חלמוניות בלהבים?

חלמוניות בביריה

שמעתי רק אתמול מהיערן של ביריה שבשביל החלמוניות שם ולמטה לכיוון הואדי יש המון חלמוניות. כדאי לרדת בזהירות מהשביל על יד עץ הברוש המסומן בסרט אדום לכיוון הואדי ואז יתגלה המראה. מהשביל עצמו אפשר לראות רק מעט חלמוניות. נסיעה נעימה זיוית
 
נכון להיום (יום ג') יש פריחה בלהבים

יש בלהבים חלמוניות צעירות שיחזיקו מעמק עד שבת, וכנ"ל סיתווניות וכרכומים. ההפתעה היתה בהופעת ארבה אדום בשטח. עשרות / מאות פרטים.
 
מישהו יודע מה עם החלמוניות בירוחם??

האם יש כבר חלמוניות באזור ירוחם? והיכן בדיוק מוצאים את החלמוניות בלהבים?
 

daniell1

New member
חלמוניות בירוחם

בסוף הפריחה אולי יש שאריות בשטח קרוב לוודאי שלא אתה מאחר בחודש
 
חלמוניות בנגב: ירוחם אין, להבים יש

על פי הדיווחים שמתגלגלים בפורומים, אין חלמוניות בירוחם. איך מגיעים לחלמוניות להבים:מחנים את הרכב במגרש החניה הגדול שליד הכניסה המזרחית ללהבים (על כביש צומת להבים - צומת שוקת). הולכים בימין הכביש, בשביל שבין עצי האורן, מזרחה ובגיא הראשון עולים ימינה. אפשרות יותר טובה: נוסעים כ-500 מ' מזרחה מלהבים. יש דרך עפר ימינה שעולה למצפור יהודה (יש שלט חום על הכביש). עולים עם הדרך עד למצפור ויורדים ממנו בגאיות שיורדים מהמצפור אל הכביש ויש בהם חלמוניות.
 
חלמוניות להבים צמודות לכביש.

אין בעיה להגיע לשם עם גימלאים. ממש קל. 100 מ' הליכה במישור.
 
למעלה