"חלקת מחוקק"

alonher

New member
"חלקת מחוקק"

שלום לכולם! משה לרר הזכיר את הספר "חלקת מחוקק", והחלטתי לחפשו בספריית האוניברסיטה (באר-שבע), שמסתבר ומכילה אוצרות לא מעטים (כמו סדרת הספרים - "אבני זכרון). לשמחתי, הצלחתי למצוא את אחד מכרכי "חלקת מחוקק", מאת רבי אריה ליב בריסק, המכיל רישומי המצבות בהר הזיתים בירושלים. במבוא לספר, המספר על רבי אשר ליב בריסק וספרו, מצוין כי לפי התוכנית, עמד בריסק להוציא ארבעים חוברות שכל אחת מהן תכלול ארבע מחברות - בסה"כל 160 מחברות. עם זאת, הוא נתקל בקשיים רבים והוציא ארבע חוברות (ובכל אחת מהן ארבע מחברות) ועוד שתיים בעלות שתי מחברות - סה"כ - 20 מחברות. חוברת א´ לא הופיעה כלל; חוברת ב´ היא זו המצויה בידי - עוסקת בחלקה ז´ של הר הזיתים - "הידועה בשם - קהל חסידים". חוברת ג´ לא הופיעה אף היא. חוברת ד´ הופיעה (והחל ממנה מופיעים העתקים מפנקס חברה קדישא גחש"א), חוברת ח´ לא הופיעה. יו"ר מועצת בתי העלמין בירושלים (מר משה גבירצמן - נכון לשנת 1969) כותב כי קשה היה למצוא סדרה שלמה של מה שנדפס ע"י בריסק, אך מציין כי מועצת בתי העלמין השיגה כל מה שנדפס וראה אור מחוברות אלו (כך ששווה לבדוק עימם). לבינתיים, מצאתי עותק נוסף (וישן יותר) של כותר הספר - אינני יודע איזה כרך הוא מכיל (מאחר והיה מצוי במחסן הספרייה) - הזמנתי אותו ומחר אוכל לעדכן אותכם בנושא. הספר מצוי כעת בידי, ואשמח לעזור בחיפוש באמצעותו (למי שזקוק). כמו כן - אשתדל להעביר אותו לעיונו של ארנון בהקדם האפשרי, ולראות אם אוכל למצוא כרכים נוספים. אלון.

איזו התרגשות ../images/Emo2.gif

היי, אלון
כמה כיף להסיח את הדעת מן הדברים שאנו צריכים לעשות על ידי כמה שאנו רוצים (ולא משנה בכלל כמה אנחנו אוהבים את הראשונים...). מה שמעניין אותי לדעת הוא, האם הכרך שבידך מסודר לפי סדר הגיוני כלשהו
זכור לי כעת שעיינתי באחד הכרכים בספריית אונ´ חיפה, אך הוא היה ללא שום סדר הגיוני (לפחות לא הגיוני כ"כ לחיפוש). אני מצפה כבר לדבר איתך ולקבל פרטים נוספים. אעדכן בהקדם, ארנון

yoavep

New member
מה בדיוק יש שם?

יש לי כמה בני משפחה שקבורים שם (אני חושב שבחלקת חסידים) מהשנים 1970-1990. מה בדיוק יש בספר? האם יש על השנים הללו או על שנים קדומות יותר?

הספר "חלקת מחוקק" מכיל את כל

העתקי הכתובות שעל המצבות בהר הזיתים. המחבר עבר בזמנו חלקה חלקה, גוש גוש, שורה שורה, ופשוט העתיק את מה שכתוב על המצבה. כידוע, לרישומים שכאלה ערך גניאולוגי פוטנציאלי עצום, אך הבעיה בספר שהקברים אינם מסודרים לפי סדר כרונולוגי, אלפביתי וכו´ - פשוט לפי סדר המיקום בבית העלמין. בסוף כל "מחברת", ישנן תוספות מרישומי חברה קדישא, שם רשומות הקבורות לפי סדר כרונולוגי. נראה לי שאתחיל "לחרוש" בקרוב את הספר. אם התכוונת אכן שהקברים שלך הם בין השנים 1970-1990, כלומר קברים חדשים מאוד, יחסית, תוכל להיעזר בשירותי הטלפון של חברה קדישא - להם אינדקס ממוחשב וניתן לחיפוש בקלות.
ארנון

yoavep

New member
האם יש להם העתקי המצבות ?

כבר צילצלתי אליהם לפני מספר חודשים וקיבלתי רשיון קבורה של האנשים שקבורים שם, אך האם ניתן לקבל מהם גם את העתק המציבה?

לא, אבל ניתן בעזרת הרישום שלהם

להגיע לקבר, ע"י חלקה/גושה/שורה וכו´ - כמובן, אם לא מפחדים להגיע לשם... ובכל מקרה, הספר לא יעזור לך, כיוון שהוא נכתב בתחילת המאה ה - 20, אם איני טועה. ארנון

חלקת מחוקק - עזרה באיתור

בניסיונותי עד כה טרם הצלחתי לאתר את קרובי משפחתי הבאים. לפי מיטב ידיעתי, הם קבורים בירושלים. אשמח אם תחפש עבורי את שמותיהם בספר. גוטשטיין משה ורבקה - נפטרו מטיפוס בסביבות 1914, וכן, קבורים שם הוריו של משה, שם האב - לא ידוע, שם האם: גוטשטיין פרומה. שניהם נפטרו בסוף המאה ה-19. איבזון יוכבד -נפטרה בתחילת המאה ה-20 ברטנורה משה ולאה - נפטרו בסוף המאה ה-19. תודה, עפר

חיפוש קברים בספר או ב../images/Emo56.gif

שלום, עופר - אני שמח לפגוש בך כאן שוב! כפי שציינו בהודעות הקודמות - החיפוש בספר הנ"ל הוא פשוט על ידי קריאה בו, באין אינדקס או סדר הגיוני למצבות. הייתי מציע לך בשלב ראשון להתקשר לחברה קדישא בירושלים ולנסות לאתר את המידע במאגר הממוחשב שלהם. לאיזה חברה קדישא להתקשר
(בי-ם יש, כידוע, חברות קבורה רבות) - לשם כך, אולי יוכלו חברים אחרים כאן לעזור, אם תספק עוד פרטים כגון: עדת הנפטרים, שנת עלייה וארץ מוצא. ארנון

חברה קדישא ירושלים

ארנון שלום, ב 1995 פניתי בכתב ל- 7 חברות קדישא בירושלים שנראו לי רלוונטיות, ומכולם קבלתי את התשובה: שאין בידם את המידע הרלוונטי לי. מבחינת מוצא כל הידוע לי הוא ש: גוטשטיין - עלו מפולין, ברטונרה (תנורי) - ממזרח לרוסיה ואיבזון - היו מן הישוב הישן בירושלים. עפר

חברה קדישא י-ם - עזרה ב../images/Emo56.gif

הייתי מבקש מכולם להירתם לעזרתו של עופר בעניין פשוט: אנא ספקו - אם יש לכם - טלפונים של חברות קדישא בי-ם, בהם ניתן להשיג מידע. אני אבדוק את שני המספרים שהתשמתי בהם, ואכניס בהמשך. ארנון

נחי

New member
דפי זהב-בתי עלמין

בירושלים נדמה לי כי יש שלוש חברות העוסקות באשכנזים:קהילת ירושלים,הראשית והכללית,חסידים.כל אלו ממוחשבות.

למעלה