חלוקת תשומת לב

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
חלוקת תשומת לב

אנו נעזרים בחלוקת תשומת לב כדי להישאר במצב תודעה גבוה .
אך אם לא נחליף כל הזמן את המושא לתשומת הלב, עד מהרה נשקע שוב בשינה.

נקודה כואבת אני וקשב לא הולכים כל כך ...

אבל נקודה מעניינת

מודטחדש

New member
מצב תודעה גבוה הוא לא

משהו שנשארים בו או לא. הוא משהו שמתאפשר לנו. בהתחלה מידי פעם, לאחר מכן, יותר ויותר, ולבסוף בצורה קבועה. חלוקת או אי חלוקת תשומת הלב, לא תעזור. להיפך. חלוקת תשומת הלב מפצלת את התודעה.
שוב - "
מושא לתשומת הלב
" הוא פשוט עוד מחשבה. למחשבות שלנו אין כהוא זה ל-"
מצב תודעה גבוה
". אחרת, משום שכשאנחנו ערים, אנחנו חושבים כל הזמן, היינו כולנו ב-"
מצב תודעה גבוה
".

Mist2

New member
צודק לגמרי

אני מסכים עם כל מה שרשמת, חוץ מחלוקת תשומת לב.
וזה כיוון שאתה לא יודע על מה אני מדבר, ולא באמת יודע או חווית חלוקת תשומת לב...

הפרחת לאוויר העולם משהו על מחשבות ופיצול תודעה, דברים שלא קשורים כלל לדברי, למה?

מודטחדש

New member
תודה. תוכל בבקשה להסביר לי

כי מה שאני מבין בזה הוא נסיון לעשות שני דברים בו זמנית. למשל, לעשות משהו ולנסות "להתבונן" או "להרגיש" שאתה במוחלט. דוגמה נוספת היא היפנוזה (בידורית. כי אני לא מבין הרבה בהיפנוזה רפואית, לדוגמה). אדם תחת השפעת ההיפנוזה אוכל בצל, כשהוא בטוח שמה שהוא אוכל זה מנגו מקסים. דוגמאות כאלה, לדעתי יכולות להביא, לא רק לחוסר הצלחה בהרחבת התודעה אלא אפילו לנזק.

Mist2

New member
ראשית לא

אבל לא ממש הבנתי מה זאת אומרת לעשות משהו ולהתבונן?
האם אתה יכול להתבונן ולא לעשות כלום?

Mist2

New member
המושגים הם שלך

אני דיברתי על חלוקת תשומת לב, אתה הכנסת את הניתוח שלך והזכרת התבוננות ואת לא לעשות כלום.
בבקשה הסבר על מה דיברת....

מודטחדש

New member
את זה שאלתי עוד קודם

אבל, תוכל בבקשה להסביר כעת את שניהם? "
חלוקת תשומת לב
". ו-"התבוננות".
ב-"לא לעשות כלום", אני מתכוון בלהניח לתודעה שלנו ללכת לאן שהיא, מרצונה, רוצה ללכת. התודעה שלנו כל הזמן מחפשת יותר ויותר. יותר אושר, יותר ידע, יותר אנרגיה... להניח לה ללכת מעצמה לכיוון שהיא נמשכת אליו.

Mist2

New member
מה זה?

מה זה תודעה?
&nbsp
אם הייתי שואל אותך מה זה חתול שלך?
היית עונה לי - חתול שלי שלו שלך....?

מודטחדש

New member
נכון. עניתי על חצי מהשאלה שלך.

אבל עניתי גם (בשרשורים אחרים, לאנשים אחרים) מהי, לדעתי, תודעה.
תודעה היא רצף הפעילות המוחיות שלנו, החל ממחשבות שנמצאות על פני השטח. דרך מחשבות מעודנות יותר. וכלה באינסוף. בטרנסנדנטלי. במקור כל חשיבה שהיא.

