חלות בריאות

חלות בריאות

אני רוצה לאפות חלות מתוקות לשבת (פרווה) עם חצי מהקמח לפחות מקמח מלא. יש במאמרים כל מיני מתכונים, האם יש מתכון שנוסה ומומלץ במיוחד?

אילנית12

New member
בבקשה חלה עם קמח מלא

חלה עם קמח מלא - פיליס גלזר הכנה וצילום:אילנית12 מרכיבים: 4 כוסות קמח לבן 4 כוסות קמח מלא 1 שקית שימרית או קוביית שמרים 2 כוסות מים פושרים חצי כוס שמן חצי כוס דבש 2 ביצים 2 כפיות מלח לקישוט: 1 ביצה טרופה גרעיני חמניות או שומשום אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה את השמן, דבש, מלח, ביצים ומים. 2. בקערה אחרת מערבבים את השמרית ושני סוגי הקמח. 3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים את תערובת הנוזלים. מערבבים באיטיות בכף עץ או ע"י מיקסר. מוסיפים קמח לפי הצורך, עד שהבצק עוזב את שפנות הקערה. 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כ - 5 דקות, עד שהבצק כבר לא דביק ומקבל מרקם של תנוך האוזן. 5. משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. הופכים את הבצק בקערה כדי שיתכסה בזמן מכל צדדיו. מכסים במגבת לחה ומתפיחים ב - 45 דקות או עד הכפלת הנפח. נותנים בוקס באמצע הבצק ומניחים ל - 5 דקות. 6. יוצרים חלות/לחמניות. 7. טורפים את החלמון וכפית המים ומברישים את החלה. מפזרים זרעונים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צלזיוס) כ - 25 דקות. מחכים כ - 10 דקות לפני שמשחררים מהתבנית. מקור: פיליס גלזר - המטבח של פיליס

אפשר עם שמרים יבשים?

כמה כפות? ומנצלשת לשאלה - קנינו שלישיה של שקיות של שמרים יבשים כשבכל שקית יש רק 2 כפות. 1. האם הגיוני שהתנוג עלה 16.5 שקל? 2. איפה קונים שקית גדולה של שמרים יבשים? איפה זה אמור להמצא בסופר?

אילנית12

New member
בוודאי,

שימי 2 כפות. אני לא משתמשת ביבשים,אוהבת טרי בלי כול מיני חומרים.

ניקי ב

New member
חלה רכה ואוורירית

בצק רב שימושי - ניקי ב חלה רכה ואוורירית מצרכים: 500 ג' קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת חלמון ביצה שלמה כף אבקת חלב (אפשר לוותר) ביצה טרופה להברשה סומסום. אופן ההכנה: להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו) חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש. להתפיח עד שמכפיל את הנפח. לעצב צורה של חלה, להתפיח. לחמם תנור לחום בינוני. להבריש את החלה בביצה טרופה. לפזר סומסום. ניקי.

ניקי ב

New member
../images/Emo41.gifתחליפי חצי מכמות הקמח בקמח מלא.

אולי תצטרכי להוסיף נוזלים. ניקי.

תודה רבה ../images/Emo13.gif

זה יוצא טעים למרות שאני מורידה את אבקת החלב ומחליפה את החמאה בשמן?

עכשו אני צריכה להחליט בין

שני מתכונים שנראים מעולה! (אולי אני אכין את שניהם שיהיה גם הפרשת חלה בברכה)

שאלה לגבי שמרים יבשים

ומנצלשת לשאלה - קנינו שלישיה של שקיות של שמרים יבשים כשבכל שקית יש רק 2 כפות. 1. האם הגיוני שהתענוג עלה 16.5 שקל? 2. איפה קונים שקית גדולה של שמרים יבשים? איפה זה אמור להמצא בסופר?

ניקי ב

New member
הלכתי לבדוק בשבילך.

שקית של חצי קילו עולה 12.70. קניתי בסופר. ניקי

../images/Emo46.gif בעלי שילם 16.5

בשביל 33 גרם. אולי יש שם טעות. השקית של החצי קילו נמצאת במקרר ליד שאר סוגי השמרים?

ניקי ב

New member
לא השקית לא הייתה במקרר.

אלא ליד מוצרי המאפה על המדף. ליד השקיות של 11 ג' הקטנות של השמרים. ניקי.

למעלה