חלוקת רכוש

בכדי לסבר את האוזן

גם דירה שנקנתה מכספו בלבד וטרם הנישואים,נמצאת בסטטוס שונה בעיניי החוק במידה ושני בני הזוג התגוררו בה פרק זמן מסויים לאחר החתונה. במיוחד אם נותרו לגור בה עד לזמן הגירושים. ישנן הרבה פרשנויות ודקויות שרק עו"ד שמתמחה בתחום יוכל להצביע עליהן. גם עיניין חלוקת המשאבים ביניהם,כמו גם התשלומים המסויימים והאפשרות למימון ורכישת דירה שניה יכולה להצביע על כוונה מסויימת בעיניין זה או אחר בעיני החוק מצד בני הזוג.מעין הצהרת כוונות. כאמור,רק פגישה וייעוץ עם עו"ד בקיא בתחום יוכלו לפתור את כל השאלות הרלבנטיות.

Rtitan

New member
היא מתגרשת - וכל מה שהיא חושבת עליו...

הוא נפתולי פיתולים של חשבונות מהיכן הגיע הכסף? כמה? היא נג'סה לו כל התקופה שירשום חלק מהדירה שהוא הביא איתו לפני הנישואין גם על שמה... וכעת - רוצה שהוא ייצא מהדירה שהם קונים והיא תישאר שם עם הילדים... והיא מתלוננת שהוא קר?...
הרושם שהגברת משאירה עלי רק ממה שהיא כתבה כאן הוא של מישהי חסרת כל צורה של רגש, אישה יותר קפואה מהקרח שאני מייצר במעבדה - והוא רק חמש מעלות מעל האפס המוחלט. חמדנית!

Rtitan

New member
שיהיה ברור - זה לא שאין לה חלק ברכוש המשותף..

אבל התלונות שלה שוב ושוב שהוא קר, מנוכר ומחושב מאד - מעוררים בי גיחוך. מצא מין את מינו - מה שאני לא מבין הוא למה הם מתגרשים?...

אז על מה רצית שהיא תחשוב ?

על יחסי ישראל תורכיה ? או על הסנקציות שיוטלו על איראן ? אולי על אפשרויות הבילוי בחופש הגדול עם הילדים....? לפני שכולנו כאן שופטים לחומרה,כבר אמרתי לכם מיליון פעמים,לא לעשות את זה על סמך פוסט אחד בודד. צריך לקרוא בין השורות,ולנסות לראות תמונת מצב כוללת ככל שניתן. ברור לי שכל מה שיעסיק אשה במצבה הוא המצב הכלכלי וקורת הגג עבורה ועבור ילדיה בהמשך,וזה די לגיטימי. אני בטוח שכאישה שהייתה מדוכאת במשך שנים בביתה שלה,ונשלטה על ידי בן זוגה במישור הכלכלי בפרט והזוגי בכלל,אני יכול להבין מאיפה יכולה לצוץ אמירה ומחשבה של "להוציא אותו מהבית",זה לא עושה את זה לנכון או לצודק,אבל עדיין מובן. אז אולי יש כאן בעיה של ניסוח,או חוסר במידע כלכלי או עובדתי,אבל מפה ועד לקביעה שהיא חמדנית,ולרצח האופי שנעשה לה בכיכר העיר,המרחק גדול מאוד. אני הייתי בוחר את מילותיי יותר בקפידה,בטח אם אני לא יודע מי יושב בצד השני של המקלדת,ומה המצב האמיתי שלו. מילים הן כמו סכינים.אל תשלפו אותן בלי אבחנה. RT החלק השני של הפוסט שלך ממש לא הולם אותך,ולא מתאים לך. אני בטוח שסתם תפסו אותך ביום לא טוב,ושהוא לא נועד לרצות חלק מחברי הפורום. וזה בגלל שיצא לי להכיר אותך קצת יותר.

Rtitan

New member
למה?...

כי אני חושב למהלב ולא ממחשב כמו שמדען אמור לעשות? מצטער שאני מאכזב אתכם היום - אני הולך לעמוד בפינה המורה

בגלל שדעתו קצת שונה הפעם...