מודטחדש

New member
תראה מה שכתבתי

תודעה היא רצף הפעילויות המוחיות שלנו. דגש על המלה פעילויות. התודעה היא הפעילות המחשבתית. הפעילות הרגשית. הפעילות האינטלקטואלית וכו'. אבל, בעיקר התודעה היא חוסר הפעילות של הטרנסנדנטלי. של אינסוף שקט שהוא בו בזמן גם אינסוף דינמיות. של המוחלט. ההתנסות הזו, היא למעשה המהות של התודעה.

Mist2

New member
אולי תעשה סדר?

פעילות מחשבתית והאינטלקטואלית, זה לא אותו הדבר?
פעילות רגשית..
מה עם פעילות חושית ותנועתית?

מודטחדש

New member
האינטלקט מנתח כל הזמן

מקבל מידע ובודק את המידע הזה. הוא נמצא ברובד מעודן יותר של הרוח או התודעה. המחשבות הרגילות היומיומיות (פתרון תרגיל במתמטיקה, מה אני הולך לאכול היום, ואללה, איזה סרט בערוץ 3) כל אלה נמצאות ברובד השטחי ביותר של התודעה. רובד קצת מעודן יותר הן הרגשות - אתה לא חושב כל הזמן "אלוהים. כמה שאני אוהב אותה" או "וואו. כמה חם היום!!!". זה לא נמצא ברובד הרגיל של התודעה. הוא נמצא ברובד יותר מעודן (פחות מעודן מהאינטלקט).
פעילות גופנית (חושית או תנועתית), כבר שייכת לחלקים אחרים במוח. היא תוצאה של איזה שדר ששולחת התודעה, לחלק שאחראי לפעילות, של המוח.

Mist2

New member
אני לא אתווכח איתך על רבדים ומאיזה חלקים במוח

כיוון שאני לא מסכים איתך...
אבל זה לא הנושא המקורי.
השאלה היתה מה היא תודעה?
&nbsp
אז האם אפשר לסכם מדבריך, שתודעה היא פעילות מחשבתית, ריגשית, תנועתית ואינסטנקטיבית חושית?

לא, זה לא מה שתודעה היא בעיניו.

לדבריו, התודעה היא - ואני מצטט אותו - "רצף הפעילויות המוחיות שלנו. דגש על המלה פעילויות. התודעה היא הפעילות המחשבתית. הפעילות הרגשית. הפעילות האינטלקטואלית וכו'. אבל, בעיקר התודעה היא חוסר הפעילות של הטרנסנדנטלי. של אינסוף שקט שהוא בו בזמן גם אינסוף דינמיות. של המוחלט. ההתנסות הזו, היא למעשה המהות של התודעה" (ההדגשות שלי). כשאתה מבקש "לעשות סדר", אתה בעצם מבקש "לא להבין" את דבריו: "אז האם אפשר לסכם מדבריך, שתודעה היא פעילות מחשבתית, ריגשית, תנועתית ואינסטנקטיבית חושית?" אתה מנסה להכניס את דבריו לתוך ההגדרות של עצמך אך הגדרותיו שונות משלך... ואינך יכול לתרגמן להגדרותיך מבלי לעוותן. "בוא נעשה סדר" במקרה זה הוא כמו "בוא נעביר אותך למגרש שלי", אבל הוא לא במגרש שלך, הוא בצורת חשיבה אחרת מזו שלך.
&nbsp
לפני כן הוא השיב באופן בהיר אפילו יותר:
"תודעה היא רצף הפעילות המוחיות שלנו, החל ממחשבות שנמצאות על פני השטח. דרך מחשבות מעודנות יותר. וכלה באינסוף. בטרנסנדנטלי. במקור כל חשיבה שהיא".
&nbsp
עולה בדעתי השאלה: האם אתה מנסה להבינו? או להוכיחו? או לגרום לו להבין את עצמו טוב יותר? או...?
מפני שמטרתך משפיעה על התקשורת שלך ועל היכולת שלך להבינו, אם אתה בכלל מנסה להבינו.
אם אינך באמת מנסה להבינו (להבינו דרך הגדרותיך שלך, זה כבר לא להבינו, מפני שהגדרותיו שונות משלך) אז אל לך לקוות להבינו.

למעלה