****חלימה משותפת****

romikili

New member
****חלימה משותפת****

האם זה אפשרי? האם נעשו מחקרים בנושא? אף פעם לא הקדשתי לזה אפילו מחשבה, כי היה לי כל כך מובן מאליו שזה לא אפשרי כי חלום זה דימיון, עד שמישהו פה כתב מאמר והשווה בין הסרט "אינספשן" למציאות, וכתב שלא צריך את המכשיר הזה בשביל לחלום ביחד! אני ממש ממש ממש מקווה שהוא דיבר מנסיון! כי אם כן- זה מדהים! אז אני מפנה את הרעיון למקצוענים שבינכם: *ששני אנשים שמחצללים קבוע יתנו אחד לשני פרטים בפורום (מסנג'ר, סקייפ וכ'ו) *יקבעו בינהם במקום אשר מוכר להם במציאות: בעירX בצומתX באבן מתחת לשלטX *להגיע למקום הזה בחלום ולהחביא אחד לשני מתחת לאבן לדוגמא, פתק בצבע כלשהו; ובו כתובה מילה כלשהי; ובנוסף מספר כלשהו *לדבר שוב במסנג'ר ולראות אם הצלחתם!!!! 99% שזה לא יעבוד. אבל אם זה כן יעבוד אולי ישנם הסברים מדעיים ופורצי דרך? *אולי כן ישנם תדרי מחשבה (פיזיים, בדומה לגלי רדיו לדוגמא) שקל יותר לחבר בינהם בין שני אנשים במצב שינה? *וכמובן יש את ההשארה המיושנת והנדושה על נשמות וכו'. אבל בכל זאת, איך זה שישנם כל כך הרבה סיפורים דומים, על אנשים שחוו חוויה חוץ-גופנית במקרה של פגיעה והובלה באמבולנס וראו מלמעלה את האירוע לפרטיו, זכרו אותו, סיפרו כשהתעררו, והוא תאם למציאות? *אולי החלום הוא כן מימד פיזי, רק עם חוקים שונים. הרצון שלנו במימד הזה משפיע על החומרים הפיזיים שבו בצורה שונה, שנתפסת בעיננו כ"לא הגיונית" ואז מן הסתם נקראת "דמיון" ו"חלום" (זה גם נותן הסבר לשאלות כמו, למה קשה לעוף? הרי אתה יודע שזה חלום. למה היד לא עוברת בקלות דרך הקיר?? הרי אתה יודע במליון אחוז שזה חלום!!!! אין לך טיפת ספק קטנה ביותר שזה חלום ותוכל לעשות בו כל שברצונך, ובכל זאת זה עדיין קשה?!) ברררר... האופציה האחרונה עשתה לי צמרמורת... אני שונא לפחד. ואני לא פחדן בכלל. אפילו בפעם הראשונה שהיה לי שיתוק שינה, ושמעתי את הדלת של הדירה שלי נפתחת ומישהו הסתובב לי בה במבט זועם זה לא הפחיד אותי. אבל מה שאמרתי עכשיו כן הפחיד. שוב, כמו שכבר אמרתי, 99% שזה שטויות. אבל המקצוענים שבינכם גם ככה מחצללים כל לילה, ושולטים בחלום מצויין. לא שווה לכם לנסות? נקודה למחשבה.

silverhawk

New member
זה תלוי באמונה האישית שלך

באופן אישי, אינני מאמין בקיומם של חלומות משותפים ושאר ירקות. סביבת החלום נובעת מתת המודע והוא נוצר בתוך המוח. לא ניתן להכנס לחלום של אחר ולא ניתן "להפגש" בחלום. בנוגע לסיפורים שהזכרת, התשובה לכך מאוד פשוטה. אנשים שנפגעים בתאונה יודעים מה אמור לקרות, דהיינו, פינוי באמבולנס, הגעה לביה"ח וכיוצ"ב. כאשר הם מספרים על כך לאחר מעשה, מדובר בלא יותר מאשר חלומות שחלמו וזכרונות פיקטיביים אשר מתאימים את עצמם למציאות בדיעבד. יחד עם זאת, יהיו שיחלקו עלי. אתה מוזמן לערוך חיפוש קצר בפורום, היו לנו מספר דיונים בנושא בעבר.

gal728

New member
תשובה

אני לא מקצוען בחלומות אז אני לא יכול להגיד לך אם זה אפשרי או לא, אבל אני איש מדע ואני יכול להגיד לך שחלום הוא לא מימד פיזי שהוא חלק מהמימד שלנו. בהנחה שאפשר לקבוע מקום כלשהו ולקחת משם פתק עם מספר ושם, זה אומר שהמקום הזה קיים איפשהו במציאות. אבל אם תקבע מקום כלשהו בחלום, ותירה עליו טיל גרעיני (בחלום כמובן), לא יקרה שום דבר בעולם האמיתי. לכן אפשר אולי להסיק שהחלום הוא במימד אחר, אם זה נכון או לא אני לא יודע, אבל אני יכול להגיד בוודאות שזה לא מוכלל במימד שלנו.

