חלם זה כאן !!!

חלם זה כאן !!!

מנפחים לנו את הראש על חשיבות המחזור, מחזור נייר, מחזור בקבוקי פלסטיק, מחזור סוללות, מחזור ציוד אלקטרוני ישן ועוד. יש אפילו שר במשרה מלאה עם לשכה, מזכירות, נהג ומאבטחים והיום נודע לי שגם בעירית מודיעין (ליתר דיוק: עירית חלם) יש מחלקת מחזור.
אבל מחזור יש ? לא בטוח !
רצון של בעלי התפקידים להקל על הציבור למחזר, יש ? לא בטוח, או ליתר דיוק בטוח שלא !

כתבתי כאן מספר פעמים בעבר על סילוק פסולת רעילה, כמו למשל סוללות ישנות למכשירים אלקטרוניים. הסוללות מכילות עופרת רעילה והשלכתן לפח האשפה הרגיל גורמת לדליפת העופרת הרעילה אל מי התהום, הדרך להימנע מכך היא להשליך אותן לפחים ייעודיים והעברת הפחים להסלקת הפסולת הרעילה לאתר ייעודי ברמת חובב, לשם משנעים את מרבית הפסולת הרעילה מכל רחבי הארץ.
לתפיסתי, כדי שהציבור הרחב ישליך פסולת לפחים ייעודיים צריכים שני דברים עיקרייםף הדבר הראשון הוא הסברה נכונה והדבר השני הוא זמינות הפחים באופן שכל מבט יתקל בפחים כאלה. הפחים יכולים להיות אסטטיים אבל נגישים לכל אחד.

בעבר כתבתי על כך לסגן ראש העיר דאז, שמונה כאחרי לנושא איכות הסביבה, מר אלכס ויינרב וצירפתי תמונה שצילמתי בתחנת אוטובוס במדריד שם מותקן בכל תחנת אוטובוס פח אליפטי שאינו בולט והוא מיועד להשלכת סוללות של מכשירים אלקטרוניים. בתשובה ענה לי מר ויינרב הנכבד שאני מתפרץ לדלת פתוחה ובכוונת העיריה להקים פינות מיחזור בכל רחבי העיר, בפינות אלו יהיה אפשר להשליך כל פסולת המיועדת למיחזור או להסלקה.
שמחתי לבשורה זו אבל לצערי מסתבר שזו עוד הבטחה של פוליטיקאי המורח את האזרח בדברי הבל חסרי בסיס.

נתקלתי בפינת מיחזור אחת בחניה הצמודה לביה"ס נתיב זבולון, היו שם כלוב לבקבוקים, פח לניירות וקופת פח בגודל של תיבת דואר לסוללות ישנות. הנהגתי נוהג שאוספים בבית את הסוללות הישנות בסלסלה קטנה וכשמצטברת כמות סוללות, נוסעים לביה"ס נתיב זבולון להשליך את הסוללות.
באחת מנסיעותינו לא מצאנו את הפח לסוללות, התקשרתי למוקד העירוני ושאלתי להיכן נעלם הפח, הוברר לי ש"עקב חבלות בפח" הוחלט להעתיקו אל תוך בית הספר, שאלתי מה עושה אדם שאין לו ילדים הלומדים בבית הספר ? ואין לו שום סיבה להגיע לבית הספר ? למוקדנית לא היתה תשובה. כלומ, לפי תפיסת עירית חלם, אדם המעוניין להשליך פסולת רעילה לפח ייעודי צריך להגיע לבית הספר בשעות הפתיחה (לרוב בשעות היום !) לעבור בדיקה ותחקיר של השומר כדי שיתאפשר לו לבצע את מה שמטיפים לו בפרסומות של המשרד לאיכות הסביבה ואת הנושא שלשמו הוקמה "מחלקת מחזור" בעיריה.
ואם כבר מחזור סוללות ישנות, עירית מודיעין לא צריכה להמציא את הגלגל. די אם באחת מנסיעותיהם יעצרו בתל אביב, ליד כלובי בקבוקי הפלסטיק, והם ייראו שלכל כלוב מוצמדת קופסה המיועדת לסוללות. בדקתי במודיעין והסתבר שאותם כלובים ישנם גם במודיעין והחריץ אליו מחוברת הקופסה בתל אביב, ריק בכלוב שבמודיעין, לא מחוברת אליו קופסה לסוללות. אז מה הקושי להזמין את הכלובים האלה עם קופסה לפסולת רעילה ?

