתה שאתם מעדכנים פעם ב... (השלימי את החסר), תמלאו אחר ההבטחה הזו, ובא לציון גואל.

מתקשרים ומעדכנים מיוזמתך

אחת לכמה ימים, באופן סדיר ומבטיחים עדכון כשיהיה במה לעדכן. ככה השליטה שידיים שלך. את מחליטה מתי ליצור את הקשר. אבל כל עוד את מודעת לזה שמדובר באכפתיות אל "תתעללי" בה

טליה 80

New member
אבל מנסיון

אם אני מתקשרת אליה אז זה נותן לה לגיטימציה לחזור ולהתקשר אליי. מה עושים??? אולי רק שבעלי יעדכן אותה?

אל תעני. תגבילי לשיחה אחת ביום

וגם את השיחה הזו ל5 דקות, אחריהן את חייבת ללכת לנוח/לעשות פיפי/להקיא/לכבות את הסיר שעולה באש. או, שכל שאלה תשאלי את, מה שלומך את חמותי? אני בסדר איך את? היום שלי כרגיל מה את עושה? תדאגי להתקשר או לענות רק בבוקר או רק בערב, שתהיה איזו שגרה ולא תתעסקי סביב זה כל היום.

יש לך כמה אפשרויות

קודם כל, טוב שחמותך דואגת לך, גם אם היא עושה זאת בדרכה המשונה שלה. לדעתי, את יכולה להגיד לבעלך שיעדכן אותה ויגיד לה בצורה מנומסת ונעימה שאת לא מתקשרת כי את לא מרגישה טוב / כי קשה לך לדבר על זה (לגיטימי לחלוטין לדעתי והיא אמורה לקבל זאת בהבנה) וכו'. יכול להיות שאם היא תבין מבעלך שחשוב שתנוחי ושלא יפריעו לך יותר מדי, היא תקבל מאד באהדה שיחות עדכון בודדות ממך מדי פעם, מבלי שזה יתן לה לגיטימציה להתקשר אליך כל הזמן. כמובן שאני מציעה שתיתני לבעלך לעדכן אותה בהתחלה, עד שהיא תתרגל לזה, ואז תתקשרי את מתוך נימוס מדי פעם.

kikush4

New member
מבינה אותך

גם לי יש חמות סופר דואגת.תביני בלידה ראשונה היא התקשרה למיון!!! בגלל שענינו לה לטלפון (הינו בדיוק בהמתנה לחיבור למוניות ובדיקה ראשונית במיון). פתאום נגשת אלינו אחות ואומרת שחמותי מחפשת אותי בטל'!!! מה אני אגיד לך, ברור שבעלי הלך לקבל את השיחה ואמר לה שהפעם היא הגזימה לגמרה. לדעתי, תתקשרי לעדקן אותה בכללי ותראי מה יקרה אחרי זה. אם היא ממשיכה להתקשר באובססיביות, תעני לה פעם- פעמיים ביום בשער הפעמים שבעלך יענה במקומך או שאל תעני.

יקירתי קבלי
ותקשיבי עכשיו רק להריון

כמי שעברה הרבה הריונות בסכון אומר לך, צלצלי אליה אימרי לה פשוט וחלק שהיית פעמיים במיון, וקשה לך לדבר כל היום. את מבינה שהיא מאוד דואגת ואת מאוד מכבדת אותה על כך, אבל תבקשי שאתם תתקשרו אליה כל יומיים שלוש. מהסיבה הפשוטה שאת חייבת לנוח. אותו הדבר תתקשרי גם לבת ותגידי לה שאת מבינה מאוד את הדאגה של כולם, אבל את חייבת לפי הוראות רופא לנוח. תדאגי לעצמך, אני מבינה בדיוק מה עובר עליך עכשיו, וגם לבעלך את צריכה להגיד שזה לא בדיוק הזמן המתאים לצעוק ולריב עם אמא שלו , שילך ויסביר לה שכרגע שניכם עוברים תקופה לא קלה ושירפו מכם והוא ידאג לידע אותם. כל מה שאני מאחלת לך זה המון המון אמונה ותקווה שהכל יהיה בסדר בעזרת השם.
אמן
. ממני אילנה סבתא ל
נכדים מאושרים

הדסהש1

New member
ראשית אני מאחלת לך לידה קלה

כסבתא לתאומים גדולים שהיו בפגיה חודשים אני מבינה את דאגתך אבל הסבתא רוצה להיות בענינים.תסבירי לגיסתך בשקט שזה מפריע לך השאלות .ושאת תידעי אותם כל מספר ימים.אני מחכה לנכד שביע מביתי הצעירה ותאמיני לי בעלי משגע אותי כל יום"תצלצלי אליה ושאול" אני אומרת שיהיה משהו יודיעו לנו.

טליה 80

New member
תודה רבה לכן

עזרתן לי מאוד. אני חשבתי שכל פעם שאני מתקשרת זה נותן לה "פתח" לחזור להתקשר כל רגע..ואני אומרת מה יהיה כשתיוולד הקטנה וגם ככה אני בחרדות לקיומה אחרי מה שעברנו,אני מפחדת לחייה העובריים וגם לחייה בכלל! והלחץ מהחמה רק ישגע אותי. אז באמת אם זאת עבודה של להתקשר פעם בשבוע אז אני אעשה זאת באמת,ונראה..עד הלידה שתירגע..אני מקווה תודה רבה גם לסבתות שענו לי,באמת תשובותיכן היו חשובות לי מאוד. היה חשוב לי לשמוע גם מהצד השני את ההרגשה. תמיד אני כזאת שמחשבנת גם לצד השני ובגלל זה הרבה פעמים מתרסקת. ושירי-לי שני צר לי על מה שעברת,העיקר שהבנות איתכם היום.רק בריאות!

אנילה1

New member
את צריכה לזכור שאנשים מבוגרים חוזרים על עצמם

אין ספור פעמים. זה סימן לזיקנה. הסיבה היא כנראה חרדת הזיקנה, ואולי גם שצעירים לא מקשיבים להם כמו מבוגרים. אז בכדי שהם יהיו בטוחים ששמעו אותם, הם חוזרים על עצמם. יש גם תופעה של שיכחה. אדם מבוגר שוכח שהוא כבר דיבר על הנושא, והוא חוזר עליו הרבה פעמים. תבחרי מה מתאים לחמותך. הרגלים של זקנים יכולים לעייף אנשים צעירים. אם אין חיבה בסיסית עם האיש המבוגר, אז הנטייה שלו לחזור ולחזור על הדברים מעצבן את הצעיר. לא כדאי להתעצבן על זה, פשוט לחזור על ההסבר בקצרה עד שחמותך תרגע. מעניין מדוע בעלך צועק על אימו. זה לדעתי מגביר את ההפרעה שלה.

למעלה