חלוקת תשומת לב

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך
אני מקווה

שאני לא מקלקל לך את החשק לחקור / לקלף אותו, מפני שזה מאד מועיל.
כמדומני.
ממש שירות חשוב.
רק בנקודה המסויימת ההיא חשתי צורך להצביע/להדגיש/להעיר... בתקווה שאולי קולע/מועיל.
הרגש חופשי להתעלם/לפסוח (נכון לא רק כאן ולא רק לדבריי).

Mist2

New member
ממתין לתשובתו של מודטחדש

הניתוחים שלך מאוד יפים, אבל לא מועילים ודמיוניים כרגיל...
מה הדבר הנכון לגביך לעשות כאשר אתה חש צורך ב.....?
אין כאן כל קשר לחושים שלך, סתם האגו שלך היה חייב להתערב בצורה שלילית ושיפוטית.
(דרך אגב דברים שניתן להעביר במסר, אם לרגע עוצרים ומנסים להפסיק את ההזדהות).
&nbsp
אבל בעצם למה אני כותב לך את זה?
הרי ראית את הכל (לא נגזים אולי רק חלק) בעצמך, ולכן הוספת את ההודעה השנייה שלך והמזויפת מבין השתיים.
כדי להציג את דבריך בהסוואה של אותה דמות שאתה כבר זמן רב מנסה לשייך לעצמך...
&nbsp
האגו שלי לא פעם משתוקק לענות על הדברים שלך...
אם הייתי כאן כדי להוכיח מישהו, היית מוצא תגובות שלי על כל הודעה שלך...
&nbsp

יפה

אתה עושה פה שירות נהדר בפורום הזה

זה לא אומר שאתה צודק לגביי - אולי כן, אין זה משנה הרבה, בכל מקרה זהו שירות נהדר

Mist2

New member
את התשובה הזו כבר קיבלתי ממך בעבר

תוכל אולי לנסח אותה שוב במילים פשוטות?

מודטחדש

New member
בבקשה

לדברי, התודעה היא - ואני מצטט אותי - "רצף הפעילויות המוחיות שלנו. דגש על המלה פעילויות. התודעה היא הפעילות המחשבתית. הפעילות הרגשית. הפעילות האינטלקטואלית וכו'. אבל, בעיקר התודעה היא חוסר הפעילות של הטרנסנדנטלי. של אינסוף שקט שהוא בו בזמן גם אינסוף דינמיות. של המוחלט. ההתנסות הזו, היא למעשה המהות של התודעה"
כשאתה מבקש "לעשות סדר", אתה בעצם מבקש "לא להבין" את דברי: "אז האם אפשר לסכם מדבריך, שתודעה היא פעילות מחשבתית, ריגשית, תנועתית ואינסטנקטיבית חושית?" אתה מנסה להכניס את דברי לתוך ההגדרות של עצמך אך הגדרותי שונות משלך... ואינך יכול לתרגמן להגדרותיך מבלי לעוותן.
"בוא נעשה סדר" במקרה זה הוא כמו "בוא נעביר אותך למגרש שלי", אבל אני לא במגרש שלך, אני בצורת חשיבה אחרת מזו שלך.

לפני כן השבתי באופן בהיר אפילו יותר:
"תודעה היא רצף הפעילות המוחיות שלנו, החל ממחשבות שנמצאות על פני השטח. דרך מחשבות מעודנות יותר. וכלה באינסוף. בטרנסנדנטלי. במקור כל חשיבה שהיא".

עולה בדעתי השאלה: האם אתה מנסה להבין אותי? או להוכיח אותי? או לגרום לי להבין את עצמי טוב יותר? או...?
מפני שמטרתך משפיעה על התקשורת שלך ועל היכולת שלך להבין אותי, אם אתה בכלל מנסה להבין.
אם אינך באמת מנסה להבין (או מנסה להבין אותי דרך הגדרותיך שלך, זה כבר לא להבין, מפני שהגדרותי שונות משלך) אז אל לך לקוות להבין.

יותר טוב?

Mist2

New member
אשתדל אולי לעזור

הדברים שלא ברורים לי במיוחד:
&nbsp
1. ״רצף הפעילויות המוחיות שלנו. דגש על המלה פעילויות.״
האם תוכל להביא כאן דוגמאות?
&nbsp
2. ״בעיקר התודעה היא חוסר הפעילות של הטרנסנדנטלי...״
מה זה הטרנסנדטלי, ומה הכוונה לחוסר הפעילות שלו?
&nbsp
3. של אינסוף שקט שהוא בו בזמן גם אינסוף דינמיות. של המוחלט.
מה זה אין סוף? מה זה המוחלט? על איזה דינמיות מדובר?

