חלות לשבת

DUKASIT

New member
חלות לשבת

לפי המתכון של הלורד, בלי אבקת חלב עם תוספת של משפר אפייה. מקילו קמח יצאו 3 חלות בגודל מכובד. נשארו טריות גם היום.

DUKASIT

New member
עוגת תפוחים טעימה

17:59 | 18/09/06 עוגת תפוחים מהמדור של ליהיא לפידו מירבושש ו מעולה וקלה מאד להכנה. עוגת תפוחים מופלאה ששוברת את שיאי המהירות אין דבר שאני אוהבת יותר מעוגות תפוחים. לכן אורו עיני כשקיבלתי מסוזי, קוראת של המדור, את המתכון הבא, שהוא כל כך פשוט ומהיר, שזה יותר קל אפילו מלרוץ לקונדיטוריה. חותכים 4-3 תפוחי גרנד-סמית חמוצים (אפשר עם הקליפה) לקוביות, מוסיפים כף סוכר (עדיף חום), כפית קינמון ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים כוס וחצי קמח תופח, כוס סוכר (שוב, כדאי חום), 3 ביצים, חצי כוס שמן ומעט ציפורן טחון. משמנים תבנית עגולה, שמים בה את התפוחים ושופכים מלמעלה את העיסה. מכניסים לתנור בחום בינוני (180) למשך כ-40 דקות, עד שהבית מתמלא ניחוח נפלא והקיסם יוצא יבש. אפשר לפזר למעלה קצת אגוזי מלך. מקור: המדור של ליהי לפיד

דוכסית החלה ממש יפהפיה../images/Emo45.gif../images/Emo3.gif

ואת העוגה בהזדמנות ראשונה אנסה.

שקמי

New member
אין נוזלים בעוגה?

לקחתי סיכון, כי בשני המתכונים שנתת אין נוזלים והכנסתי עכשיו לתנור, נראה איך יצא לי.

DUKASIT

New member
שקמי רק עכשיו ראיתי את השאלה

בעוגה של ליהי לפיד אין נוזלים ובעוגה השניה היין משמש כנוזל. יצא לך טעים בטוח

שקמי

New member
יצא מאד טעים!

אפילו שהוצאתי אותה מוקדם מדי, ואח"כ האיש החזיר לעוד זמן בתנור.

DUKASIT

New member
העוגה חתוכה

המצלמה שלי דפוקה. העוגה לבנה לבנה. לדעתי אפשר להחליף בכל פרי.

DUKASIT

New member
עוגת תפוחים שאני תמיד מכינה

עוגת תפוחים בחושה – חברה של אמא שלי - לקלף 2-3 תפוחים, לקצוץ ולהשרות ביין אדום כשעה. - להוסיף כוס סוכר, 3 ביצים, חצי כוס שמן, קינמון, אגוזים קצוצים, כוס וחצי קמח אוסם, מעט רום, מעט וניל, לערבב. - להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ב- 175 מעלות 45 דקות.

DUKASIT

New member
אמאוהבת בגלל זה אני תמיד לוקחת

לך מתכונים כי הם פשוטים כמו שאני אוהבת

Y A E L I 37

New member
אשת חייל מי ימצא ../images/Emo57.gif

את שפית ואשפית בלב ובנשמה . אהבתי הכלללללללללללללללללללללללללללללללל יישר כח ושבוע נפלא לך ולבני ביתך. יעלי

pirge

New member
דוכסית, עברת לדף 2 וחבל לא להנות

מכל המטעמים שהכנת. כל הכבוד

למעלה