חלוקת כספים

מצב
הנושא נעול.

מינקר

New member
חלוקת כספים

חלוקת כספים
שלום אנחנו , אישתי ואני ,נהלנו חשבונות נפרדים גם אחרי החתונה לפני החתונה היה כסף שלי "X " יש תדפיסים של הבנק ,האם כסף הזה משותף? שאלה 2.לפני הפירוד היה לי אותו"X" במונחים של $ , למרות שבתקופה ביחד היה גם 3X ,אך משחקים בבורסה עשו את שלהם ונשארתי עם אותו X,למרות זאת התוכניות החיסכון של אישתי הניבו כסף לא רע גם באותה תקופה ביחד. אך מאזנים כאן את הכספים , במקרה כזה? אני שוב מציין שחשבונות נפרדים היו תמיד. תודה רבה

התשובה פשוטה

חלוקת כספים
שלום אנחנו , אישתי ואני ,נהלנו חשבונות נפרדים גם אחרי החתונה לפני החתונה היה כסף שלי "X " יש תדפיסים של הבנק ,האם כסף הזה משותף? שאלה 2.לפני הפירוד היה לי אותו"X" במונחים של $ , למרות שבתקופה ביחד היה גם 3X ,אך משחקים בבורסה עשו את שלהם ונשארתי עם אותו X,למרות זאת התוכניות החיסכון של אישתי הניבו כסף לא רע גם באותה תקופה ביחד. אך מאזנים כאן את הכספים , במקרה כזה? אני שוב מציין שחשבונות נפרדים היו תמיד. תודה רבה
התשובה פשוטה
או שמאזנים הכל, או שכל אחד נשאר עם שלו.

תשובה

חלוקת כספים
תשובה
העובדה שהחשבונות היו נפרדים עשויה לשלול כוונת שיתוף בחשבונות, אבל יש לבחון את כל נסיבות הענין. עקרונית אם נישאתם לאחר 1974 מי שטוען שיש שיתוף בנכסים חייב להצביע על דין שמקנה לו זכויות ברכוש של השני. עליו להצביע על חוזה או עקרון של צדק ויושר שמכוחו נהיה שותף בנכסי הזולת.

מינקר

New member
כםפים - שאלות המשך

תשובה
העובדה שהחשבונות היו נפרדים עשויה לשלול כוונת שיתוף בחשבונות, אבל יש לבחון את כל נסיבות הענין. עקרונית אם נישאתם לאחר 1974 מי שטוען שיש שיתוף בנכסים חייב להצביע על דין שמקנה לו זכויות ברכוש של השני. עליו להצביע על חוזה או עקרון של צדק ויושר שמכוחו נהיה שותף בנכסי הזולת.
כםפים - שאלות המשך
ערב טוב תודה רבה לעו"ד מתבקשות שאלות נוספות 1.נישאנו ב - 1992 2.האם ,למרות שהחשבונות נפרדים, החוק של 1974 לא אומר שיש שיתוף באותם הכספים שנצברו במהלך הנישואין ? 3.הכסף שהיה לי לפני הנישואין ויש תדפיסים של הבנק המוכיחים זאת , הם שלי? לא נכללים באיזון? 4.תביעה שלי לאיזון כספים שנצברו במהלך הנישואין עלולה להביא לתביעה של צד השני לאזן דירות שנרכשו לפני הנישואין על יד כל צד וכל צד שילם לדירתו מחשבונו. האם השופט יכול /עלול לכרוך בין שתי התביעות ולהחליט לאזן הכל ביחד, דהיינו כספים משותפים ודירות לא משותפות ובזה ,אני כמוון לא מעוניין מקווה ששאלות ברורות ואקבל הסבר לנושא מאוד מודה להתייחסות חג שמח מ

מצב
הנושא נעול.
למעלה