חליפות
סערה

בת ים

New member
חליפות../images/Emo188.gifסערה../images/Emo27.gif

פתאם קר, פתאם מתקינים את הספרייהוד|קפוא|
. פתאם צריך כבר להכין את חליפות הסערה/מעילי סערה. פותחים את הארון ותמיד יש קצת לחות והניילון (האיכותי)מרגיש קצת נוקשה. ריח טחב או ריח "של ארון". אז איך אתם מאפסנים את חליפות הסערה שלכם? לוקחים אותם הביתה? משאירים בארון ועוטפים? איך אתם שומרים על איכותם לאורך השנים? אשמח לשמוע ולקבל עצות מנסיונכם.

אני אישית, תמיד שוטף במיים מתוקים

תולה ליבוש על קולב במקום מוצל. אחרי שאני בטוח שהחליפה יבשה, מאחסן אותה במקום מאוורר. לא בנילון, במקום "דחוס" כדאי לעטוף בבד לא סינטטי.

AchlaMarine

New member
חליפות

לגבי מה טוב לבגד, תלוי בחומר ובהוראות היצרן אבל בסך הכל בגד הוא בגד, וכך אני לפחות מתייחס אל החליפה אפילו אם היא גורוטקס. כלומר כביסה 40 מעלות צבעוני במכונה, סיום בהשריה. לגבי מה טוב לי - אני לא אוהב להסריח, אז אני מכבס פעמיים בשנה. בסוף העונה בשביל המלח והזעה ובתחילת העונה בשביל הריח מהארון. אבל לדעתי, כאמור, בגד זה בגד. לגבי איחסון לתקופה ארוכה (כמה חודשים) אם אין פטריות בארון זה הפתרון הכי פשוט. לגבי מגפיים אם יש לך משהו היי טק טוב כמובן להוריד את המלח, כל כמה שיוטים, במים, ולאחסן בארון נעליים רגיל, כלומר כמו נעלי דק. מקווה שזה עוזר.

swanD

New member
חליפת סערה

אני בדרך כלל מכבסת במים קרים לפי הוראות היצרן מוסיפה קצת מרכך כביסה משרה מספר שעות שוטפת מספר פעמים ומיבשת על מטלה בגדים בצל. הריח של המרכך מחזיק מעמד הרבה זמן. בנוסף אחרי כל שימוש אם את משאירה ביאכטה תדאגי שיהיה יבש בהצלחה

את החליפות שלנו אני מכבסת

כמה פעמים כל חורף
(את בטח כבר יודעת איזו משוגעת אני
.) לפי הוראות היצרן, בדר"כ לא במכונה אלא ביד(רק החליפות) מוסיפה מרכך כביסה ותולה ליבוש. מביאה לסירה בתוך נילון עבה שבתוכו אני מוסיפה כריות בדין לריח טוב ולמניעת לחות. לגבי איפסון- מאפסנת בסירה כנ"ל בתוספת של עוד שקית נילון ועוד כמה כריות לריח טוב או דפים ריחניים של מיבש כביסה. אגב את אותה הפרוצדורה אני עושה גם לגבי מצעים ומגבות וכל ביגוד אחר שדורש איפסון, אצלי הכל מאופסן על הליידי. כל הציוד יוצא מהנילונים
כמו חדש, עם ריח חבל"ז. נ.ב. אגב את הדפים או הכריות אני שמה גם בארונות ובמגירות ומחליפה אותם כל חודשיים בערך. מבטיחה לך שכל ביגוד שיצא מהארון יהייה "טרי" ויריח נפלא. מוכנה להעביר לך קורס קצר ביום שישי

../images/Emo45.gif Fresh'n Soft יש הרבה סוגים

האמת שאני מעדיפה את הכריות הריחניות של בדין(שלא מיצרים יותר) או של סוד אך קשה למצוא אותם, הם מיועדות גם לריח נעים וגם נגד לחות. התקבלת לקורס
מתנה ממני

בת ים

New member
כנראה שישי לא יתקיים קורס../images/Emo6.gif

מזל שלא שילמתי מראש.
מקווה ששבת יצא לפועל (את מלמדת בשבת?
)

את הקורסים אני מעבירה שלוש

פעמים בשבוע.אני מבינה שעקב תחזית סוערת המיקה לא תגיע ביום שישי
אך את עדיין יכולה להשתתף. יום שבת אפתח אותו במיוחד עבורך ולגבי התשלום עבורך חינם
איזו לרג'יט אני?

שטיפת חליפות סערה

חליפות סערה עשויות מבדים שונים ולכן לא תמיד מומלץ לכבס את החליפות זה מוריד את הציפוי שמונע את חדירת המים דרך הבד שטיפה או השריה בכל מקרה יש לבדוק את הוראות היצרן חשוב ליבש היטב ולא בשמש לשים ספרי טפלון ע"ג הרוכסנים ואחסן במקום יבש ואפל חורף חם ונעים להתראות באליפות ישראל

איה01

New member
זהירות -כביסה!

גם כביסה במים קרים ללא סחיטה וללא ייבוש עלולה לפגוע בעמידות בפני חדירות מים,שלא לאמר להעניק לחליפה עמידות של מסננת. כפי שלמדתי בדרך הרטובה. נסיון להתיז על החליפה ספריי דוחה מים (המשמש לרהיטים ונעלים), העניק לה ריח נעים של dashboard אבל לא תרם לעמידות... ושוב התנצלותי לבעל החליפה.

zina71955

New member
Keeping the Oil Skin in good

condition 1. washing by hand in warm weater about tbe body temp 2. drying naturally 3. storing with talc spray

newsail

New member
תנו עצות מה לקנות- דרישות לא חברות

למנוסים בחליפות סערה, אנא תנו קצת עצות מה לקנות. מעניינות אותי הדרישות כגון עובי בד, סוג בד,מספר שכבות וסוגן, סגירות ואטימות ,חוזק לקריעה ,נוחות שימוש, גמישות ציפה וכו'. גם תחום המחירים הסביר מניסיונכם מאד מעניין אותי. רק זיכרו- אני צריך את החילפון לים התיכון ככל ולחופי ישראל בפרט (3תורכיה, 2יוון ו1קרואטיה לפי הסדר במספר הפלגות צפוי בארבע השנים הקרובות)

מחיר, מחיר, מחיר ../images/Emo130.gif

אני מציע לקרוא חומר באתרי-האינטרנט של החברות שמייבאות לארץ. מג'יק-מרין גיל קרוסבר H&H ככלל, לשעות ספורות "ליד-החוף" לא כדאי להשקיע יתר על המידה. להפלגות ממושכות, רצוי "בד-נושם" ושכבות מפליז או לייקרה. ביצועים, חוזק ובד-נושם מעלים את המחיר בהתאם. .

למעלה