הוא הפתיע אותך לרעה? העובדות היבשות הן שהיא רוצה לחמוד רכוש שלא שמה עליו שקל. מקסימום שיחזיר לה את החלק במשכנתא אותו שילמו במשותף. מה שלא כ"כ ברור כאן זו מערכת היחסים ביניהם - היא 'הושמעה' כאן במעמד צד אחד. ברור מאוד מה קורה כאן לאנשים.

לא ברור לי

אתם מייעצים לה על פי אמות הצדק שלכם,או על פי חוקי מדינת ישראל ? אני מימנתי את הדירה המשותפת שלנו ב90% מהסכום. והנה מקץ כמה שנים נפרדו דרכנו ועכשיו מגיע לה מחצית משווי הדירה. אז איפה פה הצדק ? להעביר את תיק חלוקת הרכוש שלנו כאן לפורום ? כי לפי ההלכה הנהוגה בבית הדין הרבני,שלא מיושמת עקב פסיקת בג"צ ברורה והחלטית,לאשה בוגדת לא מגיע מחצית מהבית. אז איפה פה הצדק ? יקומו ארגוני הנשים למיניהם ויטילו את הסיבה לבגידה בבעל,ויטענו מה עיניין שמיטה להר סיני ? אז היא בגדה.פאקינג שיט.אז מה ? זה אומר שלא מגיע לה מחצית מהרכוש ? בוא נלך יותר רחוק. אני מציע שאם במהלך השנים הבעל הרוויח יותר מהאשה ומימן אורח חיים יוקרתי ומפנק לבני הזוג ומשפחתם,הוא זכאי לתבוע אותה על שיפוי.ולהחזר ההשקעה שלו,עכשיו שהם נפרדים. מה דעתכם ?יעמוד במבחן המציאות ? אני לא מדבר פה על צדק וגם לא על מראית צדק. אני מהצדק התייאשתי סופית,ואין לי בכלל ציפיות ממערכת החוקים והמשפט המזויינת שלנו. אל תחפשו צדק בבית המשפט. תחפשו עורך דין טוב. אתם שופטים אותה על פי אמירה מסויימת שלה מבלי לראות את התמונה בכללותה. אני בסך הכל הייתי נגד ההתלהמות הרבתית.

Rtitan

New member
אז זהו - שאם היית מכיר אותי... ../images/Emo8.gif

היית יודע שכשאני הייתי במצב שלה - לא הייתי מסוגל לחשוב. נכון שאני לא אישה - אבל כשאני וגרושתי נפרדנו, אני הייתי מבחינה כלכלית במצב הרבה יותר קשה מאישה ממוצעת: הייתי מפרנס משני מאד בתור מורה שמרוויח רק מעט מעל שכר מינימום, לומד לתואר מתקדם ובנוסף לזה - לא נהנה מהמטריה הרחבה שהחוק נותן לנשים... אני עוד הייתי חייב לשלם לאישה שהנטו שהיא הרוויחה היה פי 4 מהברוטו שלי... אני כבר לא מדבר על הברוטו - וגם היה לה רכב ליסינג, ואני עוד הייתי צריך לשלם מזונות שהיו בערך חצי מהמשכורת החודשים שלי. למרות זה - היא נשארה עם הילדים בבית שהיה משותף לנו וכל החסכונות שלי היו מושקעים בו כדי שהילדים לא יצטרכו לעבור לסביבה חדשה ולא מוכרת כשההורים נפרדים למרות שאם היינו מוכרים את הבית - זה היה נותן לי חתיכת אורך נשימה טוב ולא מאלץ אותי להשתמש בשירותי בית תמחוי כדי לאכול ארוחה חמה... אם היה משהו שהטריד אותי מאד אז בגללו לא הצלחתי לנשום מסודר - זה היה האבל הנורא על אהבה גדולה לאישה שאהבתי ובגדה בי - לא על זה שהמצב הכלכלי שלי עכשיו בתחתית החבית של המיץ של הזבל... כשאני שומע מגרושתי את המילים "שנים חיית על חשבוני", שדי מזכירות את מה שהגברת כאן כתבה שהיא היתה שותפה שנים לתשלומי המשכנתא. מותר לה לדאוג למצב הכלכלי שלה וזה הגיוני וטבעי - אבל שלא תקטר שהוא קר ומחושב מאד מאד - כי אם היא רוצה, אני מוכן לממן לה שתי מראות צד לראות את הדבשת שיש לה... אז כפי הנראה שלא - אתה ממש לא מכיר אותי. ויותר גרוע והרבה יותר מעליב מבחינתי (ואני מקווה שזה רק כי קנית קסדה חדשה שהריפודים עוד לוחצים לך על כלי הדם
) הוא לומר שאני עושה את זה כדי לרצות מישהו - זה היה ממש מתחת לחגורה ומאד לא מתאים לך!!.

