חלוקת זמן במזרח

yafa kfir

New member
חלוקת זמן במזרח

אנחנו מתכננים טיול של שנה: אוקטובר נובמבר 2005 - ארצות הברית - חברים משפחה וטיולים. מעבר בהוואי. דצמבר 2005 ינואר פברואר מרץ 2006- אוסטרליה וניו זילנד. ואחר כך - אפריל עד אוקטובר 2006 - מה שנשאר:פיליפינים תאילנד בורמה ויאטנם קמבודיה סין יפן הודו - הסדר לא מחייב ולא חייבים לעשות הכל. יש מחשבה לחזור בטרנס סיבירית ממונגוליה. הענין הו שבספטמבר אנחנו חייבים להיות בארץ. האם יש למישהו דעה בענין חלוקה של הזמן בדרום מזרח אסיה? אשמח לשמוע גם רעיונות שמתרכזים בחלק מן האיזור ולא מנסים לבלוע הכל בחצי שנה. תקציב הוא לא הבעיה המרכזית (טיסות).כללית הכוונה לטיול תרמילאים. תודה מראש!

kogawa

New member
שאלה בעייתית

מכיר את כל המדינות שאת מזכירה, ומכיר את מזג האויר שם, אבל קשה ליעץ לך בלי לדעת יותר מאשר כיוון כללי. כללית, החודשים מאי עד ספטמבר הם בעייתיים בארצות שהזכרת (פרט לסין ויפן) המונסון הדרום מזרחי בשילוב עם קייץ יוקד לא מקלים לטייל בדרמז"א. ממליץ לך לבדוק עם מישהו שמכיר כדי שידריך אותך באיך להתחיל לתכנן טיול מקיף כזה. אם אתפנה, אולי אוכל לעזור לך - אני כנראה גר כעשר דקות נסיעה ממך.

jeshu

New member
אפשר לטייל במזרח גם במונסונים זה לא כזה נורא וצריך רק להבין שתקלות קורות ורצוי להגיע עם מעיל גשם. בבורמה למשל יש איזור יבש שבו גם בשיא המונסון השמיים כמעט תמיד כחולים. בהודו זו תקופה מצויינת לצפון. מה שכן באמת עדיף למתן קצת את התכנון מבחינת המקומות שתגיעו אליהם.

SPnage

New member
צריך להחליט

אין סיכוי לראות את כל המקומות שמנית ברשימה, אפילו בחצי שנה. עליכם להחליט לאיזה כיוון אתם רוצים: הודו, דרום מזרח אסיה, סין, יפן (וקוריאה). אני מאמין שתוכלו להספיק 2 מתוך הקטגוריות הנ"ל. לסין+מונגוליה הייתי מקדיש 2-3 חודשים. מן הסתם זה יהיה היעד האחרון בטיול בדרך חזרה ברכבת (שאגב מאוד מומלצת, עשיתי זאת בכיוון ההפוך.) תשאירו עוד שבוע-שבועיים לרוסיה. דרום מזרח אסיה יהיה קצת בעייתי באפריל כי זו התקופה החמה ביותר, ולאחר מכן מתחילים המונסונים. דווקא הייתי מנסה למשוך לקראת הסוף, עדיף גשם על חום. אולי תוכלו להתחיל ביפן, אפריל זו תקופת פריחת הדובדבן וזה יוצא הגיוני מבחינת מסלול טיסות טיסות. משם לתאילנד והסביבה ומשם לסין. אם רוצים גם הודו צריך לוותר על משהו אחד. בקיצור...תחליטו מה אתם רוצים, המסלול עצמו פחות בעייתי לסדר.

למעלה