חמאת קוקוס-הצילו

mistertbz

New member
חמאת קוקוס-הצילו

בס"ד
כחלק מהנסיון להפוך את הקינוחים ליותר בריאים, במקום קצפת צמחית בעלת אלף הEיים אני מנסה להשתמש בקרם קוקוס. הבעיה היא שגם שם יש מייצבים (תקנו אותי אם אני טועה...נכון שאין בכמות של הקצפת צמחית, אבל אם כבר אז כבר). אז ראיתי שגם מחמאת קוקוס אפשר לעשות קצפת ביחס של כוס מים לארבע כפות ואז לקרר ולהקציף. הבעיה שזה לא עובד לי. או שהמיקסר ידני לא תקין (למרות שהוא כן מקציף ביצים (סליחה מראש, זה רק בשביל הדוגמא) אבל שמנת מתוקה רגילה לא) או שפשוט אני מדמיין שזה אמור לעבוד. נסיתי את המתכון של ליידיבג לקינוח תותים וזה ממש לא התקצף, אז נסיתי להוסיף קמח טפיוקה לייצוב ואפילו קמח קוקוס אבל אחר כך זה יצא זוועה...אני רוצה ממש שתצא קצפת כמו הצמחית (רק שזה בלי שמן דקלים וE).

ladybug6

New member
לא צריך את כל זה

תקנה את קרם הקוקוס שמגיע בקרטון, אין בו שום רכיבי E, הוא טבעי. צבע האריזה ירוק והוא נקרא aroy-d
אותו אפשר לקרר ולהקציף את החלק השומני שצף. צריך כמובן מיקסר תקין בשביל זה. אם הוא לא מקציף שמנת מתוקה אז אני לא בטוחה שהוא תקין. בכל מקרה, תמיד אפשר לעבוד קשה עם מקציף ידני.

mistertbz

New member
דרך אגב, האריזה הירוקה היא חלב קוקוס ולא קרם. נסיתי לקרר

בס"ד
ולא יצא מוצק...

ladybug6

New member
חלב וקרם קוקוס הם אותו דבר רק בהבדלים של אחוזי שומן

לגבי הסוג שציינתי - וידאת שיש בו 17% שומן לפחות? או שלא שמת לב? יתכן שלאותה חברה יש שני סוגים, אחד עם אחוזי שומן גבוהים יותר ואחד פחות, ואולי השתמשת בזה שיש בו פחות. כי אני יודעת שאפשר לקרר ולהקציף אותו..
לגבי חמאת קוקוס אין לי מושג.

למעלה