חם חם

loquado

New member
חם חם

אולי זה יעניין אותכם :) מאמר על קסטנדה ותורתו של דון חואן. חם חם וטרי הישר מהתנור בלב הארי. שבת דעת.

mira ker

New member
מהות הראיה לפי דון חואן.

כשאנחנו פוגשים לראשונה בן אדם. אנחנו רואים אותו שיטחית. איך הוא לבוש מעודכן, לא מעודכן. מה התכשיטים שלו-כולל פירסינג וקעקועים, איזה משקפי שמש- מותג, לא מותג. מה התסרוקת, צבוע, לא צבוע. את כל זה אנחנו קולטים בשניות, ומייד יודעים לאן הוא שייך. האם הוא טוב לנו ויהיה חבר שלנו או לא, או אולי ונראה. השלב הבא הוא היכרות מעמיקה יותר. שיחה, אכילה משותפת, איזה בית קפה, איזה בר, איזו מסעדה. נשמע כמו בליינד דייט? נכון, כל המפגשים עם אנשים הם בליינד דייט בהתחלה. אנחנו לומדים די מהר לראות האם האיש/אשה מתאימים לנו. אחרי שמצאנו את המתאימים לנו ונעשינו חברים/חברות, מופיעה הראיה הדון חואנית. אנחנו מתחילים לראות את המהות של האדם. כבר לא נראה כל כך את הפרטים החיצוניים של חברינו, אהובינו קרובינו. אנחנו נבין את המהות שלהם. נדע מה האופי שלהם. נלמד לדבר איתם דרכם, מתוך המהות שלהם. אם אתם לא מאמינים לי, תתבוננו במערכות היחסים שיש לכם עם אנשים קרובים. עם כל אחד יש מערכת יחסים אחרת. בכל אדם קרוב יש את המשהו המיוחד שמדבר אלינו. ואין מערכת יחסים אחת שדומה לחברתה. אדם מודע מוותר על האגו שלו, הוא מתקשר עם אנשים דרך המהות שלהם. הוא גורם להם להרגיש קרובים אליו. הוא מבין את עומק נפשם. אדם מודע רואה בבני אדם דברים שאחרים לא רואים. אדם מודע יכול להסתפק גם ב"שמיעה" בפורום, ולקבל מידע על מהות האנשים בו. במשך הזמן הוא יוכל להבחין בין משתתפי הפורום השונים, לפי הכתיבה, לפי השאלות, ולפי הסגנון. ראייה דון חואנית היא ראיה לעומק, היא ידיעת האחר לעומק. היא הבנת המהות של הדברים. היא הבנה עמוקה של איך העולם פועל באמת. אין אדם יותר שלם ושלו מדון חואן. הוא השלימות שאנחנו שואפים להגיע אליה. הוא מחובר באופן ישיר לכוחות האמיתיים שפועלים על החיים ועל המוות. יום טוף מירה

loquado

New member
היי מירה ../images/Emo176.gif

אני מתקן את הרושם שקיבלת מהמאמר, אני מרשה לעצמי כי את המאמר כתבתי מסיבות טובות :) דון חואן אינו יודע מתוך היכרות אלא מתוך ראיית המהות. ברגע שהמהות של דבר מסויים -יהיה זה אדם מנגינה צמח או אירוע נגלתה בפניך אתה יודע עליו את כל שצריך לדעת. מדובר בראיה. אומנם ראיה שאינה זמינה לרובנו, אך סוג מסויים של ראיה, לא מדובר על פעולה מנטלית של הבנה או רגשות שמעורבים בעניין. אנשים לרוב כה רחוקים ממהותם שבטח שאינם יכולים לתקשר דרכה. אם אנשים היו קרובים למהותם, העולם היה נראה אחרת... הדוגמא הכי קרובה לאדם שקרוב למהותו הם ילדים עד גיל מסויים. אם נכנסים לגן ילדים אפשר ממש להתרשם מהשוני הגדול במהות ילד אחד ממשנהו. אצל מבוגרים הדברים "מסתדרים" באופן הרבה יותר דומה. (וזאת הסיבה מדוע הדחף להגביר את ייחודנו ומקוריותנו כה עז) זה נכון שאפשר דרך כתיבה לחוש בדברים הקשורים לאדם. אך אני ממליץ לא לקפוץ למסקנות. תקשורת דרך המדיה הזאת מוגבלת ומעוותת. כדי לחוש את מהותו המלאה של אדם חייבים להיות במחיצתו. דון חואן הוא מורה ענק. בהמשך המאמר יתברר מדוע דרכו אינה מתואמת והולמת את מרבית העולם המערבי. ו...עדיין, אני מוכיר לו תודה גדולה על תרומתו ונתינתו העצומה.

mira ker

New member
מה הן הסיבות הטובות שבהן כתבת

את המאמר על דון חואן. שאגב קראתי 2 ספרים של קרלוס קסטאנדה בצעירותי. יחד עם הספרים של הרמן הסה.

loquado

New member
סיבות

אני אוהב את מה שחי בספרים האלה. רציתי להסיר כל מיני דברים לא נכונים שדבקו בעניין-כך שאחת הסיבות הטובות היא בהירות.

למעלה