למה נזכרתי עכשיו ? כי היום נתקלתי בעוד מעשה חלם בתחום המחזור. ישנן פרסומות רבות על הצורך להשליך פסולת אלקטרונית לפחים ייעודיים. טכנאי מחשבים שהיה אצלי בבית פירק 2 כוננים דיסקים מקולקלים והחליפם בחדשים. את הכוננים הישנים צריך לזרוק. מאחר ואני מודע לנושא הפרדת פסולת, התקשרתי למוקד העירוני ושאלתי היכן אני אמור להשליך את הפסולת האלקטרונית, המוקדנית אמרה לי שישנה מכולה בכניסה לחווה האקולוגית בליגד סנטר. כלומר, אדם הרוצה להשליך פסולת אלקטרונית כמו כונן, צריך לנסוע עד ליגד סנטר כדי להשליכה, כלומרף במילים אחרות, אדם צריך להיות משוגע כדי להיענות לפרסומות חסרות התוכן של הרשויות. שאלתי את המוקדנית (והתנצלתי בפניה שהשאלות מופנות אליה מחוסר כתובת אחרת) איך העיריה מצפה שאזרחים ייסעו במיוחד מהעיר עד ליגד סנטר כדי להשליך כונן בודד או שניים, האם העיריה לא חשבה שזמינות הפחים היא תנאי הכרחי כדי שאנשים יישתפו פעולה עם הרשויות בכוונה למחזור והפרדת אשפה ? המוקדנית אמרה לי שאני צודק והיא תעביר את דברי ל"מחלקת המחזור" שו הפעם הראשונה בחיי ששמעתי שיש בעירית חלם מחלקת מחזור. בשביל מה מחלקת מחזור שמסתבר שאינה ממלאת את תפקידה ? האם זוהי עוד מחלקה שנועד לתת משרה למישהו מהמקורבים ?

zviaran

New member
אני מאד הייתי רוצה מחזור למיכלי זכוכית.

אני מרגישה נורא כל פעם שאני צריכה לזרוק בקבוקי שמן (מזכוכית) וכל מיני צנצנות
לפחי האשפה.

פסולת אורגנית אני שמה בקומפוסטר, פלסטיקים זורקת למחזורית, מחזירה בקבוקים לסופר, רק
לזכוכית אין מקום.

חזרנו לא מזמן מפורטוגל ובכל מקום יש 5 פחים לכל סוג של פסולת, פשוט תענוג.

אגב מחזור סוללות - אין בכלל עד כמה שידוע לי..

לפני כמה ימים הגעתי עם שקית מלאה סוללות לזרוק למחזור בנתיב זבולון שזה בית ספר לידי והילדים שלי כן לומדים שם והתברר לי שלקחו את הפח לגמרי ואף אחד לא יודע איפה הוא אז אין מחזור סוללות ולי יש שקית מלאה ברכב. אם מישהו יודע איפה כן אפשר לזרוק אני אשמח מאוד..

אולי בעתיד ישמעו ב"עיר העתיד" על פחים לסוללות

אני מצרף תמונה שצילמתי במדריד. במרבית תחנות האוטובוס מותקן על הדופן פח אליפטי כמו בצילום והפתחים להשלכת סוללות קטנים, בגודל של סוללה, כך שלא ניתן להשליך לתוכם פסולת אחרת. את התמונה הזאת שלחתי גם למנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה באותה עת, הגב' נחמה רונן וגם למר אלכס ויינרב. מהגברת רונן שמדברת גבוהה גבוהה על מחזור לא קיבלתי שום התייחסות ואילו מר ויינרב כתב לי שאני מתפרץ לדלת פתוחה ועירית מודיעין, שהוא אחראי בה על איכות הסביבה, דואגת להקים פינות מחזור ברחבי העיר.
אשרי המאמין, אמרנו כבר ?

infimum

New member
פחים לסוללות זה עתיד רחוק...

אצלנו עוד מחכים לפחומי ...

תודה, גם לנו אין דבר כזה.

בכל מה שאפשר אנחנו מפרידים, נייר, בקבוקי פלסטיק, סוללות, ציוד אלקטרוני. אבל לעיריית מודיעין אין שום אינטרס לעודד הפרדת פסולת, העיקר שיש "מחלקה למחזור", לא יודע מה הם ממחזרים, לפי מה שזה נראה, כלום אחד גדול.

mapoo

New member
רק היקר

עניין הפחומי הוא זמני בלבד [האין] .
עד סוף השנה הלועזית הנוכחית, אמורים כל תושבי מודיעין [לא ידוע לי על מכבים רעות] לקבל פחומי.
מדוע שלא תפנה להילי מהעירייה ותשאל אותה על כך?
היא נחמדה מאוד, ותשמח לעזור לך, ובעיקר - להפנות אותך למתקנים לבטריות.
לנו, אגב, יש מתקן שכזה, באחד הגנים בו אני עובדת. כיוון שהגן הוכרז רשמית כ"גן ירוק".
כן נעשית עבודה. היא פשוט מקבילה: מלמטה [כלומר מהפעוטות]. ומלמעלה - [מהמבוגרים, ה"למטה למעלה" מתייחס לגובה פיסי בלבד] והיא נעשית בהדרגה.
נכון, אין לנו כבר הרבה זמן, אבל צריך סבלנות, והאמן לי, העושות במלאכה בעירייה - נשים מקסימות ואכפתיות בעליל.

