חלוקת רכוש

מצב
הנושא נעול.

hshoval

New member
חלוקת רכוש

חלוקת רכוש
אני מצוייה בשלב בו בעלי מעוניין להתגרש. שאלה דחופה לי בנוגע לדירה בבעלותי אשר נרכשה לפני הנישואים (2/3 מהכספים לרכישה - משכנתא ו- 1/3 כספים של אבי, אשר בשל שיקולים של גיל ולקיחת משכנתא נרשמה על שמי). אנו נשואים קצת מעל 4 שנים. האם לבעלי יש זכויות בנוגע לדירה זו. אציין כי בבעלותנו דירה משותפת אחרת. אודה על תשובתכם הדחופה.

מה מקור הכספים מהם שולמה המשכנתא?

חלוקת רכוש
אני מצוייה בשלב בו בעלי מעוניין להתגרש. שאלה דחופה לי בנוגע לדירה בבעלותי אשר נרכשה לפני הנישואים (2/3 מהכספים לרכישה - משכנתא ו- 1/3 כספים של אבי, אשר בשל שיקולים של גיל ולקיחת משכנתא נרשמה על שמי). אנו נשואים קצת מעל 4 שנים. האם לבעלי יש זכויות בנוגע לדירה זו. אציין כי בבעלותנו דירה משותפת אחרת. אודה על תשובתכם הדחופה.
מה מקור הכספים מהם שולמה המשכנתא?
האם שולמו מהקופה המשותפת?

תשובה

חלוקת רכוש
תשובה
השאלה היא אם אפשר להסיק מאורח החיים שלכם על כוונה לשיתוף נכסים לגבי רכוש שנרכש לפני הנישואין. שאלה נוספת היא האם האב יכול לטעון שהדירה שלו והוא רשם אותה על שמך מטעמים טקטיים. לא מוכרת לי פסיקה. יתכן שכן אבל אז נשאלת השאלה אם לא היית שותפה לפעולה בלתי חוקית כשהצהרת לצורך קבלת משכנתה שהדירה שלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה