חלימה

L i z a r d

New member
../images/Emo110.gifאמנות החלימה../images/Emo110.gif

אמנות החלימה היא אמנות התפישה וההוויה, שישומים אפשריים שלה הם חופש, בהירות, צלילות. בתוואי המסוים, ניתן להעמיק ולהתקדם באמנות זה במידה שאני לא רואה לה גבולות ברגע זה. אני פותח פה שירשור שאפשר להשתמש בו לצורכי עזרה, שאלות-תשובות, שיתוף ודיון. אני אשמח לעזור כאן לכל דורש ואני מקווה שכולנו נשכיל להשתמש בכלים הרבים שעומדים לרשותנו כאן.
יאללה.... חלימה!

loquado

New member
חלימה והבדואי

האלן ליזארד הרבה זמן שלא ביקרת -חולם חסר... אין לי זמן ניסוי בחלימה. לא התאמנתי או ניסיתי לראות את הידיים או כל טכניקה בעניין. עדיין- חלומות ערים חוויתי עשרות פעמים. שינה עמוקה משולבת בעירנות כלפי המציאות כשאתה מודע לכך שאתה בתווך. סיפור קצר: לפני 7 שנים ישנתי בלילה בחוף חושות בסיני עם אשתי. לחושה יש פתח כניסה שנסגר בשרוך וחלון הרמה שלא ממש נסגר. באותו ערב ישנו עם דלת סגורה ושרוכה, החלון היה פתוח לכדי חריץ קטן לראות קצת כוכבים. בחוף היו שמועות על גנבות ,אבל לא ממש חששתי ודאגתי תמיד להיות "בצד הבטוח" של העניינים. לאחר יום של בילוי בהרים היינו די עייפים כיבינו את הנרות ונרדמנו "שפוכים" בסביבות 10 בלילה. בערך בשעה שתיים אני מתעורר מתחושת לחץ באזור מסויים בבטן, בעיניים עדיין עצומות אני שומע את אשתי ישנה, אך בנוסף אני יודע שקרוב אלי נמצא מישהו ער שחורש רעות. בעפעפיים סגורים לחלוטין אני רואה דמות שלא מהעולם הזה, מאוד דומה לתרשים הסתעפות העצבים בספרי ביולוגיה. מה שראיתי היה סיבים אדומים המזכירים גבעולים שעירים בתוואי של גוף וזוג עיניים אדומות מתבוננות בי. לא ידעתי מי האיש אבל ידו האחת היתה שלוחה מבעד לחלון שהחזיק בידו השניה מחפשת אחר תיק. עשיתי תנועות של "הולך ומתעורר" ובין הריסים שפקחתי בינתיים ראיתי את פניו עטופות כליל בגלאביה לבנה חוץ מחריך לעיניים. באיטיות של נחש החזיר חזרה את ידו וסגר לאט ובחרש את החלון. תפסתי את הפנס "שהיה מספיק כבד להמם תנין רעב" פתחתי את השרוך של הדלת ויצאתי החוצה . חול לבן מוצף באור ירח מסביב בין החושות, ודמות גבוהה לבושה גלאביה לבנה וכאפיה על ראשה התרחקה בצעדים ארוכים... קראתי לעברו אך הוא המשיך להתרחק ונבלע בין החושות לכיוון העיירה... סיפרתי את הסיפור הזה כי אני חושב שאגירת אנרגיה מסוג מסויים תביא בהכרח לחלימה... אשמח לשמוע על הצד ההפוך של המטבע. (מחלימה לאגירת אנרגיה מיוחדת) לילה טוף.

kung fu

New member
שיתוף - חלימה מהיום בבוקר

קלטתי שאני חולמת, הסתכלתי בכפות ידי, ואז כל הגוף שלי הפף לאור לבן בוהק. הסתכלתי על איך הגוף שלי הופך לאור לבן וזוהר, ואז אני לא זוכרת כבר מה קרה

kung fu

New member
לא ממש.

אני בעיקר מתמקדת כרגע בלבצע את החלימה באופן נקי (בשונה מהעבר, עם כל המשחקים עם הלא אורגנים).

kung fu

New member
חלימה מהלילה

זה אף פעם לא קרה לי. היו איזה 6 פעמים בלילה שחוויתי חלימה. מעניין.

kung fu

New member
המממ, אני גיליתי שאני חולמת

ואז התבוננתי בכפוך ידי וכו'. לא יודעת אם לזה הכוונה ביצירת החלימה.

charlila

New member
יאללה יאללה, יא שבאב!