RT...

אתה ממש, אבל ממש אכזבת אותי. יש לך מזל שהיום התחיל החופש הגדול, אבל תמסור להוריך שיגיעו אלי ב-1/9. ככה זה לא יכול להימשך. קבל
שלא תשכח את ye...

Rtitan

New member
או!! הנה מישהו שמכיר אותי ../images/Emo6.gif

איכשהו את המשפט הזה הייתי שומע בכל שנה - לא שזה עזה. הם היו בבית הספר ב-1 לספטמבר, ובכל שבועיים עד סוף השנה מאז...
. וזה באמת לא יכול היה להמשיך - אבל נפלאות דרכי האל... זה המשיך!

holabo

New member
אבל אולי זאת טעות בסיסית

לקחת את הסיפור הקשה שלך, ולהוציא ממנו מסקנות על פותחת השרשור? אני בטוחה שהיא לא מתמודדת עם שאלה רק לגבי הדירה. אני בטוחה שקשה לה נפשית. לא יודעת מה הסיבות לפרידה ואיזה תהליך עברה. הדבר היחיד שאנחנו יודעים זה שהיא בחרה לשאול פה בפורום שאלה שנוגעת לדירה, שאלה שבעיניי משקפת חשש מהעתיד לבוא. כל כינויי החיבה שכינו אותה מאותו הרגע היו לא במקום. אני דווקא מזהה כאב במילים שלה. כאב שבדרך כלל גם אתה נוטה לזהות. וחוץ מזה, אתה תהיה קבוע עכשיו ב-8, או שנכנסת בשוטר ההוא באופן חד פעמי?

Rtitan

New member
שוב - לא ההתמודדות והבעת הקשיים שלה עצבנו...

אותי... אלא הטלת הרפש הפומבית במי שהוא אבי ילדיה - מותר לכל אחד להיות מוטרד מדברים שמטרידים אותו - אבל כשהיא כותבת שהאיש קר, מנוכר ומחושב... והיא מתאבלת על דירה ולא על רגשות... זה מקפיץ לי את הפיוז ובעיני היא לא רואה את הדבשת של עצמה - כמו שכתבתי... בעיני זה "מצא מין את מינו"... אני קורא קבוע ב-8... ובדרך כלל לא מגיב כי כבר שנתיים שאינני בארץ (איך שהזמן טס!!!) ולא יודע את הפרטים של מה קורה בדיוק - אבל כשאני יודע על מה אני מדבר, אני מגיב - והשוטר ההוא בכלל... הייתי מכניס אותו לאגזוז brother של הנינג'ה שלי ופותח מצערת עד הסוף כדי להכניס לו משהו אל בין האוזניים - כל הטיעונים שלו היו מטומטמים על "משטרה ששומרת על חיי הרוכבים". אני טס כאן עם האופנוע במהירויות שבארץ היו משגרים אותי לשלילה לצמיתות והשוטרים לא אומרים מילה כי הם מבינים שלאופנוען עדיף לראות את התנועה מתקרבת מלפנים ולא מאחור. כנ"ל אם אני רוכב על השול בפקק תנועה... הם מבינים שזה בטוח אם לא עושים את זה מופרע אלא בזהירות ומפרגנים. אבל אם אתחיל לזגזג בין מכוניות - אחרי שנייה ורבע תעצור אותי ניידת כשהמסוקים מלמעלה כבר עוקבים אחרי - כי זה באמת מסכן את חיי הרוכב.

וזה לא נשמע לך הגיוני ?

