חלק מהשטויות שמביא Qwerim

Prince of Wales

New member
חלק מהשטויות שמביא Qwerim

באתר שלו, והפרכתן: ראיות לאמיתות התורה: טענה: מעמד הר סיני היה והראיה לכך היא: לא יתכן שמיליוני אנשים שהיו במעמד יקבלו הוראות מאיש שכתב ספר. הפרכה: "ראיה" זו מסתמכת על הכתוב בספר אותו היא רוצה להוכיח=טיעון מעגלי=0 בלוגיקה. טענה: נטען בספר שאף אחד לא כתב סיפור המספר על מעמד דומה למעמד הר סיני וגם לא יכתוב. הפרכה: שוב מעגל לוגי בתוספת "מנעול" פרימיטיבי. המעגליות נובעת עוד פעם מכך שהטענה המיתולוגית מוכחת מתוך אותן מעשיות מיתולוגיות שלהן היא שייכת. המנעול מפוצח מיידית מעצם שבירת המעגל. אחידות בין ה-scriptures: טוען qwerim שלאחר 2000 שנות גלות כתבי הקודש נמצאו אחידים בתוכנם וצורתם בכל תפוצות ישראל. שטויות/שקר/כחש/טמטום מחק את המיותר: להלן קישור ליותר ממאה גרסאות של התנ"ך: בקיצור אני מתחיל לחשוב ש-qwerim ודוד170 הם אותו אדם.

qwerim

New member
בנתיים אתה רק מפדח את עצמך

אלו לא "גרסאות" אלא תרגומים. אנגלית אתה קורא...?

Prince of Wales

New member
שטויות אתה לא יודע לקרוא

1. versions=גרסאות. 2. פירוט כמה מהגרסאות כדי שתבין מה שהבאתי: 1. תנ"ך ארמי (התרגומים) קוד. 2. הכתובים הקדושים (מנורה, הרכבי). 3. תנ"ך ירושליים (קורן).

Hagai חגי

New member
שוב נתפסת בקלקלתך

ה"גרסאות" הינם גרסאות לתרגומים. התרגום הארמי והירושלמי מאוחר מהתנ"ך המקורי בכמה מאות שנים לכל הדעות והוא התרגום של התנ"ך לארמית. לגביי תנ"ך כ"י קורן\ כ"י לנינגרד\ כ"י ירושלמי, אין הבדלים ביניהם אפילו באות אחת שאינה ואו או יוד, היינו "חסרות ויתרות".

Hagai חגי

New member
היינו

הכ"י שהזכרתי. ישנם הרבה כתבי יד והספר העתיק ביותר שנמצא נקרא "כתר ארם צובא" וההבדלים ביניהם הם רק בווים ויודים. לשם השוואה: האוונגליון גילו חצי משל התורה ואורכו חצי משל התורה ולו 100.000 גרסאות של פרקים, מילים, ומשפטים שלמים.

fcfighter

New member
אל תפריך מה שלא הבנת...

דבר ראשון, יש רק גירסא אחת לתנ"ך, מה שהבאת הוא אוסף של תרגומים. הטיעונים הם לא מהתנ"ך... הטיעון הפשוט הוא שעם ישראל קיבל על עצמו את האמונה במעמד הר סיניי, ולא בתק´ אחרת משום שהוא שמע את קול השם וקיבל את ההוכחות שהוא היה צריך כדי להאמין באלוהים במעמד הזה. הטיעון הפשוט הוא שעם ישראל לא היה "חוזר בתשובה" אם התנ"ך היה מגיח כברק ביום בהיר לפני שמישהו שמע עליו בכלל... יכולות להיות 2 סיבות ל"חזרה בתשובה" הזאת: 1. פעילות מסיונרית (כמו שהאיסלאם והנצרות עשתה) 2. חזרה של עם שלם בו-זמנית כתוצאה מארוע שהתרחש לפני כל העם שישכנע אותו שיש אלוהים. לכן ההפרכות שלך לא שוות כלום.

דוד170

New member
ל-Prince of Wales

" זו מסתמכת על הכתוב בספר אותו היא רוצה להוכיח=טיעון מעגלי=0 בלוגיקה." ת. זה שקר. אם הייתי אומר לך שכתוב בתורה שהתורה אמת. ובגלל שכתוב בתורה שהתורה אמת לכן התורה ניתנה על ידי בורא העולם הטיעון היה מעגלי. אני לא אומר לך לקבל את התורה כאמת לפני שאני מוכיח את אמיתות התורה. הטענה שלי היא שאם אדם מסוים (נקרא לו בשם אברהם) בא לבנו המבוגר בן העשרים ומעלה, (יצחק) ונותן לו ספר שכתוב בו שהוא (יצחק) ביחד עם עצמו (אברהם) ועוד מאות אלפי אנשים רואים נס יוצא מגדר הרגיל. ואברהם אומר לבנו שיאשר בספר שהוא רואה עכשיו את הנס. ועוד הוא אומר לו שיעשה כל שנה לזכר הנס מעשה (לדוגמא יאכל מצות שבוע ימים) וגם יצווה לבנו כך וכן הלאה. אני טוען שהבן הזה יצחק לא יעביר את הספר לבנו, לפני שהוא רואה את הנס וכן הוא לא יאשר בספר שהוא רואה את הנס אם הוא לא רואה אותו. ואם אנחנו היום יודעים שהגיע אלינו ספר התורה למרות שכתוב בהם משפטים כדוגמת הספור הנ"ל במעמד הר סיני, אני מבין שהם נבדקו על ידי כל האנשים שקבלו את הספרים באותו יום שהתרחש הנס ולכן הם מסרו את הספר לבניהם ולנכדים שלהם ולכן יש לנו היום את הספר הזה. "המעגליות נובעת עוד פעם מכך שהטענה המיתולוגית מוכחת מתוך אותן מעשיות מיתולוגיות שלהן היא שייכת." ת. זה שוב שקר. יש בתורה נבואה שלא יהיה עוד מישהו שייתן ספר דומה ואדם לא היה יכול לדעת זאת. וגם אפשרות לכופרים להפריך את התורה והם לא מצליחים ולא הצליחו להפריך את התורה . וזאת בגלל שהתורה לא ניתנה על ידי אדם אלא על ידי בורא העולם.

למעלה