חלוקת רכוש

אֳני

New member
חלוקת רכוש

שלום. עומדת לעשות צעד והתגרש מבעלי,ויש לי מס' שאלות. 1.הדירה הקיימת שלנו רשומה על בעלי בלבד! וזה בגלל שטרם הנישואים הוא קנה אותה,חשוב לציין שלא נעשה שום הסכם ממון בינינו.במהלך השנים,רק 7 שנים שולמה המשכנתא מחשבוננו המשותף. כיום,אנו מוכרים את הדירה:ומסתבר שבעלי כתב בחוזה המכירה שהדירה רשומה על שמי אחוז קטן לעומת שלווהעמיד אותי אצל העו"ד במצב או לחתום על החוזה או כלום. מה קורה במצב כזה מבחינת חלוקה,והאם יש על מה להלחם? 2.בקרוב אנו נעבור לדירה אותה קנינו,אני מתכוונת לפנות לעו"ד גירושין,האם ע"פ החוק:אני ו2 ילדיי הקטנים יכולים להשאר ולגור בבית,וכמובן לקבל מזונות ממנו,והוא יצא מהבית! נ.ב: הסיבות שאני רוצה להתגרש ממנו,שבמהלך השנים הושפלתי,הוא הקובע בבית,קר כלפיי,לא מעניין אותו לשמוע איך אני מרגישה,יש הרגשה כאילו 2 שותפים בבית,אין כל רגש שבא ממנו,אין בינינו כלום!! ממש כלום.

היי

השאלות שלך צריכות להיות מופנות לעו"ד שמתמחה בנושא. לגבי הדירה אותה קניתם - במידה ואתם רשומים ביחד על הסכם הרכישה, אתם בעלים בחלקים שווים בנכס. לצורך הישארות שלך בנכס דרושה או הסכמה שלו וויתור שלו על הנכס, או מכירת הנכס וחלוקת הכספים ביניכם שווה בשווה. הכל צריך להיות מעוגן בהסכם ולקבל תוקף של פס"ד. לגבי הדירה הנמכרת - את סותרת את עצמך - מצד אחד ציינת כי הדירה רשומה על שמו בלבד, ומצד שני ציינת שבהסכם המכר נכתב כי הדירה רשומה על שמך באחוז קטן לעומת שלו. צריך לבדוק את הפרטים לעומק, ולראות מה הביא עימו טרום הנישואין, האם היה שינוי במצב הרישומי, מתי נלקחה המשכנתא ומי חתם על הסכם ההלוואה, בקיצור - לבצע איזון משאבים בין שניכם. שוב, הכל צריך להיות מעוגן בהסכם. ממליצה בחום לגשת לעו"ד, לספר לו את כל הסיפור, להביא לו את כל המסמכים האפשריים אותם את יכולה למצוא ( חשבונות בנק, קרנות השתלמות, פרטי נכסים ועוד), לצורך קבלת יעוץ מלא ודרכי פעולה. שיהיה בהצלחה!

אֳני

New member
החזר תשובה

לגבי הבית הנוכחי הוא על שמו בלבד(קנה אותו טרם הנישואים) לגבי הבית החדש שקנינו ,הוא רשם אחוז גדול לו ,ואחוז קטן לי והעמיד אותי אצל העו"ד במצב או שאני מקבלת אחוז זה וחותמת או כלום.(הוא איש קר מאוד! וקשה מאוד!) הוא הלחיץ אותי וראיתי שאין תגובה מצדהעו"ד,כשאמר לי "או זה או כלום" לכן חתמתי. את הדירה שקנינו ו אנו צריכים לקבל בקרוב ,ורק הדירה הזו רשומה חלק מיזערי על שמי. שוב,בדירה הרראשונה אין לי שום חלק פורמלי ברכישת הדירה,ולכן אינה רשומה כלום על שמי. במהליך השנים הרבה פעמים ניסיתי לדבר איתו שירשום אותה גם על שמי,וזה תירץ לי. חשוב לי לציין שגם אני שילמתי משכנתא. כשקנינו בית חדש היינו צריכים לשלם סכום כסף נוסף שבה הוא החליט להכניס את הפיצויים שלו מהעבודה הקודמת ובכך אנו לא נצטרך לשלם משכנתה ביכלל(בעלי מחושב מאוד...)

א פרסקי

New member
לא הבנתי

גם דירה שלו.... וגם את רוצה חצי? לא יודע כמה שנים הוא שילם וכמה ביחד וכמה כסף ספ לפני אבל נשמע הגיוני מה שהוא עושה

לא בהכרח.. אבל כמו שכתבתי לגברת

כדאי שתלך להתייעץ עם עו"ד שיראה את כל המסמכים. בפורום לא תקבל תשובה נכונה, לאור אי הצגת המצב האמיתי כמו שהוא.

