חלל כפול

ליאת ל1

New member
חלל כפול

היי,
בבית שאנו בונים עכשיו , יהיה בסלון חלל כפול - תקרה גבוהה.
הסיבה לחלל הכפול הוא שיש גלריה (חדר משפחה) שצופה מטה. הקשר עם קומת הילדים שלמעלה היה לנו חשוב.
כמה שאלות בנוגע לכך :
1. כיצד עושים תאורה בחלל כזה ? אי אפשר להגיע עם סולם לתקרה... רעיונות / פתרונות יצירתיים ?
2. בחלל כפול יש הרבה "שטח מת" - הרבה קירות לבנים מעל החלונות ועד לתקרה. יש למישהו רעיון איך למלא את החלל ? (בית בסגנון כפרי)
3. האם כדאי לעשות בגלריה מעקה בלבד או לבנות מעקה מבטון (חצי גובה)- לשם הפרדה עם הקומה התחתונה. הפרדה אקוסטית וויזואלית.
4. טיפים נספים לגבי חלל כפול ? למישהו יש נסיון עם זה?

פיטנגו4

New member
קצת מהידע שלי

1. יש סולמות שמגיעים ל6 מטר. אפשר גם לבנות פיגום זמני. גוף תאורה גדול תלוי על כבל ארוך זה מקסים.
2. את השטח המת האדריכל צריך לפתור. כמובן שאפשר משרביות, וזה מקסים, אבל בתכנון ירוק שיחסוך לכם הרבה שעות מזגן, החלונות צריכים להיות למעלה ולא רק למטה, כדי לאפשר לאויר חם לצאת. הרי זה כל היתרון של חלל כפול... חבל לפספס יתרון שכזה. יש מנגנונים שמאפשרים פתיחת וסגירת חלונות ותריסים עליונים גבוהים.
יש בתים שבהם החלון מתחיל למטה וממשיך למעלה בכמה חלקים או ב"מסך" אחד. זה יפהפה, אבל חשוב מאד להתחשב בכיוון השמש.

3. אם חשוב לכם הנושא של הפרדה אקוסטית - אל תעשו גלריה. לא תהיה שום הפרדה אקוסטית גם אם תבנו מעקה שלם מבטון.

ליאת ל1

New member
משרביות

היי ,
תודה רבה על העצות הנהדרות !
כמה שאלות :
1.האם את מתכוונת לסולם לדקורציה בלבד ? עניין עיצובי ? איפה מוצאים כזה ? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי.
2. משרביות - בדר"כ משרביות הן פתוחות משני צידן (חלולות). לא הבנתי כיצד אמורות להשתלב בתוך הבית. אני מכירה אותן כפריט עיצובי חיצוני.

אכן אנו מתכננים מסך על קיר אחד ומעליו חלון צר וארוך שמקביל לו ומאפשר תאורה עליונה.
בשל מגבלת תקציב התכוונו לעשות אותו קבוע ללא פתיחה / תריס. אני מבינה שהמלצתך היא לאפשר פתיחה לשם הוצאת האוויר בקיץ. את חושבת שזה עניין קריטי ?

פיטנגו4

New member
קריטי זה רק חיים ומוות

שום דבר לא קריטי בבניה, וכדאי מעכשיו לקחת הכל בפרופורציות הנכונות.

תכנון בית בישראל בלי התיחסות לאקלים זו טעות חמורה.
בנית חלל גבוה בלי התיחסות לחימום החלל - זו טעות ענקית.
ואם מספספים את היתרון של אויר חם שעולה למעלה ויכול לצאת - זה פספוס אדיר.

ליאת ל1

New member
חימום וקירור

* האם חלון שנמצא בגלריה נותן מענה להוצאת האוויר החם החוצה בקיץ? (הסלון פונה צפונה).

* האם חימום עם אח בחורף עשוי לחמם היטב בחורף? כיצד ניתן למנוע עליית כל החום למעלה ? שמעתי שכדאי להתקין מאוורר למעלה.

* אשמח אם תוכלי להסביר על הפתרון עם המשרביות - לא הבנתי היכן את אומרת לשים אותן.

פיטנגו4

New member
כדאי להתיעץ עם האדריכל שלכם

הוא זה שאמור לספק את הפתרונות.
אדר' סיגל בן-נון שמתסתובבת כאן ובפורום בונים בית מתמצאת בתחום בניה ירוקה. כדאי לפנות אליה.

1. אויר חם יכול לצאת דרך חלון עליון.
2. כן, שמים מאוורר שמוריד את החום.
3. דוגמה לשימוש במשרביות בגלריה גבוהה יש בכל הפרוייקט של הרחבת רמות מנשה. אפשר לסגור צד אחד בבטון או זכוכית, אפשר להשאיר פתוח ואז האיוורור קבוע.

גם לי יש חלל כפול בבית:מורידים שנדליר ענק

התאורה צריכה להיות מתוכננת מראש וההתקנה אכן לא קלה - עי איש מקצוע
ואם אפשר - הייתי מורידה וילונות למלעלה

למעלה