אוקיי, ליזארד: יש לך איזושהי עזרה להציע בעניין קרבות חלימה? או לפחות איזו תובנה? לפחות בדיחה? אפילו קללה (כלומר, גידוף?) קרבות חלימה של קרלוס? שלי? שלך? של לוחמי-פורום (או אולי צריך לומר "לוחמים מאותגרי פורום") אחרים?

charlila

New member
לגוף שלי יש הגדרה משלו: חלום שאחריו

אני צריכה לישון כמו אבן כמעט יום שלם, ואם אי אפשר - צרות. זה קורה לרוב אחרי חלומות שאני מתעוררת מהם במאמץ כדי להתחמק מהתקפה, אבל השבוע היה לי חלום שבו לא הותקפתי - אבל גופי הגדירו כקרב חלימה. החלום מסתיים עם איזו חבורת רוסים, חברים של חברת-חלום בשם אניה, שאני יושבת אתם בבית קפה, ואז כולם קמים ונוסעים לאן שהוא, ואני נוסעת עם אחד מהם. הוא עוצר בביתו, אני משום מה מורידה את חולצתי. "הם ישחקו אתך משחק מעוות," הוא אומר לי. -"מעצם זה שאני נמצאת פה?" -"כן." -"טוב, אז שיחכו עד שאגמור את המשחקים שלי איתם", אני אומרת, שמה לב שמתחילת הביקור אני בלי חולצה, מוצאת את חולצתי ולובשת אותה, ואנחנו קמים לצאת. אז בתי העירה אותי, ואז נרדמתי לשנת אחרי-קרב. קרב חלימה הוא כמו כל קרב אחר, אלא שהוא בחלימה: אירוע שבו החולם נלחם עם מישהו שמתקיף אותו\מתגונן בפניו. (או לעתים - מתחמק מהתקפה בלי להגיע לעימות ישיר.) למשל: החלום שבו הלא אורגניים חטפו את קרלוס בהציגם לו את הסיירת הכחולה; החלום המשותף של קרלוס וקרול שבו הלא אורגניים ניסו לחטוף אותם; יש חלום מאוד מובהק מסוג זה ש-timpado 1 כתב עליו בפורום "חלומות צלולים"; החלום של וראיטי (שנמחק מהפורום, למרות שהתגובות עליו לא) שבו לא אורגני מחזיק שלט שבו כתוב משהו כמו "אני רוצה להישאר כאן לתמיד" ואומר לו שאם הוא רוצה להיכנס לעולמם עליו לקוא בקול רם את השלט...

L i z a r d

New member
אוקיי

אני מבין אותך. אני חושב שבתור התחלה צריך להתנקות, ולהתנקות... מהכול. לדעתי שה"קרבות" האלו לא נקיים("ללא רבב"), ועדיף להמנע מהם (זו דעתי לפחות לגבי עצמי ולגבי הרושם שאני מקבל מהתיאורים שלך). אפשר לשאת התכוונות לכך שאנחנו לא מעוניינים במגעים האלו. אנחנו יוצרים את החלימה שלנו. להתכוון לחלימה שממוקדת יותר בנו עצמנו, בבסיס התפישה וההוויה שלנו.... זהו בעצם הקרב האמיתי והחשוב לדעתי.

charlila

New member
מה גורם לך לחשוב שקרבותי אינם נקיים

? "זהו הקרב האמיתי ןהחשוב לדעתי" - כשאתה אומר "החשוב", צריך לשאול "חשוב למי". חשיבות היא עניין של בחירה. (בחירה היא עניין של הוויה.) אוקצור, לדעתך אני עוד טירונית בשביל להילחם את הקרבות שאני נלחמת, ועדיף שאתרכז בניתוק מגע וחזרה לחוף מבטחים. מה בדיוק נתן לך את הרושם הזה? ולשאר הסעיפים בשאלתי המקורית - מה יש לך לומר על קרבות חלימה של קרלוס, של לוחמים אחרים, של לוחמים מאותגרי-פורום אחרים?

