חליפת סקי

  • פותח הנושא or y
  • פורסם בתאריך

or y

New member
חליפת סקי

שלום,
מתכנן נסיעה לקראת סוף מרץ.
אני שוקל השנה לקנות חליפה במקום להשאיל מחברים כמו שעשיתי עד היום.
מה הדגשים? האם כדאי לקנות בארץ או בצרפת באיזור של האתר?
מה סדר גודל המחירים?

תודה
 

Cמן רשום

New member
הדיעות חלוקות על זה

ביגוד אידאלי, מעיל ומכנס נמדדים בין היתר ב:
איטום שנמדד בכמות המים שיכול לדחות 2,000 נחשב מעט מאד, 20,000 מצויין (יש גם יותר) - ככל שיותר אטום יותר טוב אבל גם יותר יקר. איטום לא מחזיק לנצח והדיעות חלוקות אם אפשר לשחזר באמצעים כימיים או לא.
בידוד. יש כמה סקלות נהוגוד למידת הבידוד מקור. אם מזג האוויר חמים, סביב האפס, מעיל מחמם מדי יכול להיות מעיק. מאידך מעיל לא מחמם בעייה רצינית כשקר למשל מוקדם בבוקר או בימים קרים, או בגבהים גבוהים. להבדיל מהאיטום, הבידוד נתון גם להעדפה אישית וגם שאלה איפה אתה נוהג לגלוש. באירופה רוב האתרים יחסית דרומיים ולא קרים באופן יחסי. בדרך כלל ככל שמעיל יותר חם הוא גם יותר יקר. קח בחשבון שחלק ממעילי הפוך ממולאים בפלומה שנמרטה מהאווזים בעודם בחיים (כדי שיגדלו עוד שכבה ויוכלו למרוט אותם שוב). אם אתה מוכן לתת יד להתעללות כזאת, ההחלטה שלך.
משקל. מה שיותר קל - עדיף.
נושם. כיום כמעט כל המעילים המיועדים לסקי נושמים אבל חלק לא חוסמים רוח בצורה יעילה.
כיסים. חשוב לפחות כיס בשרוול לסקי פס, כיס לטלפון , וחור יציאה לאוזניות.
ונעזוב שטויות, בסופו של דבר ממילא בוחרים מעיל לפי העיצוב


לדעתי כדאי לקנות בארץ במבצע. מדי פעם יש מבצעים, בעיקר בתחילת וסוף העונה. בביגוד המחירים בישראל סבירים (בציוד ואביזרים יותר יקר). אני עכשיו בגרמניה, נכנסתי סתם לכמה חנויות לראות חידושים והמחירים המלאים (שאינם במבצע) דומים או אפילו יותר יקרים מבישראל. מצד שני המבחר משמעותית יותר גדול. לא הייתי משאיר את זה לחופשה ולו רק כדי לא לבזבז על זה זמן.
 

or y

New member
תודה על התגובה, אני כנראה אקנה בארץ לקראת הנסיעה

 
למעלה