חלוקת חשבונות

חלוקת חשבונות

היי,
מסקרן אותי- איך אתם מתחלקים בחשבונות עם שותפים?
אתן את הדוגמה שלי: השותפה שלי ממש לא חוסכת בחשמל. היא ישנה עם אורות דלוקים, מזגן על 16 מעלות ושמיכת פוך, יש בכל חדר פלורסצנט וליבון והיא מתעקשת להדליק את נורות הליבון על אף שהסברתי חזור והסבר שהפלורסצנט יותר חסכוניות, וכו'. אני מרגישה פראיירית להתחלק איתה בחשבון החשמל חצי חצי, כשהיא משתמשת בערך בכפול חשמל ממני. מצד שני, זה המקובל, וזה מה שסיכמנו מראש, ואני לא יודעת איך לדרוש ממנה 70% מהחשבון.

זה אחד החסרונות

בלגור עם שותפים.
אני אמנם לא גרה עם שותפים אבל גרה בדירה מחולקת כך שחלק מהחשבונות הם באמת כמו שקורה עם שותפים. אמנם בעניין החשמל בכל אחת מהדירות יש מונה ולפי זה כל אחד אכן משלם את החלק שלו (כאשר בעל הדירה מחליט סוף סוף לעשות קריאת מונה ולגבות את הכסף, דבר שהוא בגדר נס כשהוא קורה) אבל בעניין המים והגז מתחלקים שווה בשווה.

SleeplessBeauty

New member
לא באמת אפשר לקבוע אחוזים...

זה מאוד בעייתי ועלול לגרור ריבים נוראיים.
עם השותף הזוועתי הקודם שלי ניסיתי להעיר לו על כמויות הכביסות שהוא היה עושה (באמת לא ריאלי - איזה 3 מכונות בשבוע) ועל כך שזה סתם מבזבז חשמל ומים (לא באמת צריך להפעיל מכונה חצי ריקה...)
זה גרר ויכוחים וריבים ודרמות.

אולי עדיף לבוא בגישה אחרת. של "וואו, יצא לנו חשבון ממש גבוה החודש, אולי כדאי שננסה לחסוך קצת בחשמל"?
או "תקשיבי, אני קצת לחוצה בכסף, ולכן ממש משתדלת לחסוך בחשמל, אבל אין מאמץ הדדי של שתינו אנחנו לא באמת חוסכות"?

או בקיצור, משהו שישמע כמו מאמץ קבוצתי. מי לא רוצה לחסוך כסף?

פגעת בנקודה רגישה

זה לא היה מפריע לי אם לא הייתי מרגישה שהיא משקרת לי ועוקצת אותי כל הזמן. העניין הזה, של "מי לא רוצה לחסוך כסף?" זו בדיוק הבעיה.
אני חושבת להעיף אותה. הבעיה היא שהיא חברה של המשפחה ואני הכנסתי את עצמי לבוץ רציני כאן.
היא עוד לא שילמה לי שכ"ד (יולי + אוגוסט) על אף שאני כן העברתי כבר את הכסף לבעלת הבית. היא אומרת שאין לה גרוש והיא אמורה לקבל מלגה שתיכנס לחשבון עוד כמה ימים. אבל היא גם לא עושה רב קו (תסכימי איתי שמי שאין לו גרוש עושה מה שאפשר כדי להוזיל עלויות נסיעה יומיות לאונ'), והיא סיפרה לי שהיא אוכלת בארומה באונ' כמעט כל יום.
היא אמריקאית שבאה לארץ לשנה לעשות תואר שני (התואר הראשון שלה הוא באנגלית עם דגש על ספרות אנגלית). דיברנו על כך שהיא צריכה לפרסם על עמודי חשמל וכו' שהיא יכולה לתת שיעורים פרטיים באנגלית לילדים, כי היא תוכל להרוויח כך מאה שקלים לשעה- אבל היא עוד לא עשתה את זה.
היא אמרה לי שהיא רוצה שנעשה קניות ובישולים בנפרד- נחצה את המקרר לחצי- אבל היא שותה לי את החלב (לא אמרתי לה כלום- אני לא מתכוונת לריב על חלב, יש גבול לפתטיות) וגומרת לי את האוכל.
זה לא יפה לרכל, אני יודעת, אבל הייתי חייבת להוציא את זה. הקצבתי לעצמי עד ה20/8, כי נכנסנו לדירה רק ב20/7, ואם הדברים לא ישתנו עד אז היא תעוף מפה על טיל.

