חם-סין.. מה עושים?

ברוש2002

New member
חם-סין.. מה עושים?

קיבלתי שתילים של חצילים, עגבניות, פלפלים.. לצערי שתלתי אותם ממש לפני תחילת השקע השרבי. ברגע זה הם נראים בכי רע.. כפופים וחלושים. השקתי בבוקר ובערב ודאגתי לאדמה רטובה. יש עוד משהו שאני יכול לעשות חוץ מלהתפלל? אולי למישהו יש טיפ סודי בשבילי!? אני מקווה שהישרדו את החום.

כן, מה שהחקלאים הותיקים לימדו אותי,

אסוף כמה קרטונים והנח אותם על מוטות עץ שתקעת באדמה, מסביב לשתילים. "כובע נגד שמש" כזה, יגן עליהם מפני השמש הקופחת עד ש"יתחברו" לקרקע ויגדלו מספיק שורשים לשאיבת מים מצננים. אור הם יקבלו מספיק מהצדדים !

Boojie

New member
זה עובד גם עם צמחי תבלין בוגרים?

יש לי גינונת של צמחי תבלין (שתי ערוגות) שסובלת נורא מהשמש. קודם (לפני הבולדוזר, למי שזוכר) היתה לה הגנה חלקית בזכות גדר חיה של לילך שצמחה לידה. בא הבולדוזר, ריטש את הלילך עד עפר, ואין יותר צל, חצי צל, רבע צל... שום צל.
אז זה טוב גם לצמחים בוגרים, הפטנט הזה?

כן, ודאי ! גם לקרחת שלי השמש ...

מפריעה ! לא כל הצמחים מסוגלים לצנן את עצמם כמו אקליפטוס שמסובב את העלים ומאדה ביום כחבית מים. או קקטוסים שבמקום עלים גידלו להם קוצים. לחסות שלי אני נותן בבוקר מוקדם "לשתות" מים כדי שיעבירו את היום בלי "מכת שמש".

reuven4u

New member
מה זה ? מה האקליפטוס עושה?

לא הבנתי, תוכל להסביר לי? מסובב את העלים? למה זה עוזר לו?

את האקליפטוס, הביאו מאוסטרליה,

לשם מה ? לייבש ביצות איך ? האקליפטוס ידוע בתכונתו לאדות נוזלים בכמות גדולה כדי לצנן את עצמו. ולא רק זה ! אם תביט על עץ אקליפטוס, היטב, תראה שבשעות הבוקר, הפחות חמות, פני העלים מופנים דרומה כדי לספוג שמש לצרכיו. כשהחום עולה והשמש קופחת, האקליפטוס, מסובב את עליו כך שהצד הדק מופנה לכיוון דרום, לשמש. והחלקים הרחבים של העלה, מופנים למזרח ומערב כדי שלא יתחממו ויאבדו מים לצורך קירור. או. קיי ?! כושר האידוי של האקליפטוס מכובד, כ חבית עד חית וחצי מים ליום (כ300 ליטר!) לכן הביאו אותו כמייבש ביצות. היום כשמשק המים לא במצב הכי מזהיר, "נפל להם האסימון" והתחילו לקצץ את האקליפטוסים שפיארו את צידי הדרכים. לא להתרגש ! לא ראית איך החמניות מסתובבות במשך היום לכיוון השמש ?

reuven4u

New member
חבל שמקצצים אותם.

אני בונה אחלה גדרות מענפי אקאליפטוס ישניםשבורוים שאני אוסף בחורשות

מקום יפה ! היכן זה ?

אני משתמש בהם להסקה, בתנור עצים. אך לא כורת אותם ! מעולם לא כרתתי שום עץ ! אני מוצא עצים שנפלו או שהמועצה כרתה ואז חותך ומבקע להסקה. דרך אגב, אקליפטוס אדום, מסוכן להסקה, אם יש לך אח פתוח !!! בזמן השריפה שלו הוא מוציא רעלים הנמצאים בו ושומרים עליו ממזיקים (איזה חכם !) נדמה לי שמדובר ב'ציאניד' ! כך שמותר להשתמש בו, רק אם יש קמין - אח סגור עם דלת זכוכית.

ראובן יקר, אם התלהבת מזה.....

אתה חייב לך מתנה לעצמך לפסח ! עם הקדשה ממני ! "החיים המופלאים של הצמחים" - בירד ותומפסון שמע בקולי ! רוץ מהר וקנה אותו ! תתחיל להבין מיהם הצמחים וכמה הם אינטלגנטיים !!! ויכולים לתקשר עימנו (אם הם רוצים !) איך מתקשרים איתם, ואיך להתנהג אליהם, גם אם מדובר בירקות ופירות. שווה !

reuven4u

New member
ראובן - תודה על המחמאות - זה הבית

שלי, זאת אומרת הגדר של הבית עןד כשבניתי אותו (תמונה ישנה) זה שייך לחולון - גם אם המקום לא בתוך העיר. בקשר לספר - אני מחפש אותו - אבל בינתים לא מצאתי במיטוס וibooks/ יש לך טיפ איפה למצוא?

t42

New member
.|ספר.את הספר ראיתי באזור התעשיה של

אזור התעשיה של ראשון ב"צומת ספרים" שמעל החניה של הום סנטר במשטח העליון ליד בסט ביי...

למעלה