מודטחדש

New member
ראשית, מאמץ הוא הדבר היחיד שבו

המדיטציה שלי נותנת פחות תוצאות.
ללעו סעבורך?
1. חשיבה, רגשות, אינטלקט, אגו, המוחלט (ראה ערך 2 ו-3).
2. כשכל העולם היחסי נעלם, אותה נשאר עם העצמי שלך בלבד, ער אבל ללא כל מחשבה (או רגש...).
3. איזשהו ערור ברמה הזו, שהיא בעצמה מצב של שקט מוחלט, מבחינה פוטנציאלית יביא לאינסוף דינמיות. כשאתה נע לעבר המצב הזה, אתה נע למצב של יותר שקט, עוד יותר שקט, עוד יותר... עד שרק השקט קיים. לא קיים ביקום שום דבר אחר מלבד השקט הזה. זהו אינסוף שקט. המוחלט הוא זה שאין בו כל יחסי.

Mist2

New member
עדיין עם שאלות

1. במקום לרשום שוב חשיבה, רגשות, אינטלקט, אגו, המוחלט, אנא הבא דוגמאות כפי שביקשתי.
דוגמאות מהחיים אם אפשר?...
&nbsp
2. החלפת מושגים לא מובנים במושגים לא מובנים אחרים:
מה זה העולם היחסי? מה זאת אומרת נעלם? מה זה העצמי שלך?
&nbsp
3. הלכתי לאיבוד לגמרי...

מודטחדש

New member
טוב

1. לגבי חשיבה - אני מניח שלא צריך להרחיב כאן. אולי אני טועה?
לגבי רגשות - משהו ששמעתי לאחרונה. הילד הקטן משחק בבית. יש שני מצבים שלו המשחק שלו, האחד כשאמא בבית. הוא לא חושב כל הזמן "אמא בבית. אמא בבית". אלה הרגשות שלו, ורגשות אלה משפיעות על כל ההתנהגות שלו. המשחק שלו בטוח, הוא שמח... לעומת זאת כאמא לא בבית, כל עולמו אפל יותר.
לגבי אינטלקט - את פועל כתוצאה מאיזו החלטה שנעשתה במוח לך. היו כמה אפשרויות של פעולה, והאינטלקט ניתח, בדק ובחר את האפשרות המתאימה (לפי רמת התודעה שלך). שוב, זה לא לחשוב "אני גומר את המאמר שכתבתי או הולך לסרט." זה ברמה יותר מעודנת שבסופה נעשית ההחלטה והפעולה.
אגו - האני הפנימי שעדיין בתחום היחסי. הרמה המעודנת ביותר של התודעה, שוב, עדיין ביחסי.
המוחלט - הרמה בה אתה נמצא עם העצמי האמתי שלך. בלי שום אחד מהרמות האחרות שכתובות כאן למעלה.
הייתה פעם (והועלתה מחדש לאחרונה), לא זוכר את השם שלה כי ראיתי רק פרק אחד שהסתיים "אתה מבולבול? חכה לפרק הבא. אז תהיה יותר מבולבל". בלי להתנסות באלה, הם ימשיכו להיות עבורך מלים וסימני שאלה.
2. הפיזיקה תסביר לך את זה היטב. עולם החומר. רמה מעודנת יותר עולם המולקולות. עוד יותר, העולם האטומי (מכניקת הקוואנטים), מתחת לזה תאוריות המיתר ובסוף השדה המאוחד.
3. צר לי. היכנס לוייז התודעתי.

Mist2

New member
אולי כן

אשמח לדוגמה למחשבות, כי הדוגמה שלך לרגש ממש גרועה.
איך אתה מדבר על מצבים גבוהים כאשר אתה לא יכול להבדיל בין רגש ותפקוד אחר?

מודטחדש

New member
אני לא אבן שושן

שאלת את דעתי ולא מה התרגום המדויק של כל מושג כזה.
מחשבות, לדוגמה: "אני מציב את ה-Y במשוואה הזו". "לקחת היום מעיל?". "ואללה הרצאה מדהימה"."על מה כותב הסתום הזה?". "אני לא סובל את הסרט. עד כאן. מכבה את הטלויזיה". "איזה כיף היה כעת במדיטציה"...
צריך עוד דוגמאות?

למעלה