חלילית אלט

yosink1

New member
חלילית אלט

שלום לכולם אני מנגן בקלרינט כבר כמה שנים לסירוגין. לאחרונה רכשתי חלילית אלט מעץ. הצלילים הנמוכים יוצאים "מצופצפים" אלא אם כן אני נושף מאוד חלש. יש איזו טכניקה מומלצת לנמוכים? תודה

khammel

New member
ויסות נשימתי?

לא ניגנתי בחלילית לפחות שני עשורים וגם בקלרינט אני כבר בקושי נוגעת. עד כמה שאני זוכרת, בחלילית מחזיקים את השפתיים במתח קצת שונה מאשר בקלרינט. יש פחות מתיחה של הסנטר כלפי מטה. בכל מקרה, כמו בכל כלי נשיפה -- צריך לבדוק שמתבצעת אחיזה נכונה, שיש איטום טוב של החורים הנכונים (במיוחד בחלילית), ואז צריך להקפיד על ויסות נשימתי נכון. לצערי, זה לא משהו שאני יודעת להסביר בהודעה אינטרנטית. אם בנשיפה חלשה יוצא צליל נקי, אז מה בעצם הבעיה? במידה והצליל חלש מדי, צריך לעבוד יותר עם הסרעפת. האם יש לך את אותה הבעיה בקלרינט?

yosink1

New member
איך עובדים עם הסרעפת?

שלום לך, 1. בקלרינט יוצאים לפעמים צפצופים בגבוהים. אבל, שם אני יודע שאני צריך לכוון את הנשיפה אחרת בגבוהים. 2. בחלילית ללא צפצופים יוצא צליל מאוד נמוך, ואם אני טיפה נושף חזק יותר יוצא צפצוף. מה זאת אומרת לעבוד עם הסרעפת?

khammel

New member
זה החלק שקשה להסביר

בעיקרון, הכוונה שלי היא שאת הוויסות הנשימתי -- קרי, כמה אוויר נושפים לתוך הפיה ובאיזו מהירות -- משיגים בעזרת שליטה בלחץ שמופעל על הריאות מהסרעפת (מהבטן, אם זה יותר ברור). את הגבוהים בקלרינט משיגים לא ע"י כיוון הנשיפה (קלרינט זה לא חצוצרה), אלא דרך שליטה בלחץ שמופעל על העלה וכן וויסות של כמות ומהירות האוויר שננשוף לתוך הפיה. כמות האוויר שנושפים מאפשרת לשלוט בחוזק / ב"ווליום" של הצליל (ולא בכדי, משמעות נוספת של המילה באנגלית היא "נפח"). המתח בו מחזיקים את הסנטר והשפתיים מאפשר לשלוט בזרימה של האוויר הננשף ובמנח של השפתיים ביחס לפיה (ולעלה). השליטה בסרעפת מאפשרת לווסת את העוצמה בה אנו נושפים. סביר להניח שהבעיה שלך נובעת משילוב של מנח לא נכון של הפיה בזמן הנשיפה לצד נשיפה חזקה מדי ולא אחידה. האם אתה לומד/למדת עם מורה?

yosink1

New member
אתחיל עם המנח

לא לומד עם מורה, כרגע לפחות. אני קצת בעייתי עם הזמן הפנוי שלי. תודה על התשובה המפורטת. אנסה תחילה לשחק עם המנח של הפייה.

למעלה