L i z a r d

New member
מממ

נראה לי שאת לוקחת את זה באופן יותר מדי אישי ושאת מניחה הנחות לא מדויקות לגבי הכוונות שלי. זה בסדר, אני לא נגדך. את יכולה להסביר לי מה את מחפשת בקרבות החלימה האלו?

charlila

New member
אין לי ספק שכוונותיך מושלמות

("נקיות", "חסרות רבב") אבל נראה לי שראייתך אותי לא די נקייה, וגורמת לך לסגור מעגל עם דעה שהתקבעה אי-שם ביקום, כזו של "קלות", למשל, שסבורה שאני מתמכרת לפחד ולדברים שליליים באופן מגונה. איך אומרת אמא פולניה (לדברי אמי, פולניה-של-כבוד?) "אם זה לא היה הטיפש שלי, גם אני הייתי צוחקת!"
המעגלים האלה כבר מתחילים להיות בשבילי כמו יציקות הבטון של המאפיה על רגלי המיועדים להטבעה. בנסיבות אלה, אולי היה נכון יותר לשמור בכל זאת על נימה בלתי אישית, אבל, אולי לא? כוונותיך בסדר גמור, אבל אתה מפספס בהגשמתן, כי בועת השיקוף העצמי שלך מפרשת אותי פירוש שגרתי, שגוי. מה אני מחפשת בקרבות החלימה? ובכן, כל קרב ומטרותיו הוא. אוכל לומר לך מה היתה משימתי המרכזית בלחימה בתקופה שעד ל-17.8.88: ללדת את SonOfLilit בני בשלום. וכן היה! באשר לקרב עם הרוסים: אני לא יודעת - מצד ימין - מיהם בדיוק ומה הם רוצים ממני - אבל בקרב עצמו, רציתי בסך הכל לחזור הביתה בשלום, וכך עשיתי. כשאני קולטת את הפוטנציאל האלים של הסיטואציה, ואת קישוריה לכמה סאגות לא ממש נעימות מחיים קודמים שלי, עלי לבחור בין הצטמררות אנושה לבין התפעלות לא צנועה מביצועי העלומים (כי מה עשיתי שם בדיוק? לא יודעת.) אתה יכול בבקשה לענות על שאר שאלותי? התייחס, לפחות, לקרבות של קרלוס (הצלת הסיירת הכחולה)?

L i z a r d

New member
well

מה אני חושב על עניין הסיירת הכחולה? זה עניין מאוד מיסתורי. בכל אופן, נראה שקרלוס נחשל בלשמור על עצמו והיה לו כנראה מזל רב שהוא נשאר בחיים.

charlila

New member
קרבותי לדעתך נקיים או לא? אל תתחמק

ומדוע? באשר לסיירת הכחולה: קרלוס בחר לסכן עצמו עבור הסיירת הכחולה, שאותה אהב ולה היה נאמן באש ובמים עוד לפני שהכירה; וכתוצאה מכך, גייס את חבורת דון-חואן להתעלות על עצמה, להצילו בסיכון אדיר, ולהתחבר בברית לקבוצת יצורים מרוחקים - בני חבורת הסיירת הכחולה - ברית שכנראה בלעדיה לא נוכל, אנו הלוחמים, לנצח. אחת מתוצאות הקרב הזה היא שינוי מבנה הילתו של קרלוס - שהיה "נהול משולש" (בעל שלוש אונות בהילתו) ועל כן לא יכול היה למלא תפקיד של מנהיג חבורת לוחמים - לטגול, בעל חמש אונות בהילתו, שיכול להיות מנהיג מדרג גבוה יותר מנגול. היריעה קצת קצרה - הסבר מעמיק יותר נמצא בפרקים המיועדים להיות הפרומו של ספרי הכמעט גמור "סגירת התמהטפה."אם תשלח לי דוא"ל אשלח לך את הפרומו (גם אחרים מוזמנים לשלוח כתובת ולקבל פרומו - עד שאתארגן להעלות את זה להורדה איפשהו ברשת.)

kung fu

New member
נפלא. את כותבת ספר!

את מתכוונת למכור אותו בעתיד? להוציא אותו לאור? כמה עמודים בתכנון?

למעלה