אם היא חיה שנים עם בן אדם שתלטן,שמטיל את מרותו עליה,שאין שום רגש ביניהם,והם "שותפים לדירה",כמו שהיא מתארת,אז על איזה רגש היא אמורה להתאבל ? לא יותר הגיוני שהיא תדאג לעתידה והכלכלי ולרווחת ילדיה ? על אחת כמה וכמה שאתה טוען שמצא מין את מינו.....אז למה אתה מצפה ממנה לתגובה אחרת ? אתה מדבר ממקום אחר,אחרי הדרך שעשית עם עצמך,ועם כל התובנות שאספת בדרך. היא מדברת מהמקום שלה,ובשלב מסויים שבו היא נמצאת. לכן אני מוצא את התגובה ואת האמירה שלה כלגיטימית.

kleo patra

New member
תכלס כל אחד דואג לתחת שלו

אם זה בצורה כזו או אחרת דרך הדירה או הגבר שרוצה לשלם פחות מזונות... אנחנו יצורים אגואיסטים שחושבים על רווחתנו בלבד ומעטים הם האבות שמוותרים בלב שלם על דירה לטובת ילדיהם- וזה גם זמני הריי- לעשר שנים בממוצע ו כי יודעים שבגיל 18 ימכרו את הדירה המשותפת. לכן אני חוזרת ואומרת מתחתנים תמימים מתרגשים חכמים- זה המתנה הכי גדולה שיש מעבר לכסף. חוץ מזה- הרבה מאד עושים הסכם ממון והרי זה מבורך.

Rtitan

New member
אנא אערף?...

אני דווקא חושב על למכור את הבית רק אחרי שהם יעזבו אותו אחרי הצבא לאוניברסיטה ויגורו במקום שיהיה שלהם. בעיני - הם נולדו וגדלו בבית הזה ועבורי הוא רק נכס, עבורם הוא "בית" ויש לזה חשיבות עצומה בעיני ייצור סנטימנטלי שכמוני... אני יודע שגם כיום, יותר מ-20 שנה אחרי שעזבתי את בית הורי, אני מתרגש בכל פעם שאני מגיע לכניסה לכביש הגישה שלו והמראה שלו נפרש מולי מעבר למדשאה.

Rtitan

New member
אוקסי יקירי... ../images/Emo13.gif

זה נשמע לי הגיוני - אבל אם היא באמת חסרת רגש אליו ואינה חווה כל צורת אבל בשל הפרידה ממנו - למה היא מצאה לנכון לרדת עליו בנושא הזה של "חוסר רגשות"? כן - אני מכיר אלימות הן רגשית והן פיסית כלפי נשים ותתפלא, אלימות רגשית גם כלפי גברים - אתה לא צריך להיות אישה כדי להתחתן עם מישהו "שתלטנית,שמטילה את מרותה עליו", ועדיין - גם אחרי שנפרדים מאדם כזה לגבי דידי יש מקום להתאבל. אבל זה אני - זה לא מעניין מה שאמרתי עליה. מה שאמרתי על הגברת הזו הוא שגם היא, כמו גרושה לעתיד לא בדיוק האדם הרגיש והלא מחושב... עיצבן אותי שהיא מנסה להשחיר אותו בדברים שגם היא לוקה בהם. אינני מכיר אותו, אינני מכיר אותה ואינני יודע מה קורה ביניהם ולא ממש איכפת לי - אבל אנחנו לא מכירים אותו, לא יודעים עליו כלום ולא יודעים את כל התמונה, וכשהיא מנסה לשתול לנו דעה קדומה על האיש?... כל מה שאמרתי הוא "גברת!! גם את כמוהו אז... תפתרו את העניינים שלכם בלי שנצטרך לשמוע את חוות הדעת שלך על סגולותיו הרגשיות של בן זוגך כי את יקירתי, לא עושה רושם יותר טוב ממנו בהודעה הראשונה שלך כאן בפורום".

א פרסקי

New member
ומה אתה עשית בשביל מדינה ../images/Emo13.gif)))

- מלצר, אשתי ואני חוגגים יום נישואים. איזה יין אתה ממליץ לנו ? - תלוי.. באתם לחגוג או באתם לשכוח?

למעלה