חלק מהסיפור בלבד

חלק מהסיפור בלבד

אבל חלק שכדאי לשים לב אליו - המודיעין האמריקאי והבריטי ורמת הידע שלהם על השואה - מynet

I Was Hoping

New member
פרט למודיעין

ידוע על תכתובת עשירה למדי [יחסית לתקופה] בין הנהגת ארה"ב לגורמים חשובים באירופה. נשמרה תכתובת עשירה מאוד בין הנהגת התנועה הציונית באירופה ובין ההנהגה בארה"ב, בעיקר זו המקורבת עד מאוד לרוזוולט אישית ופוליטית, והזרימה אליו ידיעות ללא הרף. המודיעין ואיכות השדרים אינם תירוץ.

I Was Hoping

New member
ד"א

למעוניינים לקרוא את אותה התכתובת - היא שמורה בארכיון שדה בוקר בנגב. ממליצה ביקור שם בחום רב

Y. Welis

New member
בעקבות פתיחת הארכיונים בבריטניה

ביחס של 50 שנה לאחור (= שנת 1945 למשל תיפתח השנה), כבר לפני 4 שנים פורסמו מסמכים שהראו שהבריטים יירטו את תשדורות ה-ס.ס. מרוסיה. הצופן היה ידוע להם כבר מתחילת 41', ומאחר וב-3 החודשים הראשונים האייזאנצגרופן נהגו לדווח על הישגיהן ברדיו, תרגומי הדיווחים היו נשלחים לעיונו של צ'רצ'יל - עד שבספטמבר אותה שנה, לאור החזרה על אותם הדברים החליט אחד מאנשי המודיעין (כמו שצוטט בסוף הכתבה), שאין עוד טעם להעביר את הדברים הלאה. הייתי שואל דבר יותר מעניין - האם הביון של בעלות הברית לא ידע דבר על מהותו של ה-ס.ס, תכליתו ואימוניו? אמנם נאמר לחניכי יחידות הטוטנקופף (סמלי הגולגולת) שלא להראות את מדיהם וסמליהם מחוץ למחנות, אבל מעניין אם לא היה מישהו מחוץ לגרמניה שידע עליהם.

טל ענבר

New member
מהכין ההמצאה על סודיות סמלי ה - SS?

כתבת כי: "אמנם נאמר לחניכי יחידות הטוטנקופף (סמלי הגולגולת) שלא להראות את מדיהם וסמליהם מחוץ למחנות". על סמך מה הקביעה הנ"ל? ר"ב תצלום של היטלר וצ'מברליין מ - 1938. שים לב לאיש ה - SS ברקע.

Y. Welis

New member
קראתי את הדברים בספר על הנושא

נאמר לחניכים (בסוף שנות השלושים) שלא ללבוש את מדיהם ואת סמלי הגולגולת מחוץ לתפקיד, או להראות אותם בגלוי. אני מניח שאחרי שהמלחמה פרצה רשמית (אולי 1940), האיסור הזה הוסר.

טל ענבר

New member
הפנה אותי בבקשה אל הספר

מופרך לחלוטין. יש לדעת כי גולגולת לא הופיעה לראשונה על מדי SS אלא עוד בצבא הקיסרי במאה ה-19. כמו כן, צ'מברליין ביקר בגרמניה ב - 1938, לפני פרוץ המלחמה. אני יכול להביא תצלומים של מדים עם גולגולת גם מ - 1936, שנת האולימפיאדה בברלין ועוד.

Y. Welis

New member
סיכוי נמוך שאזכור את שמו

הוא היה במדפי ההיסטוריה הגרמנית (P או PN) בקומה 4 של הספריה המרכזית בהר הצופים. יתכן שזה היה 'The Order of the Death's Head' של היינץ הוהן (Hoehne) הוותיק, אבל אני לא בטוח כי יש שם עוד כמה עדכניים יותר. מכל מקום אני מדבר על המיסדר שיסד מי שפיקד על מחנות הריכוז הראשונים בגרמניה בשנת 1935, תיאודור אייקה (בחור שאפילו בתמונות רשמיות נראה מפחיד). הוא (או מישהו מעליו) פיתח את הסמלים הללו - גולגולת ועצמות מוצלבות, ואת האידיאולוגיה שמאחורי היחידות האלה (הקאדר העיקרי לשומרי מחנות הריכוז).

למעלה