חל"ת או חופשה בתשלום

מצב
הנושא נעול.

usernoname

New member
חל"ת או חופשה בתשלום

חל"ת או חופשה בתשלום
שלום, במהלך חודש העבודה היו מספר מקרים בהם יצאתי מקודם מהרגיל (בין חצי שעה לשעה). המעביד לא שילם לי בגין ימים אלה מאחר ואמר כי לא דרשתי חופש בגינם(הליך טכני של הגשת טופס). יש לציין כי יש לי יתרת צבירה חיובית של ימי חופש. האם יש איזה קביעה מהי ברירת המחדל כאשר עובד נעדר מהעבודה ? קיזוז מהשכר / חיוב ימי חופש? המעביד שלי טען שהוא לא יכול לחייב את ימי החופש שלי ללא אישור מפורש לכך ממני, למרות שהוא עושה זאת בפועל בכל ערב חג (חיוב של חצי יום חופש)

שיר ורד

New member
אין בחוק התיחסות מפורשת למקרה כזה

חל"ת או חופשה בתשלום
שלום, במהלך חודש העבודה היו מספר מקרים בהם יצאתי מקודם מהרגיל (בין חצי שעה לשעה). המעביד לא שילם לי בגין ימים אלה מאחר ואמר כי לא דרשתי חופש בגינם(הליך טכני של הגשת טופס). יש לציין כי יש לי יתרת צבירה חיובית של ימי חופש. האם יש איזה קביעה מהי ברירת המחדל כאשר עובד נעדר מהעבודה ? קיזוז מהשכר / חיוב ימי חופש? המעביד שלי טען שהוא לא יכול לחייב את ימי החופש שלי ללא אישור מפורש לכך ממני, למרות שהוא עושה זאת בפועל בכל ערב חג (חיוב של חצי יום חופש)
אין בחוק התיחסות מפורשת למקרה כזה
בחוק חופשה שנתית, מדובר על חופשות של ימים שלמים בלבד ולא של שעות. מטרת החופש כפי שהוגדרה ע"י המחוקק היא לצורך מנוחה ורענון ולא לצורך סידורים למיניהם. המצב בפועל שונה כמובן, ובהרבה מקומות קיים נוהג של קיזוז שעות חופשה במקום קיזוז מהשכר כנגד העדרות. לעצם שאלתך, אני סובר שהמעביד שלך צודק. זכותו של המעביד להוציא אותך לימי חופש במועדים הנוחים לו (ובכלל זה בערב חג) אם הוא מודיע לך על כך מראש. אבל, כנראה שאסור לו להודיע לך לצאת לחופש ללא התראה, או לנכות שעות העדרות מיתרת החופשה שלך ללא הסכמה שלך בכתב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה