חמאה או מרגרינה?

tzuky1

New member
חמאה זה הרע במיעוטו....

הייתי ממליץ להתרחק מכל הממרחים השמנים, יהיו אשר יהיו.... ואני מודע להבדלים בין חמאה למרגרינה.... ולא משנה אם אדם הוא רזה או שמן... פשוט להתרחק!! הייתי יותר הולך על שמנים כגון שמן זית וקנולה, אשר במינונים הנכונים יעילותם הבריאותית הינה גבוהה ביותר!! שבת שלום

זה נחמד להצהיר דברים

אבל נדרש להסביר מה עומד מאחוריהם ובין היתר להמליץ לכלל האוכלוסיה. יש לך סימוכין למה שאתה אומר? תקרא קצת על oxidation index והלינקים שהבאתי למעלה.

tzuky1

New member
אאמממממממ....

אתה יכול לחפש סימוכין באינטרנט בגגול-סקולאר ובפאבמד.... ידוע ששומנים מן החיי אינם יעילים לבריאותו של האדם, אחוז השומן הרווי הינו גבוה ביותר, תורם להתפתחות של מחלות לב וכלי דם ואף תורמים להתפתחויות של מנגנוני דלקת כרוניים, אתה מוזמן לקרוא במנועי החיפוש הנ"ל ממה בנויים פרוסגלנדינים, לאוקוטריאנים וחומצה ארכידונית ואז תבין כמה טוב יהיה להתרחק משומנים מן החיי!! מצד שני, שומנים מן הצומח, בעיקר שמן זית ושמן קנולה כמו גם שמני פשתן ומרווה, יש להם אחוז מאד גבוה של חומצות שומן חד ורב בלתי רוויות וידוע כי שומנים אלו הינם בעלי פעילות אנטי-דלקתית והם אינם מרכיבים עיקריים של השומן המצטבר בכלי בדם, כך שאם נעלה את אחוז שומנים אלו בדם, הצטברות השומן תלך ותקטן בכלי הדם (אם תרצה, אשמח מאד להסביר לך את מנגנון הצטברות השומנים בכלי הדם - חקרתי לפני מספר שנים את אחד המנגנונים לכך). בנוסף לשמן הזית, הקנולה, הפשתן והמרווה, בהחלט אפשר להתענג על אבוקדו וטחינה שגם הם שמנים בריאים מאד לגוף.... רק צריך לדעת לקחת אותם בכמויות ובמינונים הנכונים.... כי.... הם בהחלט עתירי קלוריות, אך עם ערך תזונתי עשיר וטוב לגוף האדם! בברכת כל טוב ואחלה שבת לכולם

tzuky1

New member
דבר נוסף קטן...

החמאה , משום שהינה ממקור חיי, אזי יש בה כולסטרול, בעוד שבשמנים מן הצומח, יהיו אשר יהיו, אין בהם כולסטרול!! עוד לפני שהגענו לסוגי השמנים , רוויים או בלתי רוויים), כבר יש פלוס גדול מאד לשמנים מהצומח בניגוד לחמאה
כל טוב.

slepax

New member
"יהיו אשר יהיו"????

תגיד את זה לשמן קוקוס, אני בטוח שיש לו דבר או שניים להגיד על כולסטרול...

tzuky1

New member
דיברתי דיבור צפוף עם שמן הקוקוס ו....

נחש מה.... עדיין אין בו כולסטרול!!!! יש בו רמות גבוהות יחסית של שומן רווי, זה כן... אבל כולסטרול?? ממש לא!! תמצא לי צמח אחד שיש בו כולסטרול... ואתה הולך לקבל פרס נובל! המשך יום נעים

tzuky1

New member
אתה חיי בסרט גבר... חבל... שתהיה אחלה שבת ../images/Emo13.gif

tzuky1

New member
נתתי לך תשובה מפורטת לחלוטין למעלה....

אתה באמת רוצה ללמוד את רזי הביוכימיה של השומנים והמטבוליזם שלהם בגוף האדם כאן בהודעות הפורום??? אחלה שבת לכולם

אותך אני בטח לא רוצה ללמד

כי: א. אתה לא רוצה ללמוד. ב. יש לך קשיים בהבנת הנקרא. ג. אתה לא פירסמת עדיין שום רפרנס ואני לא בטוח שאתה יודע איך אחד כזה נראה. שיהיה לך בהצלחה.

tzuky1

New member
אמרתי לך גבר... אתה חיי בסרט... סרט רע!! חחח

שיהיה שבוע טוב

למעלה