חם... חם !

נפטון 100

New member
חם... חם !

יש לי נייד GIGABYTE, W511A ,הורדתי EVEREST ואני רואה שהטמפ' של המעבד ברגיל (מנוחה) על 50 מעלות ובעבודה הוא עולה ל 70-90... המאורר פועל מ 60 מעלות במהירות נמוכה ומ 70 וקצת במהירות גבוהה, בטמפ' של 80 וקצת נופל האקספלורר, ניסיתי להריץ בדיקת מערכת במאמץ (גם ב EVEREST או ב SANDRA לא זוכר) וכאשר המחשב הגיע ל 102 מעלות (!) סגרתי את התוכנה (לא היה לי אומץ להמשיך למרות שהחלונות לא נפלו)... שלב השאלות: מה הטמפ' הממוצעת בניידים בעבודה, אני מכיר ממחשב ביתי ש55 מעלות זה כבר גבוה.. האם יש דרך לשנות את האפשרויות של המאוורר שיעבוד במהירות גבוהה כבר מ60 מעלות? מה לעשות? תודה

RoyBO

New member
מעבד צריך להיות בין 45-60 מעלות

במאמץ יכול להגיע ל60+ אבל המצב שלך לא תקין בעליל

Y. Welis

New member
חם מדי. יותר מ-65 זה לא טוב

והמס' שהגעת אליהם מצביעים על כך שהאיוורור של המעבד לא תקין. מהר למעבדה. לא רוצה להישמע קנטרני, אבל הזכרתי כאן לפני שבוע ומשהו שעדיף להימנע מ'ג'יגהבייט', עד שהמחשבים שלה יזכו ליותר אמינות.

יאיר B

New member
הבדיקות הראשוניות במקרים כאלה:

1. האם משהו מעסיק את המעבד? אפשר לבדוק במנהל המשימות את כל הפרוססים שרצים שם ולראות אם יש משהו שלא צריך לרוץ (רמז: טוריאני או איזו תולעת/וירוס). 2. מה מצב האבק בתוך המחשב? לאבק יש נטייה להיתפס על צלעות הקירור של הנייד ולסתום אותם. ואז הקירור לא יעיל. אפשר לנקות בעדינות חיצונית או לפרק אותו אם אתה יודע מה אתה עושה (קל מאוד להרוס את הנייד אם נוגעים במקומות שלא צריך לגעת בהם) או אם הוא חדש ותחת אחריות (ואז כדאי למסור למעבדה שיעשו את זה כדי לא לאבד את האחריות, אם כי זה משונה אם יש הרבה אבק במידה והוא חדש).

maor78

New member
מעל 65 זה כבר פוגע?

כשאני משחק במשחקים כמו bioshock למשל אז המעבד מגיע לפעמים ל70-73 מעלות ואני לא מרגיש ירידה בביצועים. במנוחה הוא נמצא על 40 מעלות כך שלא נראה לי שיש תולעים למניהם שמעסיקים אותו. עוד דבר, יש לי את המחשב כ 5 חודשים אבל גם שהוא היה חדש לגמרי הטמפרטורות היו אותו דבר כמו שציינתי למעלה. אתה אומר שמעל 70 מעלות זה כבר מנזק?

RoyBO

New member
מעל 100 מעלות זה נזק ודאי

70 מעלות במשחק זה תקין לחלוטין. אגב אצלי הכרטיס מסך יכול להגיע במאמץ של משחק גם ל100 מעלות.

maor78

New member
הכרטיס מסך אצלי לא עובר את ה55 מעלות

המעבד לפעמים מגיע ל70-75 אבל זה רק במשחקים ממש כבדים.

Y. Welis

New member
והסף אצלו גבוה - לפי NVIDIA - עד 155

אבל כמובן שלא כדאי להגיע לשם...

למעלה