חלו שקר

חלו שקר

حلو شكر- מתוק כמו סוכר ומה אומרים על: חמוץ כמו.... - حامض ....... מר כמו.... - مر ....... מלוח כמו...- ميلح ......

סועד

New member
ריבר, מיליח זאבאכ, חאמיצ' סימאק' hamith

על המר אינני זוכרת. חג שמח שוש.

וגם מררה

אומרים על אשה רעה שממררת לבעלה את החיים היי מרה ? היי מררה ועל אשה טובה אשת חייל היי מרה מרייי ג'לתה אמה

DORIY1

New member
ל - rivers of babylon

מר ...עלקם...= علقم والله علقم לפי השיר של אום כלתום בסרט " פאטמה "

לגבי מר, אני זוכר ביטוי אבל

לא בטוח בזכרון שלי ויכול להיות שעיוותתי אותיות הביטוי שאני זוכר, זה מר דבע', או צבע' או קבע' או טבע'. משו בסגנון.

DORIY1

New member
פתגם

המצרים אומרים الصبر طيّب ولو كان مرّ مايضرّش = הסבלנות טובה גם אם היא מרה לא מזיק . בקיצור הסבלנות משתלמת . מג' צבע' = מר כמו הסבלנות או ההמתנה . האהבה בתחילתה מתוקה ובסופה מרירות . الحب حلاوته بالقنطار يذوقوا منه صغار وكبار = מתיקות האהבה נשקלת בטונות טועמים ממנה קטנים כגדולים دى حلاوه تطوّل بالأعمار اذا ما يكونش وراها فراق = זו מתיקות שמאריכה חיים אם אין מאחוריה פרידה . ...כנגד המתיקות הזאת , המשורר ממשיך ואומר היא גם מביאה טעם מרירות והקהל עונה עלקם ואללה עלקם علقم والله علقم ובשפת הכפריים "עלגם " = ALGAM השיר דלעיל נקטע באמצע וצריך לחפש אותו באתר אחר .

DORIY1

New member
המשך

האמת היא שאין קשר בין המר צבע' לבין המילה צבר = صبر = סבלנות . במקרה האותיות דומות . עולים חדשים שרצו להגיד סבלנות אמרו צברנות שזה בדיוק אותו פירוש .

לסועד היקרה ../images/Emo141.gif

קודם כל אני החלטתי לסלוח לך על זה שהבטחת לבשל לכבודי חשווה ופאצ'א וערוק ועד עכשיו לא ראיתי כלום, זה בסדר אני רגיל שאנשים שמים פס עליי ולא אוהבים אותי, מה אני אעשה, זהו גורלי. הא הא הא הא. דבר שני רציתי לשאול אותך, כשאת אומרת צ'אביע' את מתכוונת ל VABIR ????? ضابير ضابيغ ؟؟؟؟؟؟ את יודעת אולי מה התרגום של המילה הזו ?????? תודה, באהבה ממני,

סועד

New member
לסייח לא הבנתי את שאלתך, אך האות יוד מיותרת

האות בית אמורה להיות מנוקדת בשוא, ולכן הבלבול.

למעלה