romikili

New member
שלום ותודה על התגובות

אני חושב שלא הבנתם את ההשארות שהעלתי שיוכלו להסביר חלימה משותפת: *העלתי אפשרות של "מימד אחר" עם חוקים פיזיים שונים. שהפתק שיניחו בו יופיע אך ורק בו, ולא במציאות. *עוד אפשרות היא שחלום הוא כן הדבר המוכר והידוע לנו, אך בכל זאת יש אפשרות "להתחבר" לאנשים אחרים בצורה כלשהי, לא כאילו "להיפגש באותו מימד" אלא "לעלות על אותו התדר שלהם" או משהו כזה. גם על זה קראתי לא פעם מאמר. *את האפשרות עם הנשמות העלתי כי יצא לי לקרוא כמה כתבות על זה בעיתונים (לא רק אמבולנס, אלא אנשים שהניחו פתק עם מילה על מדף גבוה בו ישן אדם שיודע לחצלל, והוא קרא אותו בחלום וזה היה נכון גם במציאות לאחר שהתעורר) ועוד ניסויים דומים. זהו ניסוי יותר פשוט שאפשר לבצע לבד בבית, לתת לאחיך לכתוב לך מילה ומספר ולניח לבד את הפתק על השולחן בבית לדוגמא. מקווה שעכשיו הכל מובן
שוב, זה כנראה שטויות אבל אין ספק שהונשא שווה בדיקה. אני אחפש שוב בדיונים קודמים בפורום ובאינטרנט בכלל, אך בינתיים הנה המאמר שנכתב פה בתפוז. איפשהו באמצע כתוב גם על חלימה משותפת. הקטע הוא, שזה כתוב כל כך בקילילות, כולה משפט אחד קצר, שכאילו שמי שכתב את זה חלם חלום משותף כבר אלף פעם. http://www.halom.co.il/a/a9 את המאמר כתב Amaterasu, והוא פעיל מאוד פה בפורום. Amaterasu אשמח מאוד אם תגיב :) האם יש פה מישהו שמחצלל בקביעות ובקלות ורוצה לנסות את מה שאמרתי? סה"כ ניסוי בסיסי ופשוט לפי דעתי. אם כן זהו הטופיק לכתוב בו את זה, ולמצוא פרטנר לחלימה
איזה הזוי, אני לא מאמין שאני כותב את זה בכלל.

romikili

New member
תיקון בקשר למאמר-

הנושא מוזכר בו תחת הכותרת "חוק מהמציאות" נ.ב מחילה על התגובות הארוכות. זה בילתי נשלט

silverhawk

New member
תיאורטית הכל אפשרי

אבל כפי שכבר אמרתי, המדע היום שולל את התופעות הללו. כאשר מצרפים זאת לעובדה שעל אף שאין פשוט מאשר להוכיח את קיומן של יציאות חוץ-גופניות וכד' בניסוי מדעי, מעולם לא הצליחו בכך (לפחות לא באופן שניתן היה לשחזור בתנאי מעבדה), לטעמי זה כשלעצמו אומר דרשני.

romikili

New member
דווקא במקרה אתמול

מישהו בצבא שאל אותי למה כתוב לי על היד "ב.מ." (אני מניח שרובכם יודעים את התשובה
) אז העלתי את הנושא בזהירות רבה כדי לא להישמע משוגע ונוכחתי לדעת שיחסית הרבה אנשים שמעו עליו ועוסקים בו. אבל מה שהכי הפתיע אותי זה חייל אחד, קצת טמבל, אמר שטוען שהוא אף פעם לא חולם כמו כולם אבל קורה לו מלא שהוא יוצא מהגוף שלו, מרחף מעליו, ורואה ושומע מה כולם אומרים. זה לא מוכיח דבר, סתם מראה שזה די נפוץ. אגב, גם לפי דעתי זה קורה בגלל שאנשים מצפים שזה יקרה והם פשוט שומעים מה מתרחש סביבם תוך כדי שינה וזה מתערבב להם בחלום, כמו שעון מעורר רק יותר ברור. ואחר כך זה מין הסתם גם תואם למציאות...

silverhawk

New member
באמת? רוב האנשים שאני פוגש לא שמעו על זה

אבל טוב לדעת שהמודעות לנושא עולה. זו אחת ממטרות הפורום. ואכן כן, זו אכן אחת הסיבות המרכזיות שאנשים טועים וחושבים שהם יצאו מהגוף ושאר ירקות.

למעלה