חלקי חילוף לפנדר

אשכוליה

New member
חלקי חילוף לפנדר

היי,
אני צריכה להחליף את אחד ממחזיקי המיתרים (tuning pegs) בפנדר קליפורניה סונורן ומתקשה למצוא כאלו באי. ביי (לפחות מישהו ששולח לארץ). מישהו יודע איפה אפשר להשיג, חוץ מלבקש שיזמינו בחנויות המוזיקה?

udical

New member
הלינק שסיפקת, הוא כן שולח לארץ

אשכוליה

New member
אבל זה לא המפתח הנכון!

אם אני לא טועה, בתמונה החלק שדרכו נכנס המיתר הוא מפוצל, לא עם חור באמצע.

אשכוליה

New member
ואם כבר

מה ההבדל? כלומר, איך מכניסים ומחזקים מיתר כשהפין של המפתח הוא עם חריץ לכל הרוחב שלו?

אשכוליה

New member
תודה

אם ככה אני מבינה שהחיבור של המיתר עצמו לפין לא כזה משנה, אלא רק גודל ומבנה המפתח וצורת החיבור שלו לגיטרה? יש שם מסויים למפתחות שהם לא וינאג', כלומר לא עם חריץ אלא עם חור?

udical

New member
לא יודע איך קוראים ללא מחורצים

אבל המחורצים הם split.
אפשר פשוט בחיפוש באיביי לרשום -split וכמובן לחפש גם בתוכן.
הוא יסיר את כל המקומות שרשום split.
כמובן שיכול להיות שהוא יסיר גם אייטמים שאת כן רוצה לראות

אשכוליה

New member
אז זה רק עניין של חיבור?

כלומר אם לא אכפת לי אם הם מחורצים או לא, כל מה שאני צריכה לוודא זה שהחיבור של המפתח לגיטרה זהה לאלו שאצלי, (המקום שבו הם מטביעים את הלוגו, כלומר, זה עם הברגים הקטנים עליו)? או שהם כולם זהים באקוסטיות?

אשכוליה

New member
יש אולי למישהו מפתחות של טלקסטר

או סטרטוקסטר,עם מפתחות 6 in line מיותרים? מחיטוט באינטרנט נראה לי שאלו אותם המפתחות. אני מקווה שיהיה יותר קל להחליף גלגל שיניים פנימי באחד מהמפתחות מאשר לצוד באי ביי סט שלם. לא מצאתי אחד שמתאים ולא מיוצר בהונג קונג :(

אשכוליה

New member
יש מצב

השאלה היא איך הם נראים מהצד ההפוך - אם יש שם שני פינים או לא. גם מוזר שברשימת הגיטרות שזה מתאים להן אין את סונורן. אני מבינה שהמפתחות של קלוסון הם טובים?

DC400

New member
כן הם צריכים להתאים

והרשימה זה לא מה שיתאים להם אלא שנים שבהן השתמשו במפתחות באופן בלעדי .

DC400

New member
המפתחות האלה הם סטנדרט בתעשייה

מחזיקים הרבה זמן

אשכוליה

New member
תודה, ובהזדמנות זו -

אפשר המלצות על מיתרים לאקוסטית? עד עכשיו הייתי עם אלקסיר, יש העדפות?

DC400

New member
אני לא מנגן על אקוסטיות ...

אז אני לא יכול לעזור בשמות .

אני אוהב את אליקסיר בחשמלית

אני באופן אישי לא מחליף את D'addario

הסאונד שלהם זה מה שהאוזן שלי אוהבת,חם ועמוק ובלי קונוטציות מיניות בבקשה.
הדגם המועדף עלי הוא ה EJ-26 11-52 שזה PHOSPHOR BRONZE .
מעבר לכך צריך גם לזכור שלמפרט עצמו יש גם חלק בסאונד,המועדף שלי הוא Clayton 72mm אבל זה משתנה בהתאם למה שאני מנגן באותו רגע.
עוד נקודה חשובה שתעזור למיתרים להחזיק יותר זמן היא הנקיון שלהם,לא מדובר בקלישאה,זהו דבר שבאמת עוזר,אני משתמש ב ghs fast fret שמחזיק גם את המיתרים נקיים מקורוזיה.
אני קיצוני בגישה אז:
1) שוטף ידיים לפני הנגינה.
2) מנקה עם המטלית המצורפת ומשמן לאחר מכן עם המגלר המצורף.
3) אותה הפעולה באותו הסדר גם לאחר הנגינה לפני שהגיטרה צוללת חזרה לארגז.
מנסיון שלי המיתרים מחזיקים הרבה יותר וגם הפרטבורד לא מדביק את האצבעות אליו,הנגינה חלקה.
4) הכל ניתן לרכישה באיביי והעלות לא רצינית.

אשכוליה

New member
מממ..

כן, יש קטע של עצלנות בקטנה, חוץ מלשטוף ידיים. אני לא משתמשת כמעט במפרט, מעדיפה ציפורניים (ונתעלם מהחרוז שיצא), אבל התוצאה היא בהחלט חלודה במיתרים וג'יפה על הצוואר מדי כל תקופה. אפשר לינק לכל החומרים האמורים באי.ביי? זה יעזור גם אם הגיטרה ננטשת לתקופה ארוכה?

למעלה