לא, זה לא מה שתודעה היא בעיניו.
לדבריו, התודעה היא - ואני מצטט אותו - "רצף הפעילויות המוחיות שלנו. דגש על המלה פעילויות. התודעה היא הפעילות המחשבתית. הפעילות הרגשית. הפעילות האינטלקטואלית וכו'. אבל, בעיקר התודעה היא חוסר הפעילות של הטרנסנדנטלי. של אינסוף שקט שהוא בו בזמן גם אינסוף דינמיות. של המוחלט. ההתנסות הזו, היא למעשה המהות של התודעה" (ההדגשות שלי). כשאתה מבקש "לעשות סדר", אתה בעצם מבקש "לא להבין" את דבריו: "אז האם אפשר לסכם מדבריך, שתודעה היא פעילות מחשבתית, ריגשית, תנועתית ואינסטנקטיבית חושית?" אתה מנסה להכניס את דבריו לתוך ההגדרות של עצמך אך הגדרותיו שונות משלך... ואינך יכול לתרגמן להגדרותיך מבלי לעוותן. "בוא נעשה סדר" במקרה זה הוא כמו "בוא נעביר אותך למגרש שלי", אבל הוא לא במגרש שלך, הוא בצורת חשיבה אחרת מזו שלך.

לפני כן הוא השיב באופן בהיר אפילו יותר:
"תודעה היא רצף הפעילות המוחיות שלנו, החל ממחשבות שנמצאות על פני השטח. דרך מחשבות מעודנות יותר. וכלה באינסוף. בטרנסנדנטלי. במקור כל חשיבה שהיא".

עולה בדעתי השאלה: האם אתה מנסה להבינו? או להוכיחו? או לגרום לו להבין את עצמו טוב יותר? או...?
מפני שמטרתך משפיעה על התקשורת שלך ועל היכולת שלך להבינו, אם אתה בכלל מנסה להבינו.
אם אינך באמת מנסה להבינו (להבינו דרך הגדרותיך שלך, זה כבר לא להבינו, מפני שהגדרותיו שונות משלך) אז אל לך לקוות להבינו.