mapoo יקרה, אין לי שום ספק

שכל אחת מעובדות העיריה היא מקסימה בפני עצמה, הבעיה היא אותו מקום עבודה עם מנגנון ביורוקרטי מסורבל שכולם מבצעים הוראות של ממונים בלי לחשוב ובלי יכולת לשנות. כשהתקשרתי לשאול על מקום להשלכת פסולת אלקטרונית, המוקדנית אמרה שהמקום היחיד הוא בכניסה לחווה האקולוגית התרעמתי על הטרטור שצריכים לעבור כדי להשליך פסולת ייחודית, היא בטח הבחינה בטון הכועס ומייד תפסתי את עצמי והתנצלתי בפניה והדגשתי שאין לי כלפיה שום טרוניה, הכעס הוא כלפי פרנסי העיר שיודעים לבוא ולספר לנו סיפורים לפני בחירות ומייד לאחריהן שוכחים את ההבטחות כאילו לא היו.

הדבר חוזר על עצמו בכל נקודת ממשק בין הרשות לאזרח. אני גר במודיעין, בגבעת C כ-15 שנים. זמן קצר שנכנסתי לגור, שמתי לב שרחוב נחל זוהר בנו בצורה מאד מסוכנת, היוצאים ממנו לכיוון מפגש הרחובות נחלן נעמן ונהר הירדן, חייבים לצאת עד אמצע הצומת כדי שיוכלו להסתכל ימינה ושמאלה, כתבתי אז לעיריה וגם התקשרתי טלפונית, הצעתי ביקשתי/הצעתי/המלצתי שהעיריה תתקין מול היציאה מראה פנורמית, מין מראה עגולה המאפשרת לנהג היוצא מרחוב ללא ראות יכולת להביט ימינה ושמאלה, קיבלתי מהעיריה תשובה שאין טעם להתקין מראה כזאת משום שילדים ינפצו אותה. את שמה לב ? עוד לא התקינו מראה אחת, הם כבר יודעים שילדים ישליכו אבנים וינפצו את המראה. עד שלא תיגרם תאונה ומישהו ייפגע, לא ינסו לעיריה לעשות משהו.

וזה היה עוד מקרה אחת של תפקוד לקוי של העיריה, היכן שמניחים יד נתקלים בעוד ועוד כשלים, והעיקר שראשי העיר טופחים לעצמם על השכם.

mapoo

New member
אין לי, כמעט ולו מילה אחת טובה על התנהלות

העירייה שלנו.
כמעט. כי אני רואה את מאמציהן של הילי ועמיתתה להפיץ את עניין ההפרדה במקור בעיר, ואני יודעת מה תקציבן.... [לגבי המראה - זה גובל בהזנחה פושעת]

ןבעבר, כשגרתי בירושלים,

בחנויות צילום רבות, כמו גם בחנויות כל בו, הוצבו מיכלים קטנים לאיסוף סוללות ישנות. אני גר במודיעין 15 שנים וזה היה לפני שעברתי לכאן.
מה לעשות שהעתיד עוד לא הגיע לכאן ?

אוקיי תודה, אלך לשם מחר בע"ה בבוקר ואבדוק..

מקווה שיש שם מקום, חבל שאין בכל מקום וצריך לנסוע לטיולים בשביל למחזר..

האם ידוע לך

אם הפח לסוללות נמצא בתוך בית הספר או במקום פתוח ?

הכוונה היא אם ניתן להשליך סוללות גם לאחר שעות הפתיחה של בית הספר או שצריכים להגיע כשבית הספר פתוח ?

תודה לך,

בלית ברירה אסע לשם, אני משער שפתוח שם בשעות העבודה של העיריה ולא לאחר שעות העבודה. מעניין שבמוקד העירוני לא הזכירו את זה בכלל ודיברו איתי רק על הפח בתוך בית הספר נתיב זבולון. בכל אופן, מה הועילו חכמים בתקנתם ? הרי מקום כזה אמור להיות נגיש בכל שעות היממה, גם לאנשים עובדים המעוניינים להשליך אשפה אחרי שעות העבודה שלהם (ומן הסתם, גם של העירייה) מדוע לא להציב פח במקום זמין לכל ? ומדוע פח אחד או בודדים כשהאינטרס של כולם זה למחזר ?

pollo del mar

New member
יכולת לכתוב את כל זה בסגנון "ציוץ"

מספיק לקרוא את הפיסקה האחרונה.

לא בכוונה לזלזל אבל זה באמת מה שכל כך מטריד אותך?

תהיה בריא...

למעלה