חלוקת משקל או סתם גימיק?

KTM620SM

New member
חלוקת משקל או סתם גימיק?

אתמול הועלו צמונות של KTM REPLICA עם אפשרות לכיוונון הזוויות של שלדת הזנב. האם שינוי הזוויות, מעבר לשינוי תנוחת הישיבה, משנה גם את חלוקת המשקל והתנהגות האופנוע? האם לא בעצם משקל הרוכב נמצא בכל מקרה בנקודת החיבור של תת השלדה לשלדה הראשית?

שחרלרט

New member
לא יודע לגבי המישקלים

ולא פחות חשוב,זה נוחות הרוכב.ראה שיפוץ הכיסא שלך,לטובת מיקום נוח יותר.

זה נותן פוזה בנזונה, סטייל ה-TSX

שהיתה למומו עם הכנף המכופפת למעלה. כולם חשבו יש לו מינימום טיאסאיקס מאאתייםחמישים.

45degrees

New member
זה משנה בעיקר את חלוקת המשקל

על שינוי תנוחת הרכיבה ניתן לשלוט על ידי ריפוד הכיסא, ושינוי הזווית של הכיסא. עובדה, שלא כולם מודעים אליה, היא שברוב האופנועים משקל הרוכב מועמס על החלק הקידמי של האופנוע יותר מאשר על החלק האחורי. אני זוכר שמאוד הופתעתי כשנתקלתי בזה לראשונה. בעקרון - כדי לקבל אחיזה מירבית בגלגל הקידמי רוצים כמה שיותר משקל קדימה. האם יש גבול לכמה משקל? נניח שהיה ניתן להעביר 90% ממשקל הרכב קדימה האם זה היה עדיף על 60% לפנים? איך זה משפיע על הביצועים? התשובה היא אחת לכל השאלות. רוצים הכי הרבה משקל קדימה, ושעדיין הגלגל האחורי יוכל לספק דחף קדימה. אם מעבירים יותר מדי משקל לפנים - האחורי מפרפר יותר מדי, ואז האופנוע לא מתקדם כמו שצריך. בתמונה רואים מחברים שמאפשרים שליטה בזוית של תת השלדה. בנוסף - זו אחת הדרכים היותר חזקות האפשריות לחיבור של קרבון (חומר מתבלה במהירות, בוודאי על ויברטור כמו KTM), לשלדה הראשית. כך השיגו המתכננים 2 ציפורים במכה אחת.

45degrees

New member
מנצל"ש

האופנועים בתמונה אינם רפליקה, אלא אופנועי מרוץ רשמיים של KTM. אחד מהם היה האופנוע של גאג צ'נגלר. עלות החלפה של תת שלדה במקרה של שבר (כל נפילה בינונית נניח) - 1200$ +. מחיר - מעל 15000$ - נחשב יקר מדי.

MexMex

New member
15,000? תביא. אני קונה עכשיו....

פקטורי רפליקה "סטנדרטי" עולה 18,000 יורו. M.

45degrees

New member
זה המחיר שראיתי שהוזכר

ברשימה אחרת מאשר היכן שהוצגו התמונות. במחשבה שניה - המחיר אכן לא הגיוני כל כך. אז מה, להערכתך מדובר על מכונה בערך בשווי 25K ירוקים או יותר?

MexMex

New member
סתם מישהו זרק שם 15K...

פקטורי רפליקה חדש, עולה 18,000 יורו מחיר רשמי (22,000 דולר). לטענת לוקה (שזומם על אחד כזה), עוד חודשיים יהייה אפשר להשיג מודל 2004 ב14,000 יורו "בלבד". אבל הוא איטלקי, אז לך תדע...מה גם שאני בספק אם הם מחזיקים סתם במלאי כאלו בכלל... אבל מה רע בהסקי "אדי סיל רפליקה"? 12,000 דולר וזה שלך. M.

45degrees

New member
משום מה נראה לי שבפסגת הסופרמוטו

ההאסקי עדיף על הקטום. למרות נחיתות רוכבים ותקציב - ההאסקי לא בדיוק נשאר מאחור. זה כך גם בקטגוריה הפתוחה ב"עולם החדש"?

למעלה