זה נשמע ממש מעצבן

ואם את יכולה להעיף אותה זה הפיתרון הכי טוב. לגבי האוכל - אל תוותרי לה, תציבי לה עובדה שאתן מתחלקות בעלות של האוכל היות שהיא אוכלת את מה שאת קונה. דברים יבשים תנסי לשמור בחדר שלך אם זה אפשרי, זה מרגיש קטנוני אבל לפעמים אין ברירה.

לגבי חשבון החשמל - אני בעד שתבהירי לה את זה שאת לא מוכנה לשלם כפול 3 מהצריכה שלך בגלל הבזבזנות שלה. אל תהיי נחמדה - תסבירי לה שאת לא מבינה מה הקטע לישון עם אורות דלוקים (אולי תציעי לכבות לה את האור אחרי שהיא נרדמת? או שפשוט תעשי את זה). יש לך אפשרות להוריד את נורות הליבון? אפשר להמציא איזה סיפור שבעל הבית טען שיש בעיה בחשמל ולמען הבטיחות שלכן צריך להוריד את הנורות ולהשתמש רק בפלורוסנט.

יש אפשרות לטיימר למזגן? יש עוד משהו שתצטרכי לקחת בחשבון וזה שאם עכשיו היא לא משלמת שכ"ד עם תירוצים שונים, יש מצב שאחרי שתעיפי אותה יהיה לך קשה להוציא ממנה את התשלום לחשבונות ככה שאני ממליצה לקחת את זה מראש, לפחות חלק. אני מקווה שעשיתן חוזה מסודר למרות שהיא חברת משפחה.

זה נורא

אני מוצאת את עצמי עושה משמרות כפולות בעבודה רק כדי לא להגיע הביתה- וזה בית שאני משלמת עליו, לא היא!!!
אתם היחידים שמבינים אותי כאן :( תודה. המש' שלי אומרת לתת לה זמן וכו' וכו'. אבל היא גנבת!

יש לכן חוזה מסודר?

היא נתנה לך או לבעלת הבית ערבונות? יש לי תחושה שלא.

יש מישהו מהמשפחה שיכול לנסות לגשר? לדרוש ממנה את הכסף?

לא, והיא גם לא חתומה על החוזה מול בעלת הבית

כי חתמתי עליו עוד לפני שהיא הגיעה לארץ ובעלת הבית אמרה שהיא תחתים גם אותה אבל בעלת הבית שלי אומרת המון דברים שהיא לא עושה (למשל לתקן את שקעי החשמל שלא עובדים, את המזגן המטפטף, את הדלת השבורה לחדר השינה... דברים שאגב כן רשומים בחוזה).

אני מאמינה שאפשר לגרום לה לשלם, אבל זה יצטרך להיות מכוער מאד.

אוקי

אם היא אמורה להיות חתומה מול בעלת הבית והיא לא דיירת משנה שלך, זה מקל עלייך במידה מסוימת - כי גם אם בעלת הבית לא החתימה אותה על חוזה זו לא בעיה שלך ואת לא צריכה לשלם עליה לא את החלק שלה בשכ"ד ולא את החלק שלה בחשבונות. אלא אם לפי החוזה שלך את אמורה לשלם על כל הדירה (מקווה שזה לא המצב).

SleeplessBeauty

New member
זה לא נקרא לרכל אם אנחנו לא מכירים אותה!

וחוצמזה שחלק מהמטרה של הפורום זה גם לבכות על שותפים מעצבנים!

בתכל'ס אני מסכימה עם כל מה שאישה מרציפן אמרה, ורק מחזקת - תבהירי לה שאם היא תמשיך לבזבז חשמל בצורה כזו את לא מוכנה לשלם חצי.
לגבי השכ"ד - תשלמי רק את החצי שלך! מה כתוב בחוזה? מה הסכום אותו את צריכה לשלם?
אם תשלמי רק את החצי שלך, בעלת הבית תחתום איתה על חוזה עוד לפני שתספיקי למצמץ.

אולי גם ההוצאה הכלכלית לא כבדה לה כי היא לא משלמת שכ"ד.

ואני בינתיים רק חולמת על כמויות הבגדים והנעליים שהייתי יכולה לקנות בכסף של השכ"ד.

למעלה