NoaModiin

New member
לעניות דעתי אתה לא צודק

היא שילמה במשך 7 שנים את המשכנתא. בנוסף - היא שותפה במשך 7 שנים (אם הבנתי נכון- אלו השנים בהם חייתם ביחד) לפיצויים שלו מהעבודה הקודמת... כך או אחרת - יש לה חלק בדירה החדשה. יתכן שאם היית מתעקשת היית מקבלת חלק שווה - אבל מאחר וחתמת , זה קצת מאוחר. בכל אופן - כמו שייעצו לך כולם - לכי לעו"ד משלך - ובררי את כל הזכויות שלך לפני שאת נוקטת בצעדים נוספים. בהצלחה!

הגיון לעומת חוק

יש מצב שהחוק יפסוק שאת זכאית למחצית מהדירה שהוא קנה לפני שהתחתנתם. ההגיון אומר שהדירה תשאר שלו והוא יחזיר לך מחצית מהמשכנתא ששילמתם במשותף. בפועל החוק לא הגיוני, אבל לפעמים יש הפתעות.

אייבורי

New member
אולי הוא קר

אבל אין ספק שאת חמדנית כנראה זה בא עם הרגש המשפחתי שגדלת עליו.

Rtitan

New member
../images/Emo45.gif... מה שלא הבנתי זה עם מה היא התחתנה...

עם האיש או עם הדירות שלו? עזבי - אני אפילו לא אביע עלייך כאן את דעתי, זה עוד עלול להרוס את השם שלי כאן בתור זה שתמיד מנסה להבין את הצד של הנשים... מה אני צריך צרות עם YE?...

NoaModiin

New member
7 שנים הולכות ברגל ?

מדובר בחתיכת חיים משותפים. ובסך הכל יש פה ניסיון לברר זכויות. חמדנות זו מילה מרחיקת לכת...

אייבורי

New member
נו

באמצע תיקון שגיאת הקלדה ברחה תגובה. בכל מקרה, ברור לכל קורא שאין מדובר באישה שיושרה והגינות הם נר לרגליה. לכן היא מבררת זכויות, למען אפשרות של ניצול בעלה [כמובן שיש הסבר למה מותר לה להיות לא ישרה או הגונה, האיש קר ומנוכר] לא רק שהדירה נקנתה מכספו של האיש היא מבררת אם היא יכולה להשאר לדור בה ולגרש אותו

שרשירית

New member
../images/Emo45.gif אני איתך, יש גבול לחמדנות

אל תשכחי שיש לכם ילדים משותפים ואם אבי הילדים יהיה מאושר גם הם יהיו מאושרים. הרצון שלך לקחת ממנו גם מה שלא שייך אליך מחזק את הדיעה שלי , שאולי בן זוגך קר ומנוכר אבל אין דבר יותר גרוע מאישה רעה.

holabo

New member
יו, איך נכנסתם בה !!

ואני אומרת זכאית מחמת הספק!! ואם לאורך השנים היא עבדה ופירנסה, ובעלה אמר לה שאין צורך שתדאג לגבי דירה, כי לו כבר יש, ואת הכסף אותו הרוויחה הוא דאג להוציא ולבזבז, ועכשיו, כשנישואיהם ניגמרים, היא עומדת חסרת רכוש, עם ילדים קטנים. ואם באמת בעלה התעמר בה, והיא פחדה לעמוד נגדו וזו, וזו בלבד, הסיבה היחידה שהיא כרגע חסרת רכוש, ולא בגלל חמדנות כלשהיא. אני חושבת שנהגו באורחת ביד קשה . אנשים שעוברים תקופה קשה, ובאים לתמיכה, לא תמיד יודעים להציג תמונה מלאה. אני בטוחה שהסיבה שהדברים הצגו בצורה שכזו היא שנושא הדירה מבטא את החשש הגדול ביותר שלה מפני הבאות - היכן היא תגור עם ילדיה. כשלא יודעים מי מאחורי המקלדת, אולי כדאי לנהוג במידה מסויימת של זהירות בתגובות. ולפותחת השרשור - עורך דין ייעץ על פי חוקי המדינה, פה מייעצים על פי חוקי הצדק האוניברסלי. תנסי לצייר תמונה מלאה. שיהיה בהצלחה.

א פרסקי

New member
נשבע לך....

שעדין לא נכנסתי בה

א פרסקי

New member
יוווו אני רע....../images/Emo190.gif../images/Emo190.gif../images/Emo190.gif

מה נשאר לנו חוץ מלצחוק

רק מהנתונים שהיא נתנה:

דירה אחת היתה שלו עוד לפני הנישואים. דירה שניה נקנתה ברובה מכספיו מלפני הנישואים. על אחת מהן - לא ברור איזו - היו תשלומי משכנתא למשך 7 שנים מהחשבון המשותף. אני היית יממליצה לה ללכת לברר זכויות אצל עו"ד ובעיקר להסתכל על האיש הזה שהיא חיה איתו, קר ומנוכר ככל שיהיה, ולזכור שהוא אבי ילדיה.

למעלה